DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Frivilligt ungepanel skal give input til Udviklingsministeren

Del

Minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen nedsætter et ungepanel bestående af danske og afrikanske unge frivillige, der skal inspirere og give input til Danmarks udviklingsarbejde med unge. Der åbnes i dag, den 18. december, at danske unge kan ansøge panelet.

Unge udgør 1,8 milliarder. af verdens befolkning, men unge er ofte oversete med begrænset indflydelse på udviklingen af deres samfund. Det vil den danske udviklingsminister ændre på.

Jeg glad for at vi har taget initiativ til at nedsætte et ungepanel af danske unge og afrikanske unge. Som udviklingsminister er det vigtigt for mig at høre unges holdninger og meninger til fremtidens udviklingssamarbejde,” lyder det fra udviklingsminister Flemming Møller Mortensen.

Beslutningen om at nedsætte et ungepanel modtages med begejstring fra DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, der længe har haft et ungepanel på ønskesedlen. Mens de afrikanske unge vil nomineres gennem danske ambassader i Øst- og Vestafrika, vil DUF stå for processen med at finde de seks danske panelister. En proces, som starter i dag.

Selv nu, hvor vi står i en situation med lukkede grænser, oplever vi en rekordhøj interesse fra unge i at engagere sig internationalt og i verdens udvikling. Unge er en kæmpe ressource, og det giver rigtig god mening, at de inviteres med indenfor, når der bliver truffet afgørende beslutninger om deres fremtid,” siger Chris Borup Preuss, formand i DUF.

Tanken med ungepanelet er at sikre, at den del af det danske udviklingssamarbejde, der vedrører unge, tager afsæt i netop unges perspektiver og behov. Panelet, som sidder for et år, vil gennem kvartalsvise møder, få en helt unik mulighed for at komme tæt på både udviklingsministeren og det danske udviklingssamarbejde.

Ansøgning til udviklingsministerens ungepanel
Ungepanelet skal bestå af otte afrikanske og seks danske unge. Og i dag, fredag den 18. december, åbner DUF for ansøgninger. Der er ansøgningsfrist den 17. januar.

Læs mere og ansøg på DUF.dk. 

 
 

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

 

 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF følger anbefalinger for at forebygge og håndtere seksuelle grænseoverskridelser og krænkelser i de politiske ungdomsorganisationer9.6.2021 21:32:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse, som Sex & Samfund og Børns Vilkår har lavet for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, viser, at unge, der engagerer sig i ungdomspolitik, oplever et helt særligt fællesskab, som de fleste trives i. Der er dog udbredte problemer med grænseoverskridende og krænkende adfærd på tværs af ungdomsorganisationerne. Derfor opretter DUF blandt andet en ny lederuddannelse og whistleblowerordning for at forebygge og håndtere seksuelle grænseoverskridelser og krænkelser i de politiske ungdomsorganisationer.

DUF: Seks skarpe anbefalinger fra unge til ny udviklingspolitisk strategi6.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I næste uge begynder de politiske forhandlinger om den nye udviklingspolitiske strategi. Som bidrag til det forestående arbejde har ungdommen formuleret seks konkrete anbefalinger, der kan styrke den kommende strategi og ikke mindst sikre et stort og udbytterigt fokus på unge. DUF har i dag sendt anbefalingerne til udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og udviklingsordførerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum