Erhvervshus SjællandErhvervshus SjællandErhvervshus SjællandErhvervshus SjællandErhvervshus Sjælland

Fremtidens væksteventyr mødes på Krenkerup Gods

Del

Biomasse er et grundstof i at producere fremtidens fødevarer mere bæredygtigt. Og med nye teknologier kan afskårne roetoppe være en kilde til proteiner i en lang række fødevarer. Mandag den 10. okt. mødes partnerne i Biosolutions-fyrtårnet på Lolland for at diskutere de næste skridt frem mod væksteventyret.

Biologiske restprodukter kan omdannes til nye varer. Det var et af budskaberne fra Borgmester Simon Hansen, Guldborgsund Kommune, da parterne bag erhvervsfyrtårnet mødtes.
Biologiske restprodukter kan omdannes til nye varer. Det var et af budskaberne fra Borgmester Simon Hansen, Guldborgsund Kommune, da parterne bag erhvervsfyrtårnet mødtes.

Vi ved at fremtidens fødevarer skal produceres langt mere bæredygtigt. Og en af vejene er at udnytte fermenterings- og raffineringsteknologier til at skabe nye fødevarer. Derfor er der i region Sjælland sat en række initiativer i gang i samarbejde med en række virksomheder, under det såkaldte Biosolutions Fyrtårn.

- Vi skal bruge teknologi til at blive langt mere bæredygtige i vores fødevareproduktion. Både Lolland og Falster er jo i dag et spisekammer, som producerer fødevarer til hele landet. Men i fremtiden kan vi blive en guldgrube af biomasse, som bliver råstoffet i fremtidens bæredygtige fødevareproduktion. Det potentiale skal vi udnytte, udtaler Simon Hansen, borgmester i Guldborgsund Kommune, der åbner mødet på Krenkerup Gods.

Løsningerne og processerne inden for Biosolutions er meget tekniske, men kort sagt kan man på fx Lolland og Falster udvinde proteiner af de afskårne roetoppe. Og ikke alene bruger man dermed ressourcerne bedre og mindsker spild, det er også en grønnere måde at skabe protein på.

- Midt i energikrisen må vi ikke glemme klimakrisen. Vi skal omstille vores produktion til at være langt mere bæredygtig, og en af vejene er at omdanne biologiske restprodukter eller sidestrømme til nye varer. Ud over at gøre noget godt for miljøet kan det også blive et nyt væksteventyr her på Lolland-Falster. Derfor er det et område, vi prioriterer i Guldborgsund Kommune, udtaler Simon Hansen.

Eksporteventyr i milliardklassen

Biosolutionsfyrtårnet drives af Erhvervshus Sjælland og har aktiviteter over hele regionen, og det er knap 20 partnere, der samles mandag på Krenkerup Gods. Området er ifølge Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland, en styrkeposition i regionen, som kan være med til at forvandle og forandre erhvervslivet, da der både er stor efterspørgsel efter produkterne og priserne er høje.

- Vi står i en forandringstid. Og her har vi faktisk gode kort på hånden i region Sjælland. Biosolutions er et område, der kan blive overset. Men der er en markant vækstklynge i regionen på området. Den tager sit udgangspunkt i Kalundborg, men trækker spor over hele regionen og er i høj grad også til stede på Lolland-Falster. Og det er potentielt et eksporteventyr i milliardklassen, udtaler Mads Váczy Kragh.

Biosolutions fyrtårnet består af bredt partnerskab. Med er en række virksomheder, universiteter, Knowledge Hub Zealand, Food and Biocluster Denmark, Erhvervshuset og Guldborgsund Kommune.

- Potentialet i Biosolutions er stort, men det skal også gribes. Og derfor er vi rigtig glade for at Guldborgsund Kommune er gået aktivt ind i fyrtårnet og er med til at sikre, at der kommer midler og investeringer ud på Lolland og Falster. Vi tror sammen med Guldborgsund Kommune på et væksteventyr, og det er vi gået sammen om at hjælpe på vej, udtaler Mads Váczy Kragh.

Biosolutionsfyrtårnet er finansieret af EU’s Regionalfond og Socialfond samt Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og understøtter investeringer og muligheder inden for området.

Kontakt:

Borgmester Simon Hansen kan kontaktes gennem pressekonsulent Johanne Duus Hornemann på telefon 25 18 23 35.

Direktør Mads Váczy Kragh kan kontaktes på telefon 41 99 98 00

Kontakter

Billeder

Biologiske restprodukter kan omdannes til nye varer. Det var et af budskaberne fra Borgmester Simon Hansen, Guldborgsund Kommune, da parterne bag erhvervsfyrtårnet mødtes.
Biologiske restprodukter kan omdannes til nye varer. Det var et af budskaberne fra Borgmester Simon Hansen, Guldborgsund Kommune, da parterne bag erhvervsfyrtårnet mødtes.
Download

Links

Information om Erhvervshus Sjælland

Erhvervshus Sjælland
Erhvervshus Sjælland
Fulbyvej 15
4180 Sorø

55 35 30 35https://ehsj.dk/

Fakta om Biosolutions Zealand

 

Biosolutions Zealand har epicenter på Sjælland og øerne og består af partnerskaber mellem små og store virksomheder i alle 17 kommuner, uddannelses- og vidensinstitutioner og nye og innovationsparate SMV’er og spin-outs/scaleups fra hele landet. Projektet er støttet af EU’s Regionalfond og Socialfond.

Erhvervshus Sjælland er ansøger og leder projektet, mens Food & Bio Cluster Denmark er co-lead og har en væsentlig rolle i gennemførsel af projektet. Knowledge Hub Zealand og Kalundborg Symbiose er medlemmer af styregruppen. Konsortiets advisory board har Food and Bio Cluster Denmark som formand. Videninstitutioner og virksomheder, Dansk Industri, Dansk Erhverv og Landbrug og Fødevarer er øvrige deltagere.

Læs mere om Erhvervsfyrtårnet Biosolutions Zealand.

 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Fem sjællandske virksomheder vil gøre grønne brændsler billigere19.1.2023 09:08:49 CET | Pressemeddelelse

Power-to-X: I et nyt projekt vil fem sjællandske virksomheder udvikle teknologier, der med fokus på sidestrømme og CO2 kan gøre produktion af brint og grønne brændsler billigere. Det sker blandt andet med opførslen af et elektrolyseanlæg hos Kalundborg Forsyning. NB! Rettet version: Det estimerede marked for grønt brint i 2050 er 630 mia. euro og ikke 630 mio. euro, som det fremgik af den udsendte version.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum