Kræftens Bekæmpelse

Frivillige samler 33 millioner ind til kræftsagen

Del

Godt 26.000 frivillige stemte søndag dørklokker ved Kræftens Bekæmpelse landsindsamling. Igen støttede danskerne gavmildt kræftsagen: 33 mio. kr. blev samlet ind. Det store engagement og den folkelige opbakning gør et kæmpe indtryk på formand for Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.

Solen skinnede, da cirka 26.000 danskere fra hele landet søndag den 7. april gik fra dør til dør for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse ved den årlige landsindsamling.

- Vi er så taknemmelige over den store og imponerende folkelige opbakning, som befolkningen har vist igen i år. Det betyder uendeligt meget, at så mange danskere valgte at bruge deres søndag på at samle ind til kræftsagen, siger formand for Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.

Indtil videre er pengene fra indsamlingsbøtterne, Mobile Pay og donerede beløb fra erhvervslivet talt op. Oveni kommer det beløb, danskerne har bidraget med via girokort, bankoverførsel og sms. Det tælles op senere.

Især Mobile Pay har hittet i år og brugen af betalingsløsningen er steget med 50 pct. i år. Det skønne forårsvejr har betydet, at færre danskere var hjemme, da der blev banket på, men i stedet befandt sig i haven eller var på tur i det gode vejr.

En fantastisk indsats
Helen Bernt Andersen takker danskerne for det flotte indsamlingsresultat.

- Det var en fantastisk indsats, der blev ydet. De mange indsamlere og dem, som har givet et bidrag, gør virkelig en forskel for kræftsagen. De mange bidrag er med til at bane vejen for, at færre får kræft, og at flere overlever og har et godt liv efter sygdommen, siger Helen Bernt Andersen.

De indsamlede penge er med til at gøre en stor forskel for kræftsagen. Hver gang Kræftens Bekæmpelse får 100 kr., går 62 kr. til forskning i kræft, 19 kr. går til patientstøtte, 16 kr. til forebyggelse af kræft og 3 kr. til administration. Kun tre pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter kommer fra det offentlige.

Indsamlingsresultatet på 33 mio. er en fremgang i forhold til sidste år, hvor der på indsamlingsdagen blev optalt 32,4 mio. kroner.

Nøgleord

Kontakter

Anne Diklev Pallesen, presse og kommunikationsrådgiver i Kræftens Bekæmpelse: Tlf: 35 25 74 00

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Ny landsdækkende undersøgelse: Kræftpatienter efterlyser bedre hjælp til opfølgning og senfølger27.11.2019 07:30:00 CETPressemeddelelse

Mange kræftpatenter oplever utilstrækkelig opfølgning på deres kræftforløb, og mange savner hjælp til fysiske og psykiske følger af sygdommen. Hver femte kræftpatient oplever at stå alene med en del af ansvaret for deres opfølgningsforløb, som de mener, at sundhedsvæsenet burde have haft. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse, som Kræftens Bekæmpelse offentliggør i dag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum