Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Frustreret dyreværnsdirektør forlanger fokus på dyr, hvis ejer er i fængsel. Dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) vil undersøge det juridiske aspekt

Del

Hvad sker der med en hund eller en kat, hvis ejer bliver varetægtsfængslet og hvorfor har disse dyr ingen rettigheder? Hos Dyreværnet oplever man, at dyr bor på internatet i op til et år, fordi deres ejer sidder i fængsel eller er tvangsindlagt, og ikke vil overdrage deres kæledyr til foreningen, som dermed kan finde en ny familie til snuden. Nu er det nok, mener direktør for Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee. Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Karina Due, er enig.

Direktør for Dyreværnet, Rikke Cristensen-Lee vil have fokus på dyr, hvis ejer er i fængsel. Foto: Anthon Unger/Dyreværnet
Direktør for Dyreværnet, Rikke Cristensen-Lee vil have fokus på dyr, hvis ejer er i fængsel. Foto: Anthon Unger/Dyreværnet

Dilemma for dyrene
Alt for mange dyr ender i et limbo, når deres ejer bliver varetægtsfængslet eller tvangsindlagt.
De seneste tre måneder har Dyreværnets internat i Rødovre huset hele 13 hunde, hvis ejer har siddet varetægtsfængslet og på trods af dette, ikke har villet overdrage snuden til Dyreværnet, så foreningen kunne finde et nyt kærligt hjem til de ulykkelige hunde.

-Vi er virkelig i et dilemma her, siger Rikke Christensen-Lee, der udover at sidde i direktørstolen hos Dyreværnet også er dyrlæge. – Desværre er der ingen, der tager affære i de her sager, og det er dyrene, der betaler prisen. Det er helt forfærdeligt.

Varetægtsfængsling med konsekvenser 
Når en borger, der har et kæledyr bliver varetægtsfængslet, bliver dyret ofte anbragt på et af Dyreværnets internater. Da dyrene har en ejer, kan Dyreværnet intet stille op andet end at sørge for, at hunden eller katten bliver passet, plejet og forkælet af de mange dyrepassere og frivillige. Ofte forlænges ejerens varetægtsfængsling, hvilket betyder, at dyrene skal være på internatet i månedsvis.

Lige nu har vi seks hunde i dette limbo; bla har vi en hund, der har været her i fem måneder. Hundens ejer er varetægtsfængslet og vil ikke overdrage den til os. I sidste uge blev hunden afhentet af en af ejerens bekendte, men der gik kun to dage, så fandt vi den efterladt i vores løbegård på internatet med en seddel, hvorpå der stod, at den bekendte ikke kunne passe hunden alligevel. Så nu starter vi forfra. Det er så forfærdeligt at se, hvordan denne skønne hunds skæbne er uafklaret. Jeg ved simpelthen ikke, hvordan vi skal få løst problemet, fortæller en tydeligt ophidset Rikke Christensen-Lee. 

Pasningsloft på tre måneder
Rikke lægger ikke skjul på, at Dyreværnet hellere end gerne vil hjælpe de dyr, der kommer i klemme, når deres ejer ikke er i stand til at passe dem. Hun påpeger, at der bør være en maksimumperiode for, hvor længe dyrenes skæbne kan forblive uvis.

For dyrenes skyld håber jeg inderligt at vi kan få en lovændring, så der bliver et pasningsloft på, hvor længe dyrene kan tilhøre en ejer, der ikke kan tage sig af dem. Umiddelbart vil jeg mene, at tre måneder må være maksimum, siger direktøren.

Politisk opbakning 
Karina Due, dyrevelfærdsordfører for Dansk Folkeparti vil nu undersøge det juridiske aspekt, så der hurtigst muligt kan blive udarbejdet et beslutningsforslag.

Det kan ikke være rigtigt, at det er dyrene, der skal betale prisen, når deres ejer ikke kan tage vare på dem. Det her kalder på politisk handling, og jeg vil derfor straks se nærmere på, hvordan vi kan undgå, at dyrene havner i disse ulykkelige situationer på ubestemt tid, siger Karina Due.

Hospitalsophold giver også udfordringer 
Men det er ikke kun når ejer bliver varetægtsfængslet, at dyrene ender i et limbo. Hvis dyrets ejer bliver indlagt eller tvangsindlagt, betaler dyrene også prisen:

- Vi har haft både hunde og katte boende på internatet i op til et år, fordi ejer var tvangsindlagt. Der er absolut ingen hjælp at hente nogen steder i disse situationer. Vi har svært ved at få kontakt til ejer, og politiet, der i de fleste tilfælde har afleveret dyret hos os, kan intet gøre. Vi har naturligvis fokus på dyrets trivsel, men samtidig betyder de lange ophold, at vi ikke har plads til andre dyr, der har behov for hjælp i den periode.

For yderligere information kontakt venligst:
Dyreværnets kommunikationschef Signe Sehested Lund på tlf.: 40 30 66 15

Dyreværnet, som blev stiftet i 1898, er Danmarks er en af landets ældste dyreværnsforeninger. Foreningen driver et internat i København samt et i Kolding og har tre kørende dyreambulancer, der behandler dyreværnssager. Desuden driver Dyreværnet  Danmarks eneste mobile nonprofit dyreklinik, der hjælper socialt udsatte borgeres kæledyr.

Nøgleord

Billeder

Direktør for Dyreværnet, Rikke Cristensen-Lee vil have fokus på dyr, hvis ejer er i fængsel. Foto: Anthon Unger/Dyreværnet
Direktør for Dyreværnet, Rikke Cristensen-Lee vil have fokus på dyr, hvis ejer er i fængsel. Foto: Anthon Unger/Dyreværnet
Download
Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee er frustreret over, at dyrene ender i limbo, når deres ejer varetægtsfængsles. Foto: Anthon Unger/Dyreværnet
Dyreværnets direktør, Rikke Christensen-Lee er frustreret over, at dyrene ender i limbo, når deres ejer varetægtsfængsles. Foto: Anthon Unger/Dyreværnet
Download

Links

Information om Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

+45 44 94 66 95http://www.dyrevaernet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til sin donors hjemby, Ebeltoft9.6.2020 09:00:00 CESTPressemeddelelse

En af Danmarks helt store dyreelskere, Jørgen Andersen, har de seneste to år doneret to mobile dyreklinikker til Dyreværnet. Klinikkerne er opkaldt til minde om Jørgens logrende ven, Frynse, der ikke er iblandt os længere. Formålet med de rullende dyreklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”.

Dyreværnet tilbyder nødhjælp til COVID-19-ramtes kæledyr20.3.2020 11:37:00 CETPressemeddelelse

Dyreværnet, der er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, har netop vedtaget, at der etableres et beredskab, som skal yde nødhjælp til COVID-19-ramte sårbare borgere samt sundhedsfagliges kæledyr. Nødhjælpen består i pasning af både hunde, katte og kaniner, og har man ikke mulighed for at aflevere sit dyr på et af Dyreværnets internater, vil der blive arrangeret afhentning af dyrene. Initiativet kommer på baggrund af de utallige henvendelser, foreningen har fået de seneste dage fra bekymrede kæledyrs-ejere.

Dyreværnet vil hjælpe hundene dér, hvor de er: Tilbyder hjemmebesøg med gode råd, træningstips og fodervejledning24.2.2020 11:03:00 CETPressemeddelelse

Dyreværnet, der er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, arbejder på at søsætte et nyt initiativ for at sikre, at alle kæledyr i Danmark har et godt liv. Det nye tiltag påtænkes at starte på forsøgsbasis på Lolland og Falster pr. den 1. marts 2020, og går i al sin enkelthed ud på at tilbyde hjemmebesøg hos de hundeejere, der ikke har enten økonomisk eller fysisk mulighed for at få råd og vejledning til deres logrende hale andre steder. Tjenesten er gratis for brugerne, der ovenikøbet får en lille velkomstgave til både snude og egen mave ved første besøg.

DYREVÆRNET JUBLER: EU-HANDLINGSPLAN VIL SIKRE DYREVELFÆRD, KÆLEDYRSEJERES RETTIGHEDER OG BESKYTTE FOLKESUNDHEDEN13.2.2020 09:46:51 CETPressemeddelelse

Tirsdag den 11. februar 2020 vedtog EU Parlamentet en ikke-bindende beslutning, der kræver handling mod ulovlig handel med kæledyr. Den illegale handel medfører, at dyrene lider og ofte er den en indtægtskilde for organiseret kriminalitet. Dyreværnet har længe kæmpet for, at der blev indført et fælles regelsæt for at beskytte dyrene. Med beslutningen er første skridt i den rigtige retning taget.

Hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr på Skt. Knuds Torv i Århus mandag den 9. september kl. 10.00 til 12.005.9.2019 12:30:00 CESTPressemeddelelse

Mandag den 9. september kl.10.00 – 12.00 lancerer Dyreværnet endnu en mobil nonprofit dyreklinik, der skal yde hjælp og behandlinger til socialt udsatte borgeres kæledyr. Klinikken hedder Frynseklinikken 2 og er doneret til Dyreværnet af dyreelskeren Jørgen Andersen, der oprindeligt kommer fra Randers. Det er den anden mobile dyreklinik, Jørgen Andersen donerer til foreningen på blot to år. Klinikken fungerer ud fra princippet ”betal-hvad-du-kan”.

1000 danske kæledyr har fået et bedre liv af Frynseklinikken: Hunden Ciao blev patient nr. 10007.3.2019 08:55:00 CETPressemeddelelse

På blot 141 dage har Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, tilset og behandlet hele 1000 danske kæledyr. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven, fik mulighed for at etablere den rullende dyreklinik. Formålet med initiativet er at hjælpe socialt udsatte borgere med dyrlægebehandlinger til deres dyr ud fra et "betal-hvad-du-kan"-princip. Frynseklinikken har på kun 141 dage besøgt 70 byer i landet og alle steder, har der vist sig at være et stort behov for hjælp til dyrene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum