Region Sjælland

Fremrykket vaccinationskalender åbner idrætshaller og samfundet op

Del

Fritids- og idrætsaktiviteter i Region Sjælland vil vende tilbage til normalen efter sommeren. Det sker i takt med de ekstra vacciner, Danmark har indkøbt og den fremrykkede vaccinationskalender. Regionen forventer, at de idrætshaller, der i øjeblikket anvendes som vaccinationscentre, vil fungere normalt fra starten af september.

Region Sjælland får 168.000 ekstra vacciner ud af de 1,17 millioner Pfizer-BioNTech-vacciner, Danmark har købt i Rumænien. De ekstra vacciner og den fremrykkede vaccinationskalender er godt nyt på flere måder:

-  Fra de allerførste faser af vaccinationsprogrammet har vi arbejdet tæt sammen med kommunerne. Både for at nå ud til alle borgere og for at finde egnede lokaler til denne samfundsindsats. Nu er det til at se en slutdato for den ekstraordinære situation, og jeg takker for enorme velvilje, vi har nydt godt af fra kommuner, fritids- og idrætsliv, siger regionsrådsformand Heino Knudsen, der ser frem til, at idrætshallerne igen bliver overtaget af idrætsudøvere.

Også Niels Hörup, formand for de 17 kommuner i KKR Sjælland, ser frem til den sidste intensive del af vaccinationsindsatsen – og en tilbagevenden til mere normalt tilstande:

-  Alle der vil vaccineres, skal vaccineres. Sammen med regionen skal vi som kommuner være garant for, at der er velegnede lokaler til vaccinationscentrene. Den opgave tager vi på os og løser på en måde, der i mindst muligt omfang kolliderer med det lokale kultur, fritids- og idrætsliv. Det giver vores borgere og foreninger mulighed for igen at dyrke deres aktiviteter, siger Niels Hörup.

Håndboldspillere og andre idrætsudøvere har fået afbrudt deres normale aktiviteter, mens idrætshallerne har fungeret som vaccinationscentre.

-  At vaccinere borgerne er en samfundsopgave, som selvfølgelig må prioriteres højere end håndbold og andre sportsgrene, men jeg glæder mig samtidig over, at hele vaccinationsprogrammet nu fremskyndes. Dejligt at vi kan udfolde os på håndboldbanen og andre steder tidligere end forventet, siger Morten Stig fra Dansk Håndbold Forbund.

Med de ekstra leverancer fra Rumænien vil Region Sjælland den kommende tid skulle vaccinere op til 14.000 borgere om dagen. Regionen er fuldt ud klar til den opgave. To generalprøver har vist, at Region Sjælland har kapacitet til at vaccinere endnu flere om dagen, hvis det behov opstår.

-  Her et halvt år efter den første borger blev vaccineret den 27. december er mere end 60 procent af borgerne i gang med et vaccinationsforløb i vores region. Nu gør vi arbejdet færdigt, så vi alle sammen kan få vores fulde frihed tilbage, siger Heino Knudsen.


FAKTA
60,8 procent af borgerne i Region Sjælland har indledt et vaccinationsforløb. På landsplan er tallet 57,2 procent.

38 procent er færdigvaccineret i Region Sjælland. På landsplan er tallet 33,6 procent

(Opgørelse pr. 2. juli 2021)

Kontakter

Regionsrådsformand Heino Knudsen, 51 14 54 96 eller via pressevagten 57 87 50 52
Niels Hörup, KKR Sjælland, 61 66 03 75
Dansk Håndbold Forbund via administrationschef Per Jensen, 21 73 75 57

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Hurtigtest i Region Sjælland tilpasses løbende22.7.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

PCR-test er mere effektive end hurtigtest i bekæmpelse af COVID19-deltavarianten, som lige nu spreder sig. Samtidig bliver flere borgere vaccineret. Derfor har Styrelsen for Forsyningssikkerhed besluttet at neddrosle antallet af hurtigteststeder. I Region Sjælland lukkes der gradvist ned for 16 hurtigteststeder. Der vil fortsat være maksimalt 20 kilometer til nærmeste teststed. Antallet af PCR-teststeder forbliver det samme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum