Haderslev Kommune

Fuld åbenhed omkring aktindsigter

Del

Fremover vil alle aktindsigtssager blive lagt ud på Haderslev Kommunes hjemmeside. Ønsket er større åbenhed, og at borgerne oplever det som let at følge med i kommunens sager. Haderslev er den første kommune i landet, der lægger sagerne åbent ud.

Når der gives aktindsigt i en sag vil Haderslev Kommune fremover gøre den fulde besvarelse offentlig tilgængelig på haderslev.dk. Som den første kommune i landet lægger Haderslev sagerne på sin hjemmeside.

"Det har vi gjort for at skabe størst mulig åbenhed. I forvejen har vi også postlister på vores hjemmesider, og vi har et ønske om, at vi opleves som en åben kommune", siger kommunaldirektør Willy Feddersen.

Aktindsigtssagerne, der lægges på hjemmesiden er emne- og ejendomssager, og det omhandler altså ikke aktindsigt i personsager. Det er kun sager, der afsluttes efter 1. oktober, der lægges på nettet.

"Generelt vil vi gerne gøre det let for borgerne at følge med i, hvad vi laver. Mange af de aktindsigter, vi i dag får, er i sager, der har mediernes bevågenhed, så derfor giver det også god mening for os, at borgerne har mulighed for at se, hvad vi svarer", siger Willy Feddersen.

Kommunen bruger cirka 2 timer per aktindsigtssag.

"Det er ofte en tidskrævende opgave at give aktindsigt. Derfor synes vi også, at den viden, som enkeltpersoner, medier og andre får, skal komme flere til gavn", siger Willy Feddersen.

Haderslev Kommune behandlede sidste år 451 sager om aktindsigt, fordelt på 347 borgersager og 104 emnesager. I år er der indtil videre 403 sager, fordelt på 300 borgersager og 103 emnesager.

Anmodningen om aktindsigt og den fulde besvarelse vil fremover kunne ses her:

www.haderslev.dk/politik-og-dialog/haderslev-byråd/besvarede-aktindsigtssager

Udviklingen af siden er sket i et samarbejde med it-firmaet Athena.

Haderslev Kommune arbejder også hen imod, at dokumenter på postlisterne offentliggøres.Kontaktinformation:

Kommunaldirektør Willy Feddersen, telefon 21 28 46 70

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Haderslev Kommune tager et skridt for sundheden17.4.2018 08:43pressemeddelelse

Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune tager et ekstra skridt for sundheden i kommunen og indbyder borgere og arbejdspladser til at deltage gratis i Dansk Firmaidrætsforbunds landsdækkende kampagne Tæl Skridt. Kommunen ønsker at sætte fokus på sundhed, og med skridttællerdysten har de et kneb, der kan motivere flere borgere – også dem, som ikke er i gang med andre af kommunens motionstilbud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum