Biltema

Fugtigt vejr på vej – sådan passer du på skurets redskaber

Del

Redskabsskurets indhold er i fare for at blive beskadiget af de kommende måneders høje luftfugtighed. Med enkle tiltag kan du få dine haveredskaber og værktøj sikkert gennem vinteren.

På grund af en blanding af højluftfugtighed og frost er skurets haveredskaber og værktøjer i fare for at ruste. Foto: PR.
På grund af en blanding af højluftfugtighed og frost er skurets haveredskaber og værktøjer i fare for at ruste. Foto: PR.

I de kommende måneder, hvor luftfugtigheden typisk topper, kan vi ifølge DMI’s sæsonprognose forvente den velkendte grå, milde og til dels våde vejrtype. Det fugtige vejr kan gøre skade på de dyrt indkøbte haveredskaber og andet værktøj i redskabsskuret. Ved at tage nogle enkle forholdsregler, er det dog heldigvis nemt at sikre redskaberne en sund overvintring uden rustgener.

– Når man har været ude og investere i nogle ordentlige haveredskaber eller noget godt værktøj, skal det selvfølgelig gerne holde i mange år. Derfor er det godt så vidt muligt at dæmme op for eksempelvis rust, der nemt opstår i redskabsskuret i vinterhalvåret, og det behøver ikke at koste en formue, siger Per Normann, der rådgiver kunderne om køb af hus- og haveartikler i Biltema.

Per Normann giver her sine bedste råd til, hvordan du sikrer dine redskaber en sund overvintring i skuret.

Rengør haveredskaberne

Indende lægges i vinterhi, er det vigtigt, at hvert haveredskab rengøres. Fugtig jord samt grene og græs, der kan indeholde bestemte syrer, kan få metallet til at ruste. Vask derfor spaden, riven og grensaksen grundigt, og brug eventuelt et affedtningsmiddel til at komme snavs på værktøjet til livs, og smør eventuelt bolte, møtrikker, hængsler og låse med multispray, der giver metaller en god korrosionsbeskyttelse.

Hæng op på væggen

Hvisdine haveredskaber står på den kolde jord i skuret, udsættes de for unødvendig fugt. Derfor er det en god idé at hænge haveredskaberne op på væggen. Med redskabskroge løses problemet nemt, og redskaberne er samtidig lettere at komme til, end hvis de står og roder i et hjørne på gulvet. Vil man ligeledes holde styr på værktøjet kan man med fordel bruge en værktøjstavle, der let monteres på væggen.

Skab et tørt miljø

Både haveredskaber og værktøj har bedst af at blive opbevaret tørt, og ved at isolere kan man skabe et tørt miljø i skuret og samtidig holde frosten ude og mindske fugten. Er du i tvivl, om luftfugtigheden er for høj, kan det måles med et hygrometer. Ved større temperaturudsving i efterårs- og vinterperioden kan selv et isoleret skur blive udfordret, og så kan en elektronisk radiator hjælpe med at tilpasse temperaturen.

Nøgleord

Kontakter

Per Normann
Varehuschef Hjørring, Biltema
(+45) 22 33 17 95
sales.aalborg@biltema.com

Billeder

På grund af en blanding af højluftfugtighed og frost er skurets haveredskaber og værktøjer i fare for at ruste. Foto: PR.
På grund af en blanding af højluftfugtighed og frost er skurets haveredskaber og værktøjer i fare for at ruste. Foto: PR.
Download

Information om Biltema

Biltema
Biltema
Stenbukken 21
9200 Aalborg SV

(+45) 70 80 77 70http://biltema.dk

Biltema er en af Nordens største kæder af detailforretninger med 150 varehuse fordelt i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Biltemas sortiment udvikles hele tiden, og omfatter i dag 20.000 produkter inden for kategorierne bil og motorcykel, båd, fritid, hjem, kontor og teknik, byggeri, bilpleje og værktøj. Læs mere på biltema.dk

Følg pressemeddelelser fra Biltema

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Biltema

Biltema Foundation donerer 1 million svenske kroner til Red Barnet14.10.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

Et af Biltema Foundations fokusområder er at tilbyde hjælp i krisesituationer i hele verden. Det er derfor vigtigt for os at støtte børnerettighedsorganisationen Red Barnets arbejde i Yemen – et land som efter år med konflikter nu står over for en humanitær, social og økonomisk krise. For børnene i Yemen indebærer krigen tilbagevendende flyangreb, skræk, sult og tørst. Situationen er nu yderligere forværret på grund af smittespredningen af corona virussen, og landet savner den infrastruktur, som kræves for at kunne tilbyde sygepleje, mad og rent drikkevand. Biltema Foundation har derfor doneret 1 million svenske kroner til Red Barnet for at støtte deres arbejde i Yemen med at sørge for, at så mange børn som muligt kan få adgang til lægehjælp, mad, psykosocial støtte og uddannelse. – Vi vil gøre alt, hvad vi kan for børns ret til at overleve, udvikles og vokse op i tryghed. Det er derfor utroligt vigtigt for os at støtte organisationer, som fokuserer på at hjælpe børn i udsatte situatio

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum