home a/s

Fremvisningsindeks oktober: Flere så på huse - færre på lejligheder

Del

Danskerne fortsætter bolig-shopping, mens politikerne skændes om boligskatten. Mere lyst og mindre tvang på boligmarkedet

home fremvisningsindeks fra home og Danske Bank med fremvisninger i oktober viser, at flere danskere så på hus i oktober. I september var der 2,0 procent flere huskøbere på fremvisning i oktober end i september. Stigningen kommer oven i en fremgang på 2,2 procent i september. Alt i alt er antallet af fremvisninger steget med 4,0 % over de seneste tre måneder.

Fremvisninger af ejerlejligheder faldt med 2,5 procent i samme periode (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.

home Fremvisningsindeks giver en tydelig indikation af, hvordan handelsaktiviteten - og dermed priserne – forventes at udvikle sig de næste måneder.

Se venligst mere i vedhæftede pdf.

Kommentar fra Mads Ellegaard, relationschef i home:
”Køberne er gået ind i efteråret med en stigende lyst til at købe hus. Faktisk er interessen for at se på hus præcis ligeså stor nu som for et år siden og ifølge Realkreditforeningens barometer den højeste siden 2012– selv om køberne lige nu står foran en dør af summende usikkerhed om fremtidens boligskat. Det er overraskende, at usikkerheden tilsyneladende ikke har smittet af på boligmarkedet, og det er meget atypisk i forhold til, hvad vi har oplevet i tidligere tider.”

Vi ser flere forklaringer: Den ultralave rente, faldende arbejdsløshed, stigende realløn, god evne til at betale af på sine boliglån, få tvangsauktioner og en generel høj tillid til egen økonomi er tilsammen været med til at sikre, at lysten til og muligheden for at købe bolig fortsat er til stede.

For de bolighandlende er det også svært – med de mange politiske og skattemæssige bolde i luften – at spå om udfaldet og reagere i forhold til, hvilke bolde der ville ende med at blive spillet med. Men politisk usikkerhed på området øger dog risikoen for, at markedet får et skulderskub, mens der ventes på vished.

For ejerlejlighederne har der været 2,5 procent færre fremvisninger den seneste måned – og de seneste tre måneder er fremvisningerne faldet med 5,3 procent. Og lejlighedsejerne er blandt de boligejere, der forventes at skulle betale mere i boligskat i fremtiden. Aktiviteten er dog fortsat høj i forhold til gennemsnittet for årene 2009-2016.

”Det er vigtigt, at politikerne nu hurtigt får skabt ro om boligskatten. Men politikerne må heller ikke gøre det markant dyrere for de kommende boligkøbere, så det sætter en prop i boligmarkedet, hvor færre flytter og færre har råd til at flytte.”

Vi har også set en positiv udvikling i antal handler og pæne salgspriser, hvilket omsættes til nye handler. Boligmarkedet har en vis grad af selvforstærkende effekter. Det så vi under finanskrisen, hvor spiralen gik nedad, og det har vi oplevet igennem de seneste år, hvor spiralen i højere grad er gået opad. Eksempelvis er det også stærkt positivt, at antallet af tvangsauktioner er faldet markant, fordi disse de nødlidende handler påvirker boligmarkedet med dårlig stemning og presser boligpriserne.

Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes lyst til at kigge på bolig hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse steg 2,0 procent fra september til oktober. Fremvisninger af ejerlejligheder faldt med 2,5 procent i samme periode (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremvisninger af lejligheder faldet med 5,3 procent, mens antallet af fremvisninger af huse er steget med 4,0 % i samme periode.
  • Både antallet af fremviste huse og ejerlejligheder ligger dog fortsat noget højere end gennemsnittet for årene efter boligboblen, 2009-2016.

Kilde: home/Danske Bank

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte**
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 90 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har godt 160 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

* tns Gallup sep. 2017
** pr. sep.2017

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum