Ishøj Kommune

Fremtidens net i Ishøj skal være fiber

Del

Ishøj Byråd har besluttet at begynde arbejdet på en strategi for udrulning af fibernet i Ishøj. Kabelplus fortsætter samarbejdet med Ishøj Kommune indtil 2021

Ishøj Byråd fastholder aftalen med Kabelplus.
Ishøj Byråd fastholder aftalen med Kabelplus.

På byrådsmødet den 5. marts besluttede byrådspolitikerne at arbejde for, at det i fremtiden skal være muligt for Ishøj-borgerne at vælge tv og internet via fiber. Første skridt er at formulere en strategi for udrulning af fibernet i Ishøj Kommune – et fibernet, som ikke nødvendigvis skal være en mulighed indenfor rammerne af Ishøj Fællesantenne. Andre veje til fiber er også i spil.

Byrådet besluttede også at fortsætte aftalen med Kabelplus, selvom Kabelplus fortsat ikke kan tilbyde sine kunder de 1000/1000 Mbit/s i internethastighed, men kun 1000/100. Kommunen kan ikke gøre væsentlig misligholdelse af kontrakten gældende overfor Kabelplus uden at løbe en risiko for at tabe en sag i retten. Det har kommunens advokat vurderet, fordi der er usikkerhed om, hvornår Kabelplus er forpligtet til at levere de høje internethastigheder. Samtidig siger kommunens tekniske rådgiver, at der ikke er nogen udbyder i dag, der vil kunne levere de høje internethastigheder på 1000/1000 Mbit/s på et coaxnet som Ishøj Fællesantennes.

Håber på ro om fremtidens fællesantenne

”Det kan risikere at koste os mange millioner kroner, hvis vi skal ud af kontrakten med Kabelplus. De penge vil vi hellere bruge på fællesantennen. Jeg håber, at vi med beslutningen om at fortsætte aftalen med Kabelplus, kan få skabt noget ro om Ishøj Fællesantenne og give plads til det arbejde, der skal sikre, at vi også i fremtiden har en tidssvarende fællesantenne, som Ishøj-borgerne støtter op om og kan få glæde af,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Byrådet har valgt at tage imod et tilbud fra Kabelplus, hvor prisen på 1000/100 Mbit/s i internethastighed bliver den samme som for 500/100. Derudover vil byrådet stille krav til Kabelplus om at levere 1000/1000-internethastigheden nogenlunde samtidig med, at andre aktører bliver i stand til det på et coaxnet. Hvis Kabelplus ikke lever op til kravet, vil det ifølge kommunens advokat være en væsentlig misligholdelse af kontrakten. Så selvom byrådet fortsætter aftalen med Kabelplus, betyder det ikke, at Kabelplus er fredet til kontraktens udløb i 2021, forsikrer Ishøjs borgmester.

”Vi vil fortsat holde et skarpt øje med, at Kabelplus lever op til aftalerne og leverer en service, som er tilfredsstillende i brugernes øjne. Det vil vi blandt andet gøre med hjælp fra vores brugerråd,” siger borgmester Ole Bjørstorp.

Brugerråd sætter spørgsmålstegn ved it-sikkerhed

Inden byrådsmødet afleverede Brugerråd for Ishøj Fællesantenne (BRIFA) sin egen evaluering af Kabelplus’ opgradering. Rådet kritiserer Kabelplus på flere punkter. Blandt andet påpeger brugerrådet, at Kabelplus ikke har en it-sikkerhedspolitik.

”Det er ikke kommunens opfattelse, at det halter med it-sikkerheden hos Kabelplus, men det er vigtigt for os, at borgerne føler sig trygge, når de er på internettet via Ishøj Fællesantennes kabler. Derfor tager vi naturligvis brugerrådets bekymring alvorlig,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp. Ishøj Byråd ønsker derfor at få afklaret, om Kabelplus’ håndtering af fællesantennens it-sikkerhed skal undersøges nærmere.

Frigiver hidtil hemmeligholdte dokumenter

Da der nu er truffet en beslutning i sagen om Kabelplus’ opgradering, arbejder kommunen på at åbne de dokumenter fra sagen, som hidtil ikke har været tilgængelige for offentligheden af hensyn til en eventuel retssag. Dokumenterne vil blive offentliggjort i løbet af torsdag den 7. marts 2019 på forsiden af Ishøj Kommunes hjemmeside ishoj.dk sammen med brugerrådets evaluering.

Kontakter

Billeder

Ishøj Byråd fastholder aftalen med Kabelplus.
Ishøj Byråd fastholder aftalen med Kabelplus.
Download
Kabelplus-tekniker.
Kabelplus-tekniker.
Download
Parabol på taget af Ishøj Rådhus.
Parabol på taget af Ishøj Rådhus.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum