Furesø Kommune

Fremtidsværkstedet hyldet på Innovationsdagen

Del
Med mindre end et år på bagen har Fremtidsværkstedet for Furesøs udskolingsbørn allerede sat national dagsorden. Torsdag den 5. september var stolte og spændte medarbejdere og politikere fra Furesø med i opløbet om at modtage NYT SAMMEN BEDRE-prisen. Der var ros fra juryen for at investere så meget i at tænke nyt.

Prisen uddeles af Center for Offentlig Innovation og Center for Offentlig Kompetenceudvikling til en offentlig innovation, der rummer en løsning på et komplekst samfundsmæssigt problem, er udviklet sammen med andre aktører, har skabt værdi og har spredningspotentiale.

Fremtidsværkstedet I Furesø kan sætte flueben ved det hele, og selv om prisen i sidste ende gik til Psykiatrien i Region Syddanmark i samarbejde med Odense Kommune med projektet 'Tilbage til Skole', kom der alligevel en stolt stemningsrapport fra Henrik Poulsen, formand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse:

"Det var et super stærkt felt, og vi kan ikke være kede af at blive slået af nogen, der bringer innovation ind i psykiatrien til gavn for nogle de mest sårbare borgere. Jeg er så glad og stolt over den fornemme anerkendelse, det er bare at være nomineret. Det har vi vores fremsynede og meget kompetente medarbejdere at takke for! De har taget vores politiske visioner, tygget dem godt og grundigt igennem og skabt et fantastisk koncept, som hele Danmark kan få glæde af. Fremtidsværkstedet er blandt andet sat i verden i forsøget på at løse udfordringen med manglen på erhvervsuddannede. I dag går størstedelen af folkeskoleeleverne videre i gymnasiet og alt for mange fortryder undervejs. Derfor er vores ambition med Fremtidsværkstedet at understøtte børnenes karrierevalg ved at stimulere deres digitale viden og øvelse og skabe en øvebane for de mere praksisnære og håndværksbaserede tilgange til problemløsning".

På Fremtidsværkstedet byder det lokale erhvervs- og foreningsliv ind med konkrete opgaver og udfordringern, som eleverne i 6. og 7. klasse skal være med til at løse. Senest har Hjemmeplejen budt ind med ønsket om, at de unge mennesker tygger på teknologiske løsninger, der kan afhjælpe ensomhed og isolation hos ældre borgere.

"Værkstedsdelen repræsenterer, at vi har noget i hænderne og arbejder på den måde. Fremtidensdelen handler om fremtidens kompetencer – at det, vi arbejder hen imod, er at blive skarpere på: Hvad kan jeg blive, hvad er jeg god til, hvad har jeg lyst til at fortsætte med at lave senere i mit uddannelsesliv? Vi arbejder med fantastiske børn og unge" fortæller Emma Malene Rix Tversted, udviklingskonsulent i Fremtidsværkstedet i Furesø Kommune.

Lars Carstensen, formand for Udvalg for digitalisering og innovation, deltog også på Innovationsdagen i Horsens:

"Vi har hørt nogle meget spændende paneldebatter om innovation på tværs af det offentlige og private. Især hæfter jeg mig ved pointen om, at hvis vi vil lykkes med Furesøs Innovationsmodel og en ny innovationskultur, så skal vi som politikere være med til at skabe rum til hverdagsinnovationen. Ikke bare mentale rum, men også fysiske rum – og det er lige netop det, Fremtidsværkstedet er. Og vi kan jo se, at kommunens medarbejdere i større og større omfang også bruger det innovative miljø på Fremtidsværkstedet til at lade sig inspirere af andre, finde nye løsninger. Det er ikke nogen dårlig dag at være fra Furesø!"

Podcast om Fremtidsværkstedet:

Som optakt til uddeling af NYT SAMMEN-prisen blev der produceret podcasts om de fire nominerede. I afsnittet om Fremtidsværkstedet kan du møde Emma Malene Rix Tversted, udviklingskonsulent i Fremtidsværkstedet og nogle af de elever, der har været på Fremtidsværkstedet. Du kan også møde Signe Holm-Larsen fra Jonstrupsamlingens Venner, der er en af de foreninger, der har stillet en case til rådighed.

https://www.coi.dk/nyheder/2019/h%C3%B8r-andet-afsnit-af-podcasten-hvem-tar-prisen-fremtidsv%C3%A6rkstedet/

Fakta om Fremtidsværkstedet

Fremtidsværkstedet har eksisteret siden 2018, hvor hele 6. og 7. årgang fra alle 7 folkeskoler i kommunen har været forbi til 3 dages forløb siden september sidste år. Forløbene i dette skoleår begynder til september.
Også specialklasser har været forbi, samt en 1. klasse der kom en dag og arbejdede med teknologi. Børn og pædagoger fra kommunens dagtilbud har også leget med teknologi på Fremtidsværkstedet.

Eksempler på cases:

7. årgang fra Solvangskolen havde et forløb på Fremtidsværkstedet i marts 2019, hvor Jonstrupsamlingen stillede eleverne opgaven: At gøre deres udstillinger attraktive for et yngre publikum ved hjælp af teknologi og digitale løsninger. Eleverne lavede digitale quizzer, man kan tilgå via QR koder rundt om i udstillingen, VR briller hvor man kan kigge ind i gamle klasselokaler, og spil der kan spilles online mens man er i samlingen. Nogle elever vendte tilbage til Fremtidsværkstedet og finpudsede ideerne og produkterne, og de bliver en del af udstillingen på Jonstrupsamlingen der åbner den 10. oktober i år.

Jonstrupsamlingen udstiller lokal- og uddannelseshistorie, det er et tidligere statsseminar http://www.jonstrupsamlingen.dk/

Lille Værløses 6. og 7. årgang var ude i Naturpark Mølleåen og høre om livet som naturvejleder. Naturpark Mølleåen ønskede elevernes kreative ideer til både et logodesign for naturparken, og et andet forløb hvor de skulle designe et læringsområde til børnehavebørn, der besøger naturparken. Det endte bla. i modeller til naturlegepladser, hvor børnene via leg skulle lære om skovens dyr.

Baggrund

Fremtidsværkstedet handler om at lade eleverne arbejde med virkelige problemstillinger, stillet af lokale samarbejdspartnere, som virksomheder, foreninger eller en lokal naturpark. Eleverne får spændende ideer og fingrene i forskellige materialer, teknologier og værktøjer, så de kan præsentere prototyper og modeller på dag 3.

Fremtidsværkstedet har haft rigtig mange gode lokale samarbejdspartnere, ca. 10 stillede cases i sidste skoleår og arbejder lige nu på at få landet, hvem vi skal samarbejde med i dette skoleår.

I dette skoleår er der masser på programmet, hvor også lærerne inviteres til et åbent makerspace, hvor de kan afprøve materialer, teknologier og værktøjer så de kan blive inspirerede, gå i proces med deres team og sparre med os på fremtidsværkstedet.

Læs mere om prisen: https://www.coi.dk/nyheder/2019/her-er-de-4-nominerede-til-nyt-sammen-bedre-prisen/

Kontakter

Henrik Poulsen, formand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse, hpo@furesoe.dk, 7216 5008
Lars Carstensen, formand for Udvalg for Digitalisering og Innovation, lnc1@furesoe.dk, 7216 3997 (ikke SMS)
Emma Malene Rix Tversted, udviklingskonsulent i Fremtidsværkstedet, 72164485
Per Christensen, centerchef i Center for Dagtilbud og Skole, 7216 5800

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Stor interesse for ny fodboldklasse20.3.2024 11:52:17 CET | Pressemeddelelse

På Lyngholmskolen var der godt besøgt på informationsmødet om Furesøs nye fodboldklasse på 6. årgang. Her mødte nysgerrige forældre og elever fem af de primære kræfter i forløbet i Gentofte, der fortalte om deres erfaringer. Tidligere elev Magnus Malmberg fremhævede den tætte relation, der opstår mellem elev og lærere, fordi klassen undervises af de samme tre lærere i hele udskolingen. Næste skridt er en åben prøvedag onsdag den 3. april.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye