Deloitte

Frokost på jobbet: Så skal der tales om TV-programmer og politik

Del

Her er de 12 samtaleemner, der hitter til madpakken

Heidi Persson
Heidi Persson

København, 3. november 2016

Har du hørt...? Synes du ikke også...? Når frokosten fortæres, skal der snakkes med kollegerne om stort og småt. Ud over personlige historier og faglige emner er bl.a. politik og TV-programmer et sikkert samtalehit. Frokostmåltidet er en vigtig del af det sociale liv på jobbet, mener HR-chef. Men måske skal man passe på, hvad man taler om.

- Frokostpausen er helt sikkert en rigtig god lejlighed til at få talt med kollegerne. Selv om der naturligvis er flere pauser i løbet af dagen, hvor man kan tale sammen, er frokosten typisk den primære mulighed for at dyrke fællesskabet og komme ind under huden på hinanden, siger HR-chef i Deloitte, Heidi Persson.

Historier fra privatlivet er da også klart det emne, der fylder mest, når madpakken eller kantinemaden skylles ned. Hele 69 pct. af medarbejderne deler gerne ud, viser en opgørelse foretaget af Epinion for Deloitte.

- I Danmark kan vi rigtig godt lide, at kollegerne tager privatlivet med på arbejde. Vi vil gerne høre om deres familier, deres hjem og deres personlige projekter. Det skaber tillid, når man føler, man kender hele personen. Det er rart at komme om bag facaden, siger Heidi Persson.

Efter historier fra privatlivet følger faglige emner, samfundsmæssige spørgsmål samt TV og Netflix, der altid er stensikre samtaleemner. Mange kaster sig dog også ud i mere følsomme emner. Her skal man virkelig passe på, mener Heidi Persson:

- I alt siger, at 35 pct. af danskerne i job, at de diskuterer politik med kollegerne hen over frokostbordet. Der er principielt ikke noget galt i tale om de emner, der optager folk lige nu. Man kan dog let komme til at træde nogen over tæerne, hvis man er for bombastisk i sine udmeldinger. Det er vigtigt at huske, at andre ikke nødvendigvis mener det samme som én selv.

Heidi Persson opfordrer derfor også til, at man tænker sig godt om, når man hyggesnakker over frokosten:

- Det vigtigste er, at man er opmærksom på sine kolleger, og hvordan de reagerer på det, man siger. Selv om det blot er løssluppen hyggesnak, kræver det stadig sociale kompetencer. Både som medarbejder og chef har man et klart ansvar for være inkluderende og åben i sin kommunikation.

Også maden og vejret er populære samtaleemner omkring frokostbordet, ligesom mere end hver fjerde giver deres mening til kende om chefen og de øvrige kolleger.

Fakta:

Her er danskernes favoritemner ved frokostbordet på jobbet:

 1. Personlige historier fra privatlivet (det taler 69 pct. om)
 2. Faglige emner (65 pct.)
 3. Generelle nyheder/samfundsmæssige emner (57 pct.)
 4. TV-programmer og serier (44 pct.)
 5. Politik (35 pct.)
 6. Maden (35 pct.)
 7. Vejret (32 pct.)
 8. Kunder/borgere (31 pct.)
 9. Chefen (27 pct.)
 10. Kollegerne (25 pct.)
 11. Kendte mennesker (13 pct.)

(Mulighed for flere svar)

Tallene er baseret på i alt 502 interview med repræsentativt udvalgte danskere i job. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Heidi Persson
Tlf. +45 30 93 47 66
hepersson@deloitte.dk

Billeder

Heidi Persson
Heidi Persson
Download

Vedhæftede filer

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Heidi Persson er HR-chef i Deloitte og ekspert i ledelse, performance og trivsel.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum