Too Good To Go ApSToo Good To Go ApSToo Good To Go ApS

Frivillige uddelte 6,5 tons overskudsmad til ‘Madspildshjælpen’ i Parken

Del

Onsdag d. 24. august havde 60 medarbejdere fra Coop og Too Good To Go sat en dag af til at hjælpe organisationen Stop Spild Lokalt med at pakke og uddele knap 700 poser med overskudsmad - svarende til 6,5 tons i alt. Fødevareminister Rasmus Prehn gav en hånd med til arrangementet, der bliver en årligt tilbagevendende begivenhed.

I Danmark går der hvert år 814.000 tons mad til spilde. Samtidig har inflationen gjort det svært for mange at få madbudgettet til at hænge sammen.

Oven i det har de lokale madspildsorganisationer svært ved at skaffe frivillige.

Derfor har Too Good To Go og Coop i samarbejde etableret Initiativet Madspildshjælpen, der blev afholdt første gang d. 24. august i madspildsorganisationen Stop Spild Lokalts nyåbnede Madoase i Parken på Østerbro. 

Her havde i alt 60 medarbejdere fra de to virksomheder doneret en arbejdsdag til at pakke og udlevere knap 700 poser med overskudsvarer til Stop Spild Lokalts brugere.

Også fødevareminister Rasmus Prehn gav en hånd med til arrangementet. Ministeren kom tidligere på året med en appel til danskerne om at melde sig som frivillige i madspildsorganisationerne:

”Priserne på mad tordner i vejret. Når vi alle sammen skal få madbudgettet til at strække lidt længere, så er det helt oplagt, at færre tomater, frugter og pastaskruer ender i skraldespanden bag supermarkedet, men i stedet skal lande på tallerkenerne hjemme hos danskerne. Derfor kommer vi nu med en fælles opfordring til danskerne. Meld jer som frivillig madredder eller hjælp på anden vis de frivillige organisationer”.

Partnerskaber er en af nøglerne til at løse madspildsproblemet

Ifølge landechef for Too Good To Go, Heidi Boye, er initiativer som Madspildshjælpen et godt eksempel på, at madspildsproblemet skal løses i fællesskab:

“Mere end en tredjedel af al mad ender i dag i skraldespanden, og ti procent af den globale CO2-udledning kan tilskrives madspild. Det er et kæmpe problem. Og vi lykkes kun med at løse det, hvis vi arbejder sammen og gør plads til flere forskellige løsninger. Der er ikke noget quick fix, når vi taler madspild. Det er langsigtede partnerskaber kombineret med små tiltag i hverdagen, der skaber de store forandringer.” 

Overskudsvarerne, der blev uddelt på dagen, blev doneret af Coops leverandører*, og det er - i følge koncerndirektør for Coop, Per Thau - netop et eksempel på godt partnerskab og brobygning.

“I Coop har vi stor forståelse for, at det kan være svært at få madbudgettet til at hænge sammen i en tid, hvor fødevarepiserne stiger så voldsomt. Derfor er vi meget glade for at kunne hjælpe med at bygge bro mellem de af vores leverandører, der har mad i overskud og dem, der har mest brug for det.”

Stifter af Stop Spild Lokalt, Rasmus Erichsen, udtrykte i sin åbningstale til arrangementet stor tilfredshed med indsatsen fra alle involverede:

“For os i Stop Spild Lokalt er gode samarbejder vigtige, og vi er enormt stolte af vores samarbejde med Too Good To Go og Coop. Vi håber derfor at kunne styrke vores partnerskaber endnu mere, så vi kan redde mere mad og hjælpe flere mennesker i fremtiden.”

Madspildshjælpen bliver en årligt tilbagevendende begivenhed med fokus på skiftende aktuelle madspildsproblematikker. 

Fakta om madspild

  • 814.000 tons spiselige fødevarer går hver år til spilde i Danmark (Kilde: Miljøstyrelsen, juni 2021).
  • På verdensplan går næsten 40% af al mad til spilde (Kilde: WWF).
  • 10% af de globale drivhusgasser stammer fra madspild (Kilde: UNEP Food Waste Index Report 2021).
  • I Danmark smider vi hvert år mad ud for en værdi af 8,4 mia. kroner (COWI for ONE\THIRD, 2022).

*Foodpeople, Søris, Coops logistiklager, Aromatomater, Strandlyst, Bisca, Lammefjorden, Arnakke Grøntsager, Effem, Wally and Wizz, Orkla og Agrain.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Too Good To Go ApS

Too Good To Go ApS
Too Good To Go ApS
Landskronagade 66
2100 København Ø

81773718http://toogoodtogo.dk

Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum