Deloitte

Fremgang for hovedstadens installatører

Del

El- og vvs-installatørerne har øget deres indtjening med 32 pct.

Bo Odgaard
Bo Odgaard

København, 10. november 2015

Fremgangen i byggebranchen har også smittet af på el- og vvs-installatørerne i Hovedstadsområdet. Det viser nye tal fra Deloitte, der har gennemgået regnskaberne for mere end 1300 danske installationsvirksomheder. I Region Hovedstaden er det primære resultat pr. ansat er steget med hele 32 pct. siden forrige år. Ikke desto mindre er der stadig et stykke vej op til de jyske konkurrenter.

”Det er rigtig positivt, at installatørbranchen også oplever fremgang på linje med resten af byggebranchen. I Hovedstadsområdet har den øgede byggeaktivitet resulteret i en markant forbedring af indtjeningen,” siger Bo Odgaard, der er leder af Deloittes branchegruppe for installationsbranchen.

På trods af fremgangen halter Hovedstadens installatører stadig efter især deres midtjyske konkurrenter.

”I Midtjylland var det primære resultat pr. ansat hele 71.000 kr. i sidste regnskabsperiode, mens det tilsvarende tal for Region Hovedstaden kun var 45.000 kr. Så selv om der er fremgang i Hovedstaden, må vi konkludere, at der stadig er et stort potentiale for at forbedre indtjeningen,” siger Bo Odgaard.

Generelt har de store installatørvirksomheder haft et godt år. Det skyldes især normaliseringen af entreprisemarkedet, mener Bo Odgaard:

”Over en bred kam tjener de store virksomheder færre penge pr. ansat end de små. Sådan er det stadig, men forskellen er blevet mindre. Hvor vi tidligere oplevede en ekstrem hård priskonkurrence på de store entrepriser, har markedet i dag fundet et mere normalt leje, hvilket naturligvis kommer de store installatørvirksomheder til gode,” siger han.

Selv om de små installatørvirksomheder altså er bedre til at tjene end de store, er der dog stadig virksomheder, der kæmper hårdt med at få styr på indtjeningen.

”2014 var et svært år for især de små el-installatører med 5-10 ansatte. For andet år i træk har de haft en negativ udvikling i indtjeningen. Som virksomhedsejer i dette segment bør man se på, om man stadig skal dække bredt over fagområderne, eller om man skal påbegynde en specialisering. For nogle vil det sidste uden tvivl være en farbar vej,” siger Bo Odgaard.

Om undersøgelsen:

Deloittes analyse af installationsbranchen er gennemført på baggrund regnskaber fra mere end 1300 danske el- og vvs-installatører.

Nøgleord

Kontakter

Bo Odgaard
Tlf. +45 30 93 66 39
bodgaard@deloitte.dk

Billeder

Bo Odgaard
Bo Odgaard
Download
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
Download

Vedhæftede filer

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Bo Odgaard er partner i Deloitte og leder af Deloittes markedsgruppe for installationsbranchen.

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum