Haderslev Kommune

Fremtidens boformer for ældre skal udvikles

Del

Fremtidens ældre skal have noget at vælge imellem. Derfor ser Haderslev Kommune nu på, hvordan fremtidens boformer på ældreområdet skal være.

Senior- og Sundhedsudvalget i Haderslev Kommune igangsatte på deres møde i går et arbejde med at udvikle fremtidens boformer på ældreområdet. Hen over de kommende måneder bliver medarbejdere, pårørende, Seniorrådet, politikere, eksterne specialister og alle andre interesserede inviteret til at deltage i arbejdet og bidrage med deres erfaringer og drømme for fremtiden.

”Vi er lige nu i en tid med en rivende udvikling på ældreområdet. Vi har fået nye teknologier, der giver os andre muligheder for at løse omsorgsopgaven, og samtidig har vi også brug for at tilbyde ældrepleje på nye måder, da der bliver flere ældre i fremtiden. Et af værktøjerne er at se på, hvordan fremtidens boformer skal være for de borgere, der har brug for hjælp og pleje”, siger Allan Emiliussen, der er formand for Senior- og Sundhedsudvalget i Haderslev Kommune.

Et af eksemplerne på en anderledes ældrepleje i fremtiden er e-distriktet og Plejehjem i eget hjem, som allerede er opstartet i Haderslev Kommune, hvor man løser flere opgaver digitalt i stedet for fysisk, når det giver mening.

Den type løsninger vil man formentlig se flere af i fremtiden.

”Vi vil gerne give fremtidens ældre flere muligheder at vælge imellem, men vi har brug for at høre, hvad de ønsker sig for fremtiden. Derfor håber jeg, mange vil deltage og bidrage til de workshops, vi inviterer til i det nye år”, siger Lone Ravn, der er næstformand i Senior- og Sundhedsudvalget.

Nye boformer på vej i Sommersted

En af fremtidens boformer kan allerede være på vej i Sommersted inden for kort tid. Her har Senior- og Sundhedsudvalget og Sommersted Plejehjem i fællesskab besluttet, at 10 beskyttede boliger ændrer status i løbet af 2023.

”Vi skal til at se på, hvordan vi kan anvende boligerne i fremtiden. En af de idéer, vi arbejder på, er om vi kan leje dem ud på almindelige vilkår, men til borgere som kan have glæde af at bo tæt på plejehjemmet, så man kan se det som en slags før-plejehjem”, siger Hans-Henrik Vognsen, der er formand for bestyrelsen på Sommersted Plejehjem.

Workshops i det nye år

Forvaltningen går nu i gang med at planlægge en række workshops med forskellige relevante deltagere, der kommer til at fordele sig hen over januar, februar og marts, inden arbejdet afsluttes med et oplæg til udvalget, der kan tage resultatet med videre i budgetprocessen for 2024.

Kontakter

Allan EmiliussenFormand, Senior- og Sundhedsudvalget

Tlf:40 22 52 80

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum