Hjørring Kommune

Fuld gas på farverne i rundkørslen ved Sindal

Del

I Sindal vil de gerne forskønne rundkørslen med blomster i smukke farver. Det arbejde bliver nu sat i gang – og som en ekstra bonus bliver rundkørslen sået til med blomster, som også gavner biodiversiteten.

Frank Erichsen hjælper med at så blomster i rundkørslen i Sindal.
Frank Erichsen hjælper med at så blomster i rundkørslen i Sindal.

Fredag den 19. juni kl. 13.00-15.00 r by- og landskabsplejeudvalget hjælp fra højeste sted til at  blomster i rundkørslen for enden af Oremosevej. Her kommer nemlig transportminister Benny Engelbrecht (S)Frank Erichsen (Bonderøven) og borgmester Arne Boelt forbi og giver en hånd med såarbejdet 

Ideen hos det lokale udvalg var at bruge farverne fra Sindals logo, nemlig grøn, blå og gul. Designet bliver tredelt, med en grøn ring yderst, dernæst en blå ring og inderst en gul cirkel.  

Projektet laves i samarbejde med Vejdirektoratet, og er et led i projektet Naturkommunen blomstrer vildt. Derfor er der også tænkt på biodiversitet og levesteder for insekter og sommerfugle, og rundkørslen tilsås med forskellige nektarplanter, der blomstrer en stor del af året. 

Den grønne ring kommer til at bestå af græs, som klippes jævnligt. Ellers klippes blomsterne ned en gang om året i oktober/november og det afklippede køres væk. Rundkørslen vil altså stå med klippet græs om vinteren og med vilde blomster resten af året. 

Kontakter

Hjørring Kommune: Dorte Reinholdt – 4122 3244

Vejdirektoratet: Christina Steenbeck - 6193 0420 

Billeder

Frank Erichsen hjælper med at så blomster i rundkørslen i Sindal.
Frank Erichsen hjælper med at så blomster i rundkørslen i Sindal.
Download
Rundkørslen ved Oremosevej skal blomstre i blå og gule farver.
Rundkørslen ved Oremosevej skal blomstre i blå og gule farver.
Download

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Tiltag i Hjørring Kommune på baggrund af stigende smittetal11.9.2020 16:11:45 CESTPressemeddelelse

De seneste smittetal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at smittetallet i Hjørring Kommune fortsat er højt og desværre også stigende. Smitten er geografisk spredt rundt i kommunen på fortrinsvis voksne og ældre borgere. Over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet. - Derfor er nu helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved. Det er nu, at vi igen skal tage fat i os selv og holde fast i de kendte gode vaner, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til igen at falde, siger borgmester Arne Boelt. - Da en stor del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, vil jeg gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhe

Hjørring Kommune indfører besøgsrestriktioner på alle plejehjem og botilbud for særlig sårbare i kommunen9.9.2020 13:48:08 CESTPressemeddelelse

Hjørring Kommune har i dag modtaget et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at indføre besøgsrestriktioner på samtlige plejehjem og botilbud for særlig sårbare i kommunen. Styrelsen for Patientsikkerhed begrunder deres påbud med det aktuelle smittetryk i Hjørring Kommune som i en kortere periode har ligget på 13 - 18 nysmittede pr. uge. Samtidig er der "lagt vægt på, at der i Hjørring Kommune pr. den 8. september 2020 er 24,8 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere. Desuden er der smitteforekomster spredt i kommunen". Påbuddet indebærer, at besøg som udgangspunkt skal foregå på udendørsarealer, og at besøg på indendørs arealer ikke kan finde sted, medmindre besøget sker i forbindelse med en kritisk situation eller at den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren. Påbuddet gælder både fællesarealer og beboernes egen bolig. Det enkelte plejecenter vil nu gå i gang med at orientere beboere og pårørende om påbuddet. Styrelsen for Patientsikkerhed har oplyst, at påbuddet indti

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum