Fremvisningsindeks: Her er coronakrisen en kæmpe fordel

Del

Flere danskere ser på bolig, end da corona ramte landet – også ejerlejlighederne har genvundet terræn, og krisen er ligefrem krudt for sommerhus-interessen. Boligkøberne går forrest i genåbningen af Danmark, viser nyt fremvisningsindeks for april fra Home og Danske Bank

Da coronakrisen ramte Danmark tilbage i marts, gav det voldsom bekymring for, hvor hårdt et slag det blev mod et boligmarked i høj hastighed. De første uger var der en tydelig opbremsning, men de nyeste tal for fremvisninger i april bekræfter, at boligmarkedet er kommet sig langt bedre og hurtigere end frygtet.

”Nu er usikkerheden langt mindre, og vi er i gang med en genåbning af Danmark. Genåbningen er langt fremme på boligmarkedet. Vi hører fra mange af vores kunder, at nu vil de videre med boligplanerne, og både fremvisningerne og salgstallene er ganske pæne i april, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

For huse og lejligheder er der tale om en månedlig stigning på hhv. 24 % og 33 %, mens der blev fremvist 37 % flere sommerhuse i forhold til marts-tallene, hvor den sidste halvdel af måneden var præget af en ekstrem usikkerhed.

I forhold til april 2019 blev der fremvist 1,2 % flere huse og 16,7 % flere lejligheder. Antallet af fremviste sommerhuse steg med hele 54,8 % sammenlignet med april sidste år.

”Vi forudså i krisens start, at det kunne gå to veje for især sommerhusene. Økonomisk usikkerhed plejer at være gift for sommerhusmarkedet, for et sommerhus er noget, der er rart at have, men det er ikke en nødvendighed. På den anden side skabte coronakrisen usikkerhed om vores sommerferie, ferier og fritidsliv og ikke mindst fremtidige rejseaktivitet. Sommerhuset er blevet et helle i en usikker tid, og vi har oplevet et kæmpe boom i interessen, ” siger Michael Dalsager og nævner, at der bliver solgt flere sommerhuse, end der bliver sat nye huse til salg – og at udbuddet til salg i forvejen er det laveste i mere end 10 år.

Ejerlejlighederne blev især ramt på interessen, da renten skød markant i vejret i nogle dage i marts. Siden er renten faldet til meget lave niveauer igen, og det har igen fået lejlighedskøberne i markedet. Udbuddet af lejligheder er samtidig lavt mange steder.

”Ro om renten, genåbningen og få lejligheder at vælge imellem har afgjort sagen for flere af lejlighedskøberne, ” siger Michael Dalsager.

Salget af lejligheder er fortsat lavere end før corona, og de høje priser på lejlighederne i de store byer betyder uden tvivl, at der er en større usikkerhed omkring et køb der, end på store dele af villa- og rækkehusmarkedet, hvor priserne og boligbyrden fortsat er forholdsvist lave.

Fremvisningsindekset viser, at husene holder en fin omdrejningstakt rundt omkring i landet med fremgang den seneste måned i fire ud af fem regioner – Region Nordjylland er i et lille minus. Ser vi et år tilbage, er interessen lidt lavere i fire ud af fem regioner – Region Midtjylland er over.

Boligmarkedet som helhed befinder sig fortsat indenfor krisens rækkevidde og konsekvenser, og de kommende måneder vil store udsving i ledighedstal, hjælpepakker og smittetrykket kunne påvirke markedet nærmest øjeblikkeligt..

”Men fundamentet for boligmarkedet er solidt efter flere år med fremgang i økonomien og meget lave renter til boligejerne, ” siger Michael Dalsager.

I marts stoppede Home for traditionelt Åbent Hus, med undtagelserne dødsboer, ubeboede sommerhuse og projektboliger, hvis der er udtrykkelig aftale med sælgerne herom, og myndighedernes anvisning om antal, afstand m.v. overholdes. 

Som erstatning for Åbent Hus har der været afviklet ’fremvisning med tilmelding’ på et annonceret tidspunkt. Hverken Åbent Hus eller ’fremvisning med tilmelding’ indgår i fremvisningsindekset, men de ændrede muligheder og andre vaner kan have påvirket fremvisningstallene for april.

Udvikling i fremvisninger på landsplan

Fra marts til april er der set følgende tendenser i fremvisningerne:

• Villaer og rækkehuse Antallet af fremviste huse er steget 23,9 %

• Ejerlejligheder Antallet af fremviste ejerlejligheder er steget 32,9 %

• Sommerhuse Antallet af fremviste sommerhuse er steget 37,1 %

Det seneste år er der set følgende tendenser i fremvisningerne:

• Villaer og rækkehuse Antallet af fremviste huse er steget 1.2 %

• Ejerlejligheder Antallet af fremviste ejerlejligheder er steget 16.7 %

• Sommerhuse Antallet af fremviste sommerhuse er steget 54.8 %

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Download
Fremvisning lejlighed. Foto: Palle Skov
Fremvisning lejlighed. Foto: Palle Skov
Download
Fremvisning hus til salg. Foto: Palle Skov
Fremvisning hus til salg. Foto: Palle Skov
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 177 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.


home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2020.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum