home a/s

Fremvisninger: God slutspurt i 2016 lover god start for 2017

Del

Flere købere så på huse i december - lejlighederne halter stadig efter sidste år trods opretning

home Fremvisningsindeks: 0,8 %  flere så på huse i december sammenlignet med november. Fremvisninger af ejerlejligheder steg med 4,9 %, men er dog faldet med 2,3 % over de seneste tre måneder, mens antallet af fremvisninger af huse er steget med 3,5 % i samme periode. 

Se venligst indeks med grafer og tabeller i vedhæftede pdf. Samt kommentar fra home herunder.

Resumé:

  • homes fremvisningsindeks, der måler danskernes lyst til at kigge på bolig hos home, viser, at antallet af fremvisninger af huse steg 0,8 % fra november til december. Fremvisninger af ejerlejligheder steg med hele 4,9 % i samme periode (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
  • Over de seneste tre måneder er antallet af fremvisninger af lejligheder dog faldet med 2,3 %, mens antallet af fremvisninger af huse er steget med 3,5 % i samme periode. Over det seneste år er fremvisninger af ejerlejligheder faldet med 9,1 %, mens fremvisninger af villaer er stort set uændret. Det skal dog siges, at aktiviteten på ejerlejlighedsmarkedet var forholdsvis høj sidste år, så faldet er ikke så voldsomt, som det umiddelbart lyder.
  • Dermed er fremvisninger af lejligheder ved at være tilbage på det niveau, de gennemsnitligt har befundet sig på siden 2009, mens aktiviteten på villamarkedet er et stykke over det gennemsnitlige niveau i samme periode.

Ifølge homes fremvisningsindeks, som er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, steg antallet af fremvisninger af huse 0,8 %. Det indikerer, at der har været en pæn efterspørgsel efter boliger i slutningen af 2016. Antallet af fremvisninger af lejligheder steg med hele 4,9 % fra november til december (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

Overordnet set er antallet af fremvisninger af ejerlejligheder dog faldet væsentligt tilbage over det seneste år, mens antallet af fremvisninger af huse er på stort set samme niveau som sidste år. Samlet set betyder det seneste års ændringer, at ejerlejlighedsmarkedet er ved at være tilbage på et normalt niveau, mens der er lidt højere aktivitet på villamarkedet end normalt.

For husenes vedkommende har udviklingen været mindre svingede end for ejerlejlighederne. Fremvisninger af villaer har taget et væsentligt mindre dyk end ejerlejlighederne siden foråret 2015, hvor interessen for ejerlejligheder var meget høj, og det ser ud til, at aktiviteten på villamarkedet har stabiliseret sig omkring det nuværende niveau. 

---

Kommentar til fremvisningsindeks for december 201 – Mads Ellegaard, relationschef i Home:

”Boligåret 2016 slutter stærkt af med flere fremvisninger og dermed større interesse for at købe boliger. Det lover godt for boligsalget de første måneder af 2017, da der som regel går et par måneder, fra folk er på fremvisninger, til der sker en handel.”

”Vi forventer en positiv start på det nye år, da der er flere positive faktorer i spil. Der er fortsat udsigt til et meget lavt renteniveau, der er med til at holde hånden under bolighandlen. Samtidig kan danskerne generelt notere sig en pæn stigning i realindkomsten, ligesom en bedring i beskæftigelsen er godt for boligmarkedet, da et fast job er en forudsætning for boligkøb.

Og ikke mindst har der generelt været en høj tillid blandt forbrugerne, som dog har været faldende gennem efteråret. Men det har altså ikke påvirket købelysten på boligmarkedet endnu. Tværtimod slutter 2016 af med køberinteresse der overgår 2015, som var det hidtil bedste år siden finanskrisen.”

”Det er især interessen for huse, der spirer og viser sig gennem et stigende antal fremvisninger de seneste måneder. Det tyder på, at fremgangen på boligmarkedet til stadighed når ud i flere hjørner af landet.

Lejlighederne har ikke haft så mange fremvisninger i 2016 som sidste år, men de seneste måneder har faldet rettet sig noget bl.a. takket være december, og 2015 var, skal vi huske, et ekstremt år på lejlighedsmarkedet med mange handler i foråret og stærkt stigende priser i de største byer. Sammen med øgede krav til kreditgodkendelse har de stigende priser lagt en dæmper på interessen, men den er fortsat på et højt niveau.”

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte**
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 90 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har godt 160 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

* tns Gallup sep. 2017
** pr. sep.2017

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum