Furesø Kommune

Fremtidsværkstedet i Furesø nomineret til Danmarks første nationale innovationspris for den offentlige sektor

Del

Med mindre end et år på bagen har Fremtidsværkstedet for Furesøs udskolingsbørn allerede tiltrukket national opmærksomhed. Det er nu blandt de fire nominerede innovationer til NYT SAMMEN BEDRE-prisen, der uddeles af Center for Offentlig Innovation og Center for Offentlig Kompetenceudvikling.

Center for Offentlig Innovation har formuleret den vedhæftede pressemeddelelse. Vi supplerer her med lokale citater og baggrundsinformation om Fremtidsværkstedet:

Lars Carstensen, formand for Udvalg for digitalisering og innovation:

”At Furesø Kommune er nomineret til NYT SAMMEN BEDRE-prisen bekræfter mig i, at vi ikke er de eneste, der i den grad er optaget af at fremme en innovationskultur – i organisationen, blandt borgerne og ude i erhvervslivet. Vi skal simpelthen øve os i at arbejde mere systematisk med innovation - vi skal bryde vanetænkning, lade os inspirere af hinanden og udvikle nye og bedre løsninger. Vi har nogle hamrende engagerede medarbejdere, der efterhånden er blevet eksperter udi at tænke innovativt. Og de kan endda lære vores unge mennesker at finde nye eller væsentligt ændrede måder at forbedre aktiviteter og resultater på. Det har ført til, at vi i dag - ikke en gang ét år efter, at Fremtidsværkstedet åbnede, nu står med en nominering til Danmarks første nationale innovationspris for den offentlige sektor. Det kan man kun blive stolt over!”

Henrik Poulsen, formand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse:

”Jeg er beæret og glad over nomineringen! Det er en stor anerkendelse af ikke bare vores tilgang til at arbejde innovativt, men også af vores forsøg på at løse et komplekst samfundsmæssigt problem, nemlig manglen på erhvervsuddannede. Fremtidsværkstedet er et forsøg på at vende den tendens, der sender størstedelen af folkeskoleeleverne videre i gymnasiet, og lade elever i 6. og 7. klasse få øjnene op for andre muligheder. I Fremtidsværkstedet er der fokus på den teknologiske og digitale fremtid og de autentiske cases med prototyper, entreprenørskab og kreative løsninger. Eleverne får mulighed for at afprøve deres egne idéer, og målet er at kvalificere de unges uddannelsesvalg, inspirere flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse og ruste eleverne til fremtidens arbejdsmarked. Det hele gør vi i tæt samarbejde med blandt andet det lokale erhvervsliv, og det har givet enorm værdi for alle parter – ikke mindst eleverne. Jeg glæder mig til at se, hvem der går hjem med prisen den 5. september”.

Fakta om Fremtidsværkstedet

Fremtidsværkstedet har eksisteret siden 2018, hvor hele 6. og 7. årgang fra alle 7 folkeskoler i kommunen har været forbi til 3 dages forløb siden september sidste år. Forløbene i dette skoleår begynder til september.

Også specialklasser har været forbi, samt en 1. klasse der kom en dag og arbejdede med teknologi. Børn og pædagoger fra kommunens dagtilbud har også leget med teknologi på Fremtidsværkstedet.

Eksempler på cases:

7. årgang fra Solvangskolen havde et forløb på Fremtidsværkstedet i marts 2019, hvor Jonstrupsamlingen stillede eleverne opgaven: At gøre deres udstillinger attraktive for et yngre publikum ved hjælp af teknologi og digitale løsninger. Eleverne lavede digitale quizzer, man kan tilgå via QR koder rundt om i udstillingen, VR briller hvor man kan kigge ind i gamle klasselokaler, og spil der kan spilles online mens man er i samlingen. Nogle elever vendte tilbage til Fremtidsværkstedet og finpudsede ideerne og produkterne, og de bliver en del af udstillingen på Jonstrupsamlingen der åbner den 10. oktober i år. 

Lille Værløses 6. og 7. årgang var ude i Naturpark Mølleåen og høre om livet som naturvejleder. Naturpark Mølleåen ønskede elevernes kreative ideer til både et logodesign for naturparken, og et andet forløb hvor de skulle designe et læringsområde til børnehavebørn, der besøger naturparken. Det endte bla. i modeller til naturlegepladser, hvor børnene via leg skulle lære om skovens dyr.

Baggrund

Fremtidsværkstedet handler om at lade eleverne arbejde med virkelige problemstillinger, stillet af lokale samarbejdspartnere, som virksomheder, foreninger eller en lokal naturpark. Eleverne får spændende ideer og fingrene i forskellige materialer, teknologier og værktøjer, så de kan præsentere prototyper og modeller på dag 3.

Fremtidsværkstedet har haft rigtig mange gode lokale samarbejdspartnere, ca. 10 stillede cases i sidste skoleår og arbejder lige nu på at få landet, hvem vi skal samarbejde med i dette skoleår.

I dette skoleår er der masser på programmet, hvor også lærerne inviteres til et åbent makerspace, hvor de kan afprøve materialer, teknologier og værktøjer så de kan blive inspirerede, gå i proces med deres team og sparre med os på fremtidsværkstedet.

Læs mere om prisen: https://www.coi.dk/nyheder/2019/her-er-de-4-nominerede-til-nyt-sammen-bedre-prisen/

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Henrik Poulsen, formand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelser, hpo@furesoe.dk, 7216 5008

Lars Carstensen, formand for Udvalg for digitalisering og innovation, lnc1@furesoe.dk, Mobil 7216 3997 (ikke SMS)

 

Emma Malene Rix Tversted, Udviklingskonsulent i Fremtidsværkstedet, 7216 4485, etv1@furesoe.dk

 

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum