Aabenraa Kommune

Frie bymidter: Rødekro udvalgt til næste skridt i forsøgsordning

Del

Bolig- og Planstyrelsen under Indenrigs- og Boligministeriet har udvalgt Rødekro som et af 14 projekter, der får lov at arbejde videre med en ansøgning om at blive en del af forsøgsordningen ”Frie bymidter”.

I alt bød 32 kommuner sig til med bymidter, der kunne være en del af forsøgsordningen ”Frie bymidter” under Indenrigs- og Boligministeriet. Nu er feltet skåret ned til 14 ansøgere, der i dag har fået tilkendegivelse fra ministeriet på, at de i løbet af efteråret kan arbejde videre med kvalificering af projektet samt ansøgningen til ordningen.

De kommuner, der bliver endeligt udvalgt til forsøgsordningen, vil få del af i alt 130 millioner kroner i statslig medfinansiering samt muligheden for at blive sat fri af eksisterende love og regler på planområdet med fokus på at skabe levende bymidter.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu er udvalgt af ministeriet til at fortsætte vores arbejde med projektet, og jeg kan næsten ikke få armene ned. Det er et spændende projekt, som kan få stor betydning for bymidten i Rødekro og arbejdet med bymidter i fremtiden. Nu venter de næste skridt i arbejdet i løbet af efteråret, siger borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen.

Det konkrete projekt i Aabenraa Kommune omhandler bymidten i Rødekro, hvor der allerede er godt gang i arbejdet i bymidten. En endelig plads i forsøgsordningen giver muligheder for at afprøve udviklingsperspektiver i forhold til både byens fremadrettede identitet og indretning af bymidten, så den tilpasses fremtidens behov, krav og efterspørgsel.

Såfremt Rødekro udpeges til forsøgsordningen, vil det være relevant at arbejde videre med sammenhængen på tværs af bymidten, det vil sige koblingen fra stationsområdet til byparken og SuperBrugsen.

- Det er spændende, at vi fortsat er med og har muligheden for at blive en del af forsøgsordningen. Jeg glæder mig til at dykke ned i arbejdet i efteråret og følge udarbejdelsen af en endelig ansøgning og planerne for Rødekros bymidte, som heldigvis allerede er godt i gang, siger formand for Aabenraa Kommunes udvalg for Plan, Teknik & Landdistrikter, Dorte Soll.

Aabenraa Kommunes forvaltning går i gang med at udvikle projektet og færdiggøre ansøgningen i løbet af efteråret, inden den forventes afleveret i begyndelsen af det nye år. I projektet samarbejdes der med lokale aktører, der får lov at tænke med på udviklingen af midtbyen i Rødekro.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk

Formand for Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter, Dorte Soll, tlf.: 40 85 11 52; e-mail: dbso@aabenraa.dk

Koordinator Fremtidens Aabenraa, Janni Kollerup, tlf.: 73 76 63 14; jkla@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum