Visit Norway

Frost 2 – inspireret af Norge og samisk kultur

Del

Den stærkt imødesete opfølger til Frost tager atter publikum fra hele verden med til Arendelle og videre nordpå for at lede efter kilden til Elsas magiske kræfter. Det nye eventyr med elskede karakterer som Anna, Elsa, Kristoff og Olaf har dansk premiere den 25. december.

Fotokredit: Frozen2 Disney
Fotokredit: Frozen2 Disney

Den første Frost-film er inspireret af norske folkeeventyr og konkrete steder i Norge – som Akershus fæstning i Oslo, Stiftsgården, den kongelige residens i Trondheim, Skt. Olafs kirke i Balestrand ved Sognefjorden og Bryggen i Bergen, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Frost 2 tager publikum på en rejse fra Arendelle og op til det vilde nord, med indslag af samisk kultur, rendrift og norsk natur. Karasjok, Tromsø, Lofoten og en rejse med Hurtigruten i det nordlige Norge er nogle af de destinationer, der har fungeret som inspiration til den kommende film.

Samisk ekspertgruppe
I juli blev det offentliggjort, at der skal skabes en nordsamisk version af Frost 2 som et resultat af et samarbejde mellem Sápmi og Walt Disney Animated Studios. Det var vigtigt for sametingene og Samerådet at sikre sig, at den samiske kultur blev behandlet med respekt. Derfor blev der udpeget en samisk ekspertgruppe, som skulle assistere filmskaberne med viden om samisk kultur, historie og samfundsforhold i løbet af den skabende proces.

– Research er en afgørende faktor for alle film fra Disney Animation, for at vi kan opbygge fantastiske, men samtidig troværdige verdner. I den indledende fase af arbejdet med Frost 2 tog vores hold på en rejse til Island, Norge og Finland. Vi blev dybt rørt over mange af de steder vi besøgte og de mennesker vi mødte, siger producenten Peter Del Vecho.

Frost 2 har dansk premiere den 25. december.

Steder i Norge som har inspireret Frost 2

Den officielle Frozen 2 trailer finder du her

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fotokredit: Frozen2 Disney
Fotokredit: Frozen2 Disney
Download

Information om Visit Norway

Visit Norway
Visit Norway
Dampfærgevej 10, 4. sal
2100 København Ø

http://www.visitnorway.com

Visit Norways fremste opgave er at promovere Norge som ferieland hele året.

Følg pressemeddelelser fra Visit Norway

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Visit Norway

Stor dansk interesse for at overnatte ude i Norges natur25.2.2020 13:00:00 CETPressemeddelelse

I Norge er det muligt at benytte en række unikke overnatningssteder lige fra hytter i trætoppene over igloer af glas til ishoteller og glamping-telte. Titusindvis af danskere drager hvert år til Norge for at opleve landets vidunderlige natur. Langt de fleste bor i hytter eller hoteller undervejs, men i de senere år er der skudt en række nye overnatningstilbud frem i Norge, hvor man også bor helt ude i den vilde natur.

1000 børn hjælper med at flytte 7000 bøger til Oslos nye hovedbibliotek15.1.2020 14:00:00 CETPressemeddelelse

2020 bliver et meget spændende år for Norges hovedstad med adskillige indvielser og begivenheder i både Oslo og omegn. Torsdag 16. januar vil 1000 elever fra femte klasse ved fire Oslo-skoler vandre ned ad Oslos hovedstrøg, Karl Johans Gate, for at flytte 7000 bøger fra det gamle hovedbibliotek Deichman ved Hammersborg til det nye bibliotek, som åbner den 28. marts i Bjørvika og bliver nabo til Oslos Operahus.

10 toiletter i Norge som er en omvej værd11.12.2019 12:00:00 CETPressemeddelelse

Norge kan prale med mange ting: sneklædte fjelde, fjorde, gletsjere og nordlys – men toiletter? Jo, her er ti steder, hvor besøgende bør gøre holdt, selv om de godt kan holde sig. Langs med Norges 18 nationale turistveje findes udflugtsmål og seværdigheder som ofte omtales i internationale medier. Det gælder ikke mindst de offentlige toiletter, som er blevet designet til at kunne indgå i et harmonisk samspil med den omkringliggende natur. Her er ti stop, som nok er et toiletbesøg værd.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum