Aabenraa Kommune

Fremtidens Aabenraa: Aabenraa Kommune nomineret til Byplanprisen

Del

Aabenraa Kommunes byplansprojekt ”Udviklingsplan for Fremtidens Aabenraa – Fremtidens Købstad i 2035” er blandt de nominerede til Byplanprisen 2019, som hvert år tildeles til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort ”en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer”.

Søndertorv i Aabenraa by. Foto: Aabenraa Kommune
Søndertorv i Aabenraa by. Foto: Aabenraa Kommune

- Jeg er meget stolt over, at Aabenraa Kommune er blevet nomineret til Byplanprisen 2019. Det viser, at alt arbejdet med at få skabt fremtidens Aabenraa også er blevet positivt bemærket i resten af landet som et projekt, der bliver set op til.

Sådan lyder det fra borgmester Thomas Andresen, efter det netop er blevet offentliggjort, at Aabenraa Kommunes projekt ”Udviklingsplan for Fremtidens Aabenraa” er nomineret til Byplanprisen 2019, som tildeles af Dansk Byplanlaboratorium og Arkitektforeningen

Udviklingsplanen har det overordnede formål at udvikle Aabenraa til et centrum for sundhed og læring i Sønderjylland. Aabenraa skal have en bymidte i høj kvalitet, detailhandel i udvikling, et stort udbud af bynære uddannelses-, fritids- og kulturinstitutioner samt at styrke naturen i form af skove, fjorden og de mange vandløb.

- At det er lykkedes at få skabt et fællesskab omkring Fremtidens Aabenraa, skyldes det gode samarbejde, vi har haft med at udvikle området sammen med borgere, politikere, erhvervsdrivende, de unge og andre interessenter. Det er mennesker, som skaber byer, fordi de fylder rammerne ud og viser vejen til et levedygtigt Aabenraa gennem aktiviteter og fysiske projekter, siger afdelingschef for Kultur, Plan & Fritid, Bo Riis Duun.

Fakta
Byplanprisen blev indstiftet i 1996 af Dansk Byplanlaboratorium og Arkitektforeningen, og tildeles hvert år til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort ”en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer”. Byplanprisen uddeles 3. oktober ved Byplanmødet i Køge.

Aabenraa Kommune er blevet nomineret til Byplanprisen 2019 sammen med to øvrige nominerede, og man kan læse indstillingen af Aabenraa Kommune her.

Bliv klogere på Fremtidens Aabenraa her.

Kontakter

Borgmester, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Afdelingschef Kultur, Plan & Fritid, Bo Riis Duun, tlf.: 73 76 70 87; e-mail: brd@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Søndertorv i Aabenraa by. Foto: Aabenraa Kommune
Søndertorv i Aabenraa by. Foto: Aabenraa Kommune
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum