WFP - FN’s World Food Programme

FREMTIDEN FOR 370 MILLIONER BØRN ER I FARE FORDI SKOLELUKNINGER FRATAGER DEM SKOLEMAD – UNICEF OG WFP

Del

Mens COVID-19 krisen øger antallet af fattige mennesker, der lider af sult, appellerer Word Food Programme og UNICEF til nationale regeringer om at forhindre katastrofale ernærings- og helbredskonsekvenser for de 370 millioner børn, der ikke længere modtager skolemad som en konsekvens af skolelukninger.

Foto: WFP/Tabor Intibuca
Foto: WFP/Tabor Intibuca

”For millioner af børn rundt omring i verden, er det måltid, som de modtager i skolen, det eneste måltid de modtager om dagen. Uden det vil de sulte, de risikerer at blive syge, droppe ud af skolen, og dermed miste deres bedste chance for at undgå fattigdom. Vi må reagere nu for at undgå, at sundhedspandemien bliver til en sult katastrofe,” siger WFP’s Eksekutivdirektør David Beasley.

Skolemad er særlig vigtige for piger. I mange fattige lande kan udsigten til et måltid være nok til at tilskynde hårdt trængte forældre til at sende deres datter i skole, så hun undslipper hårdt husligt arbejde eller tidligt ægteskab.

”Skolen er meget mere end et sted, hvor børn lærer. For mange børn er det en livline til sikkerhed, sundhed og ernæring. Medmindre vi handler nu – ved at optrappe livreddende ydelser for de mest sårbare børn – vil de katastrofale konsekvenser af COVID-19 kunne mærkes i de kommende årtier,” siger Henrietta Fore, UNICEF’s Eksekutivdirektør.

Udover skolemadsprogrammer får børn i fattige lande ofte også adgang til sundheds- og ernæringsydelser – som for eksempel vaccinationer, ormekure og tilskud af jern – leveret gennem deres skoler.

Som en reaktion på den seneste rapport fra FN’s Generalsekretær, som fremhæver antallet af børn der ikke længere har adgang til skolemad, samarbejder WFP og UNICEF med regeringer for at støtte børn, der ikke længere kan komme i skole under krisen. I 68 lande uddeler regeringer og WFP madrationer til at tage med hjem, værdikuponer eller kontantoverførsler som alternativer til skolemad til børn.

Som en del af partnerskabet assisterer WFP og UNICEF regeringer i de kommende måneder for at sikre, at børn fortsat kan få adgang til skolemad og sundheds- og ernæringsprogrammer, når skolene åbner igen. Dette vil også tilskynde forældre til at sende deres børn tilbage i skole. Organisationerne arbejder også sammen om at opspore børn, der har behov for skolemad, via et online skolemads kort

For at støtte dette arbejde – hvilket i første omgang vil fokusere på 30 lavindkomst eller skrøbelige lande for at støtte 10 millioner børn – appellerer UNICEF og WFP om DKK 4.1 milliarder (USD 600 millioner). Deres arbejde vil følge UNESCO’s Global Education Coalition, et globalt initiativ der skal sikre, at alle børn fortsat har adgang til læring på trods af de afbræk, COVID-19 har skabt.     

 

                                         #                           #                            # 

 

Note til redaktører

Foto: Fotos kan downloades her.

Video: Videomateriale kan downloades her.

Website: Yderligere information om WFP og UNICEF’s fælles indsats i forhold til COVID-19 krisen kan læses her.

 

Om World Food Programme

FN’s World Food Programme er verdens største humanitære organisation, som redder liv under katastrofer, skaber velstand og støtter en bæredygtig fremtid for mennesker, der er ramt af konflikter, naturkatastrofer og klimaforandringer.

Om UNICEF

UNICEF arbejder i nogle af verdens hårdeste steder, for at nå ud til de mest underpriviligerede børn. I over mere end 190 lande og territorier arbejder vi for hvert barn, over alt, for at skabe en bedre verden for alle.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: WFP/Tabor Intibuca
Foto: WFP/Tabor Intibuca
Download
Foto: WFP/Hugh Rutherford
Foto: WFP/Hugh Rutherford
Download

Information om WFP - FN’s World Food Programme

WFP - FN’s World Food ProgrammeFN's World Food Programme (WFP) er verdens største humanitære organisation, som redder liv under katastrofer, skaber velstand og støtter en bæredygtig fremtid for mennesker, der er ramt af konflikter, naturkatastrofer og klimaforandringer.

Danmark er blandt WFP's vigtigste donorer af fleksible bidrag. Disse bidrag gør det muligt for WFP at reagere hurtigt og effektivt, når katastrofer indtræffer, finansiere forsømte kriser og dermed sikre, at hjælpen når dem, der har mest brug for den.

Følg pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WFP - FN’s World Food Programme

WFP CHEF LOVER STØTTE TIL LIBANON OG DETS FOLK I KØLVANDET PÅ ADSKILLIGE KRISER12.8.2020 16:59:51 CESTPressemeddelelse

BEIRUT/KØBENHAVN – Eksekutivdirektør i FN’s World Food Programme (WFP) David Beasley har i dag meddelt, at WFP vil sende 17.500 ton hvedemel samt tre måneders forsyninger af hvede til Libanon for at støtte genetableringen af landets fødevarereserver. Det sker som en del af en hurtig indsats, som også involverer etableringen af varehuse og mobile kornlagringsenheder.

FN’S WORLD FOOD PROGRAMME SKAL MÆTTE DET HØJESTE ANTAL SULTNE NOGENSINDE MENS CORONAVIRUSSEN RAMMER FATTIGE LANDE29.6.2020 15:51:46 CESTPressemeddelelse

ROM – FN’s World Food Programme (WFP) annoncerede i dag en massiv stigning i antallet af sultne mennesker, som organisationen planlægger at hjælpe rundt omkring i verden. Det sker på baggrund af de ødelæggende socioøkonomiske konsekvenser af COVID-19-pandemien, som presser millioner flere mennesker ind i fødevareusikkerhed i lav- og mellemindkomstlande.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum