Frivillige uddelte 6,5 tons overskudsmad til ‘Madspildshjælpen’ i Parken
I Danmark går der hvert år 814.000 tons mad til spilde. Samtidig har inflationen gjort det svært for mange at få madbudgettet til at hænge sammen.
Oven i det har de lokale madspildsorganisationer svært ved at skaffe frivillige.
Derfor har Too Good To Go og Coop i samarbejde etableret Initiativet Madspildshjælpen, der blev afholdt første gang d. 24. august i madspildsorganisationen Stop Spild Lokalts nyåbnede Madoase i Parken på Østerbro.
Her havde i alt 60 medarbejdere fra de to virksomheder doneret en arbejdsdag til at pakke og udlevere knap 700 poser med overskudsvarer til Stop Spild Lokalts brugere.
Også fødevareminister Rasmus Prehn gav en hånd med til arrangementet. Ministeren kom tidligere på året med en appel til danskerne om at melde sig som frivillige i madspildsorganisationerne:
”Priserne på mad tordner i vejret. Når vi alle sammen skal få madbudgettet til at strække lidt længere, så er det helt oplagt, at færre tomater, frugter og pastaskruer ender i skraldespanden bag supermarkedet, men i stedet skal lande på tallerkenerne hjemme hos danskerne. Derfor kommer vi nu med en fælles opfordring til danskerne. Meld jer som frivillig madredder eller hjælp på anden vis de frivillige organisationer”.
Partnerskaber er en af nøglerne til at løse madspildsproblemet
Ifølge landechef for Too Good To Go, Heidi Boye, er initiativer som Madspildshjælpen et godt eksempel på, at madspildsproblemet skal løses i fællesskab:
“Mere end en tredjedel af al mad ender i dag i skraldespanden, og ti procent af den globale CO2-udledning kan tilskrives madspild. Det er et kæmpe problem. Og vi lykkes kun med at løse det, hvis vi arbejder sammen og gør plads til flere forskellige løsninger. Der er ikke noget quick fix, når vi taler madspild. Det er langsigtede partnerskaber kombineret med små tiltag i hverdagen, der skaber de store forandringer.”
Overskudsvarerne, der blev uddelt på dagen, blev doneret af Coops leverandører*, og det er - i følge koncerndirektør for Coop, Per Thau - netop et eksempel på godt partnerskab og brobygning.
“I Coop har vi stor forståelse for, at det kan være svært at få madbudgettet til at hænge sammen i en tid, hvor fødevarepiserne stiger så voldsomt. Derfor er vi meget glade for at kunne hjælpe med at bygge bro mellem de af vores leverandører, der har mad i overskud og dem, der har mest brug for det.”
Stifter af Stop Spild Lokalt, Rasmus Erichsen, udtrykte i sin åbningstale til arrangementet stor tilfredshed med indsatsen fra alle involverede:
“For os i Stop Spild Lokalt er gode samarbejder vigtige, og vi er enormt stolte af vores samarbejde med Too Good To Go og Coop. Vi håber derfor at kunne styrke vores partnerskaber endnu mere, så vi kan redde mere mad og hjælpe flere mennesker i fremtiden.”
Madspildshjælpen bliver en årligt tilbagevendende begivenhed med fokus på skiftende aktuelle madspildsproblematikker.
Fakta om madspild
- 814.000 tons spiselige fødevarer går hver år til spilde i Danmark (Kilde: Miljøstyrelsen, juni 2021).
- På verdensplan går næsten 40% af al mad til spilde (Kilde: WWF).
- 10% af de globale drivhusgasser stammer fra madspild (Kilde: UNEP Food Waste Index Report 2021).
- I Danmark smider vi hvert år mad ud for en værdi af 8,4 mia. kroner (COWI for ONE\THIRD, 2022).
*Foodpeople, Søris, Coops logistiklager, Aromatomater, Strandlyst, Bisca, Lammefjorden, Arnakke Grøntsager, Effem, Wally and Wizz, Orkla og Agrain.
Nøgleord
Kontakter
Tanja Møller AndersenPressechef | PR Manager
Tlf:81773718presse@toogoodtogo.dkBilleder
Vedhæftede filer
Information om Too Good To Go ApS
Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS
Madspildsskolen: Få styr på disse madmyter og mindsk dit madspild21.10.2022 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
De høje fødevarepriser har gjort det mere aktuelt end nogensinde at forlænge madens levetid. Men en række sejlivede myter er skyld i, at alt for meget mad ryger i skraldespanden uden grund. Måske har du hørt, at du ikke må genopvarme mad med spinat. Og at skrællen på græskaret ikke kan spises. Her får du styr på, hvad der er sandt, og hvad der er falsk.
Madspildsskolen blæser til kamp mod spild i fem danske byer7.10.2022 12:41:27 CEST | Pressemeddelelse
De høje fødevarepriser har gjort det mere aktuelt end nogensinde at reducere madspild. Derfor gentager Too Good To Go, Arla og Arla Fonden succesen og afholder madspildsskoler i fem danske byer i efterårsferien - med føtex som samarbejdspartner. På Madspildsskolen får familier redskaber og inspiration til at løsrive sig fra opskrifterne og være kreative med rester og overskudsvarer.
Nu kan danskerne hente overskydende drikkevarer landet over2.10.2022 07:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Royal Unibrew er brændt inde med overskydende drikkevarer fra deres produktion. Derfor er de gået sammen med Q8 og Too Good To Go om at reducere spildet via Too Good To Go-appen til fordelagtige priser. Drikkevarerne kan hentes den 8. oktober på udvalgte Q8-servicestationer i hele landet.
Spansk tortilla med tomatpesto og friterede løg: Nanna vinder DM i overskudsretter29.9.2022 12:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Den store finale i DM i overskudsretter fandt onsdag aften sted i Storms Pakhus i Odense. Vinderen blev Nanna Buch Pedersen, der skabte stor begejstring i dommerpanelet med sin spanske tortilla.
Too Good To Go er den 7. mest downloadede mad- og drikkeapp på verdensplan21.9.2022 15:29:46 CEST | Pressemeddelelse
Over 13 millioner gange blev den danske madspildsapp Too Good To Go downloaded i første halvår af 2022. Dermed har appen erobret 7. pladsen over de mest downloadede apps på verdensplan i kategorien 'mad og drikke'.