Hjørring Kommune

Fritidsguider vil hjælpe flere børn og unge i gang med en fritidsaktivitet

Del

Nyt projekt i Hjørring Kommune, støttet af Socialstyrelsen, har set dagens lys. Projektet hedder ’Fritid for Alle’ og målsætningen er klar: udsatte eller sårbare børn og unge som ikke går til en fritidsaktivitet, men gerne vil, skal have mulighed for at blive en del af et aktivt fritids- og foreningsliv.

”Det er utrolig vigtigt at udsatte og sårbare børn og unge mellem 0-18 år, som står uden for fritidslivet, kan blive en del af et aktivt fritids- og foreningsliv på lige fod med deres jævnaldrende. Det afspejles også i Hjørring Kommunes Fritids- og Folkeoplysningspolitik, hvor værdigrundlaget er, at fritidslivet er for alle, da et aktivt fritidsliv og deltagelse i forpligtende fællesskaber bidrager til livskvalitet. Og det er netop det, som Fritid for Alle skal understøtte” udtaler Mathias Holger Nielsen, der er formand for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget i Hjørring Kommune.

Fritid for Alle er et tilbud til alle børn og unge mellem 0-18 år om hjælp til at finde og komme i gang med en fritidsaktivitet, blandt andet ved hjælp af fritidsguider.

Fritidsguider skal vejlede om muligheder og brobygge til foreninger

Fritid for Alle består af fem fritidsguider, som er ansat til at vejlede og støtte børn og unge i at begynde til en fritidsaktivitet. Fritidsguiden besøger familien og taler med barnet/den unge om de muligheder, der er i fritidslivet, og ledsager barnet de første gange, hvis der er behov for det. Dette skal sikre, at barnet (og familien) får en tryg og god opstart.

Fritidsaktiviteterne kan være både sport, spejder, musik, billedkunst, drama eller en helt anden aktivitet. Fritidsguiderne indgår i et samarbejde med de lokale foreninger om en god start på fritidsaktiviteten. Og ligeledes kan fritidsguiderne informere om andre muligheder for hjælp og støtte til at komme i gang med en fritidsaktivitet.

Økonomisk hjælp til kontingent

Hjælpen til at være aktiv i fritidslivet kan både bestå af fritidsvejledning samt økonomisk støtte til aktiviteten og eventuelt udstyr via den kommunale Forebyggelsespulje. Via Forebyggelsespuljen kan forældre, fagpersoner og foreninger søge om økonomisk støtte til at dække for eksempel kontingent og udstyr til børn og unge mellem 0-18 år, som ellers ikke ville have muligheden for at blive en del af fritidslivet. Fritidsguiderne kan hjælpe de familier, der har behov for det, med at søge via Forebyggelsespuljen.

Læs mere om Fritid for Alle på hjemmesiden www.hjoerring.dk/fritidforalle eller Hjørring Kommunes Forebyggelsespulje.

Kontakter

Projektleder og Fritidsguide, Nanna Marie Aaholm Kæseler, nmak@hjoerring.dk, tlf.: 4193 6333

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum