Hjørring Kommune

Fuld opbakning til nyt nordjysk affaldssamarbejde

Del

De seks nordjyske ejerkommuner bag Reno-Nord og AVV har nu vedtaget en sammenlægning af de to affaldsselskaber. Sammenlægningen skal sikre en grøn, cirkulær og effektiv affaldshåndtering i Nordjylland.

Det er nu en realitet, at de to affaldsselskaber, Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S (AVV) og I/S Reno-Nord, bliver lagt sammen den 1. januar 2022. Sammenlægningen af de to selskaber har fået politisk opbakning i de seks ejerkommuner – Brønderslev, Hjørring, Jammerbugt, Mariagerfjord, Rebild og Aalborg kommuner.

Baggrunden for sammenlægningen er en fælles ambition om at fremtidssikre og omstille affaldssektoren i Nordjylland til cirkulær økonomi. Sammen ønsker de seks kommuner at være førende på fremtidens marked for ressourceudnyttelse og affaldshåndtering. Det skal ske ved at løse opgaverne på nye og smartere måder til gavn for miljø, borgere og virksomheder.

De seks kommuner er enige om, at de vil leve op til den nationale Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi og målet om, at Danmark skal have en klimaneutral affaldssektor i 2030 og et samfund, hvor man genbruger og genanvender langt mere affald i stedet for at brænde det af. Det kræver, at kommunerne håndterer affald på innovative og mere effektive måder, hvilket også er en væsentlig baggrund for det nye nordjyske affaldssamarbejde.

Driften af det fælles affaldsselskab skal være kendetegnet ved effektivitet, partnerskaber og grøn omstilling. Det fælles selskab kan opnå en større volumen i de forskellige affaldstyper, hvilket giver bedre muligheder for afsætning og en bedre udnyttelse af kapaciteten på affaldsforbrændingsanlæggene og deponi.

Samarbejdet i det nye fælles affaldsselskab bliver fleksibelt, så hver enkelt ejerkommune kan deltage i de dele af samarbejdet, som giver mening i den respektive kommune – fx drift af genbrugspladser, sortering og håndtering af forskellige affaldstyper mm. Den model giver mulighed for at agere hurtigt og tilpasse sig fremtidige politiske aftaler. Hvis ejerkommunerne skal opnå de ønskede synergier ved fusionen, er det dog samtidig vigtigt, at alle kommuner forpligter sig og udnytter mulighederne for at samarbejde om flere fælles løsninger end dem, AVV og Reno-Nord varetager i dag. I fremtiden vil andre kommuner også kunne tage del i samarbejdet på samme vilkår som de nuværende partnere.

Bestyrelsen i det nye affaldsselskab bliver sammensat af to medlemmer udpeget af henholdsvis Brønderslev Kommune, Jammerbugt Kommune, Mariagerfjord Kommune og Rebild Kommune, tre medlemmer fra Hjørring Kommune og seks medlemmer fra Aalborg Kommune.

Kontakter

• Mikael Klitgaard, borgmester Brønderslev Kommune, tlf. 2444 5403
• Arne Boelt, borgmester Hjørring Kommune, tlf. 4122 3069
• Mogens Gade, borgmester Jammerbugt Kommune, tlf. 4191 2001
• Mogens Jespersen, borgmester Mariagerfjord Kommune, tlf. 2720 1258
• Leon Sebbelin, borgmester Rebild Kommune, tlf. 3027 7177
• Thomas Kastrup-Larsen, borgmester Aalborg Kommune, tlf. 9931 1500

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Konstitueringsaftale på plads for Hjørring Byråd 2022-202524.11.2021 16:56:14 CET | Pressemeddelelse

Venstre, Konservative og Radikale Venstre indgik 17. november en aftale om konstituering for byrådsperioden 2022-2025. Parterne har i dag aftalt fordelingen af en række poster, hvoraf de væsentligste fremgår nedenfor. Udover konstitueringen omfatter aftalen også en justering af den politiske organisering. Det betyder, at Arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget bliver omdøbt til Arbejdsmarkeds-, Erhvervs- og Uddannelsesudvalget (AEU). Samtidig bliver ansvaret for erhvervsservice og erhvervsfremme flyttet fra Økonomiudvalget til AEU. - Jeg sætter pris på vores konstitueringsaftale, og jeg ser meget frem til samarbejdet med hele det nye byråd, siger Søren Smalbro (V). Borgmester: Søren Smalbro, V 1. viceborgmester: Per Møller, C Stående udvalg: Formand, Økonomiudvalget: Søren Smalbro, V Næstformand, Økonomiudvalget: Per Møller, C Formand, Teknik- og Miljøudvalget: Søren Homann, C Næstformand, Teknik- og Miljøudvalget: Michael Engbjerg, V Formand, Sundhed-, Ældre- og Handicapudvalget: Claus

Sorteringsfejl af personlige stemmer i Hirtshals giver ingen ændringer i byrådets sammensætning18.11.2021 14:10:46 CET | Pressemeddelelse

Sorteringsfejl under optælling af de personlige stemmer for flere kandidater til kommunalvalget gav her til morgen anledning til endnu en fintælling af stemmerne afgivet i Hirtshals. De sorteringsfejl der er sket under finoptællingen onsdag er isoleret til alene at være sket for valgstedet i Hirtshals. Samtlige stemmer på alle kandidater og listestemmer afgivet på dette valgsted er torsdag formiddag blevet fintalt igen og indberettet til KMD. Der er dog ingen af fejlene, der rykker ved resultatet i forhold til, hvem der er blevet valgt ind i byrådet i Hjørring Kommune og kandidaternes interne rækkefølge. Valgbestyrelsen har på møde i dag fået en redegørelse for dagens fintælling af samtlige stemmer afgivet på valgstedet i Hirtshals samt resultatet af denne fintælling. Efterfølgende har valgbestyrelsen godkendt både fintælling og det endelige resultat.

Høj smitte i Vrå Sogn resulterer nu i en række tiltag12.11.2021 18:33:21 CET | Pressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag fredag d. 12. november meddelt Hjørring Kommune, at Vrå Sogn blandt andet overstiger et incidenstal på 1000. Derfor opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed nu til, at kommunen iværksætter en række tiltag. Udover at Vrå Sogn aktuelt har en incidens på 1044, er positivprocenten på 5,85 procent og den seneste uge har der været 31 nysmittede. Dermed overstiger sognet alle tre grænseværdier. Det betyder, at Hjørring Kommune skal følge myndighedernes anbefalinger til tiltag ved høj lokal smitte. Generelt opfordres alle borgere i Vrå og omegn til at lade sig teste hurtigst muligt. Der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at etablere et midlertidigt kvik-teststed i Idrætscenter Vendsyssel i begyndelsen af næste uge. Vi gør opmærksom på, at der indtil da er testmuligheder i både Hjørring, Hirtshals og Brønderslev. Samtidig anbefales alle at have fokus på anbefalingerne om at holde afstand, lufte ud, spritte hænder og i det hele taget være opmærksom på g

Overdragelse af nøgler til nyt lægehus i Hirtshals8.11.2021 08:43:27 CET | Pressemeddelelse

Det nye lægehus midt i Hirtshals står nu færdigt, og Hjørring Kommune inviterer til overdragelse af nøglerne til de praktiserende læger, som skal leje lægehuset. Til nøgleoverdragelsen deltager Hjørring Byråd, Lægerne i Hirtshals og repræsentanter fra Arkitektfirmaet Hovaldt. Medier er velkomne til at deltage til overdragelsen: Fredag den 12. november kl. 13.00 i det nye lægehus, Vanggårdsgade 17, 9850 Hirtshals. I januar 2019 slog Sundheds- og Ældreministeriet en pulje til læge- og sundhedshuse op på 208 mio. kr. Hjørring Kommune ansøgte om midler til at bygge et nyt lægehus i Hirtshals, og fik 9,5 mio. kr. af ministeriet. Samtidig finansierede kommunen selv 4,5 mio. kr. og byggegrunden til projektet. - Det er en kæmpe glæde, at vi nu kan give lægerne nøglerne til det splinternye og topmoderne lægehus. Det er både centralt placeret, og spiller flot sammen med omgivelserne og det gamle rådhus i Hirtshals, siger Per Møller (C), der er formand for både Bygherreudvalget og Sundheds-, Ældr

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum