Djøf

Frokostpausen er reddet i DR

Del

Glædelig afgørelse i voldgiftssag om betalt frokost i DR. Naturligvis skal ændringer forhandles med medarbejderne, siger Djøf

- Selvom det var forventeligt, er det glædeligt at voldgiftsretten har givet de faglige organisationer medhold i, at den betalte frokostpause i DR er en del af overenskomsten. Og at eventuelle ændringer af frokostbestemmelserne derfor skal forhandles med de faglige organisationer i forbindelse med en ændring af overenskomsten. Det er vilkårene, som begge parter skal respektere.

Det fastslår Henrik Funder, formand for Djøf Privat, som er meget tilfreds med, at Voldgiftsretten har underkendt DRs beslutning om ensidigt at ophæve den betalte frokost.

- Den betalte frokost har været en del af medarbejdernes kollektive rettigheder, og det har været praksis i DR i over 90 år, så der er ingen tvivl om, at den er en del af de overenskomster, DR har indgået med forskellige medarbejdergrupper, konstaterer Henrik Funder.

- At fjerne den betalte frokost svarer til arbejdstid, der udgør 7,2 pct. af lønnen.- Det ville have været en voldsom forringelse. Man skal huske, at medarbejderne jo også står til rådighed i frokostpausen. For Djøf er det afgørende, at arbejdsmarkedets parter respekterer forhandlingssystemet og overenskomsterne. Det er fundamentet for et velfungerende arbejdsmarked, og dermed en af Danmarks styrkepositioner i den globale konkurrence, slutter Henrik Funder.

Henrik Funder træffes for yderligere kommentarer på tlf. 27 79 07 44.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer over 91.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Fylder 40 år: redaktionschef hos Djøf og Djøf Forlag1.2.2018 14:55pressemeddelelse

Anders Grove, 40 år den 4. februar 2018, arbejder med ledelse som redaktionschef hos Djøf og Djøf Forlag. Han har tidligere været chefredaktør for Lederne, hvor han har haft hovedansvar for det forskningsbaserede tidsskrift Ledelse i Dag. Hos Djøf sætter Anders Grove fokus på ledelsestrends og udvikling af blandt andet ledelsesbøger. Anders Grove er uddannet cand.mag. i dansk med speciale i kommunikation fra Københavns Universitet. Fylder 40 år den 4. februar, Cand. mag. i dansk med speciale i kommunikation ved Københavns Universitet, 2008. 2017- Redaktionschef, Djøf og Djøf Forlag 2016-2017 – Chefredaktør Lederne 2008-2016 Redaktør Lederne 2006-2008 – Pressemedarbejder Ledernes Hovedorganisation Læs også: Djøf laver ny satsning på ledelsesområdet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum