Guldborgsund Kommune

Fremgang for erhvervsklimaet i Guldborgsund

Del

Guldborgsund Kommune har igen forbedret sit erhvervsklima. Det viser resultatet af DI´s årlige landsdækkende måling i kommunerne. Med en fremgang på hele 11 pladser placerer kommunen sig på en 46. plads, og det glæder borgmesteren, der samtidig har opmærksomheden rettet mod de områder, der skal forbedres.

Erhvervsklimaet i Guldborgsund Kommune er rykket 11 pladser frem og ligger nu på en samlet 46. plads. Foto: Patrick Kirkby
Erhvervsklimaet i Guldborgsund Kommune er rykket 11 pladser frem og ligger nu på en samlet 46. plads. Foto: Patrick Kirkby

Der er gang i udviklingen i Guldborgsund Kommune. De sidste par år er der solgt mange erhvervsgrunde i Business Park Falster i Nørre Alslev, og der er tæt dialog med flere interesserede. Turisterhvervet i Marielyst har udviklet sig positivt de sidste 10 år, og med den nye destinationsplan for hele Sydfalster bliver hele området en endnu større attraktion, hvor målet er øget helårsturisme. I Sakskøbing er der investeret i at skabe attraktive rammer for fødevarevirksomheder og detailhandlen i Nykøbing har udviklet sig positivt, og stort set alle lokaler i midtbyen er udlejet.

”Vi er inde i en rigtig positiv udvikling rigtig mange steder her i Guldborgsund, og det glæder mig naturligvis meget, at erhvervsvenligheden også er steget. Et godt erhvervsklima er vigtigt for mig og for hele byrådet, for det skal være godt og attraktivt at drive virksomhed i vores kommune. Flere virksomheder fremhæver, at dialogen mellem dem og kommune er forbedret, og det er yderst positivt, for min dør er åben og jeg vil gerne i dialog med endnu flere virksomheder, så vi kan gøre rammebetingelserne for virksomhederne endnu bedre” siger borgmester i Guldborgsund Kommune Simon Hansen.

Resultatet af målingen viser samtidig nogle områder, der kan forbedres. Manglen på arbejdskraft er højdespringeren både på landsplan og i Guldborgsund.

”Vi oplever lige nu en rekord høj beskæftigelse, hvilket jo er meget positivt. Bagsiden af medaljen er dog, at vores virksomheder ikke kan rekruttere den arbejdskraft de har brug for. Det er et problem, og derfor må vi se på alternative løsninger. Målingen fra DI viser eksempelvis, at virksomhederne er blevet markant mere tilfredse med vores sagsbehandling i sager om sygedagpenge. Vi har i øjeblikket omkring 1.000 borgere i Guldborgsund Kommune, der er på sygedagpenge, og her er det afgørende, at vi har et godt samarbejde med virksomhederne for at få medarbejderne godt tilbage på arbejde igen. Det gavner både borgeren og virksomhederne” siger borgmesteren.

Derudover har erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster en række indsatser for at imødekomme rekrutteringsudfordringen med eksempelvis hjælp til at finde job til ægtefæller. Samtidig har kommunen også ekstra fokus på at styrke uddannelserne i Nykøbing, for at sikre at de unge mennesker kan få en uddannelse lokalt, og derefter finde et job på Lolland-Falster.

Et af de områder, hvor der er sket en positiv udvikling er i kategorien: Initiativer der bidrager til at du kan drive din virksomhed mere bæredygtigt, og det glæder borgmesteren:

”En bæredygtig fremtid er vigtig for os som kommune og for os som mennesker. Det er en indsats vi lige nu har fuld fokus på via DK2020-projektet, hvor vi netop har holdt dialogmøder omkring transport, energi og landbrug. Så det er et område vi arbejder målrettet på” siger borgmester Simon Hansen.

Nu skal resultaterne af erhvervsklima-målingen læses nøje igennem, og derefter skal der arbejdes videre med de områder, hvor der er udfordringer:

”Vi har en rigtig god dialog med DI Lolland-Falster, og vi vil naturligvis sammen drøfte hvordan vores erhvervsklima kan styrkes endnu mere, og om vi kan igangsætte fælles indsatser, der styrker vilkårene for kommunens virksomheder. Samtidig skal vi også sikre, at endnu flere virksomheder svarer på undersøgelsen. En svarprocent på 16 må være utilfredsstillende for både DI Lolland-Falster og for os, og det er jeg sikker på vi kan gøre bedre” slutter borgmesteren.

Alle resultaterne af målingen kan læses her: http://di.dk/le

FAKTA

Guldborgsund Kommunes placeringer siden 2010:

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

46

57

31

44

31

58

76

65

58

68

73

74

89

Kontakter

Billeder

Erhvervsklimaet i Guldborgsund Kommune er rykket 11 pladser frem og ligger nu på en samlet 46. plads. Foto: Patrick Kirkby
Erhvervsklimaet i Guldborgsund Kommune er rykket 11 pladser frem og ligger nu på en samlet 46. plads. Foto: Patrick Kirkby
Download

Vedhæftede filer

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Kom og besøg vores blå planet27.9.2022 10:05:35 CEST | Pressemeddelelse

Lørdag den 1. oktober kl. 11.00-15.00 på Torvet i Nykøbing F. sættes der fokus på bæredygtighed, grøn omstilling og små, grønne hverdagshandlinger. Her vil GrønSkole Nykatten, REFA, Bioøkonomisk Vækstcenter og Guldborgsund Kommune stå klar til at give tips til, hvad du kan gøre i din hverdag for at gøre den lidt mere bæredygtig. Går du rundt med den bedste klimaidé og mangler et sted at bære den hen, så står Annemette S. Johnsen, formand for Teknik, Klima og Miljøudvalget også klar på Torvet fra kl. 11.00.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum