DI Fyn

Fremadstormende producent af store værktøjer vinder DI Fyns Initiativpris 2019

Del

Når virksomheder skal producere elementer til el-biler eller andre store produkter, så står AM Tooling A/S i Odense klar til at lave de værktøjer, som det kræver. Og det gør de rigtig godt. Virksomheden har tredoblet bruttofortjenesten de seneste tre år og vinder - som en hyldest til deres imponerende udvikling - DI Fyns Initiativpris 2019.

Ordrebogen er fyldt hos Odense-virksomheden AM Tooling A/S, som blandt andet nyder godt af en kraftig stigende efterspørgsel fra el-bilsproducenter i Tyskland. Virksomhedens leverancer til det tyske marked er dog ingen ny foreteelse, for virksomheden har i en del år haft store og prestigefyldte kunder som BMW, Audi, Rolls Royce og Scania, som skal bruge værktøjer til blandt andet bilernes pladeelementer.

- Vi har gennem de seneste år sammen med vores bestyrelse truffet nogle vigtige strategiske beslutninger om, hvilke markeder vi skulle angribe, og hvilke typer værktøjer vi skulle satse på. Det er de beslutninger, der slår igennem i disse år. Vi har i den proces været gode til både at fastholde og tiltrække dygtige faglærte medarbejdere på alle niveauer, og uden dem kunne vi ikke gennemføre den gode udvikling vi har været igennem, siger Torben Viby, adm. direktør AM Tooling a/s.

Det har ikke altid gået så meget fremad for AM Tooling, som det har gjort de senere år. For år tilbage mistede virksomheden kunder til Kina og Polen, og valgte derfor at ændre strategi med mere fokus på eksport. Virksomheden investerede også i udstyr, som kan fremstille meget store værktøjer på flere meter og op til 20 ton, hvilket kun få producenter kan, da det er meget omkostningstungt i udstyr. Det har dog vist sig at være nøglen til succes og imponerende økonomisk fremgang for AM Tooling.

Derfor går årets Initiativpris fra DI Fyn til AM Tooling.

- Et stort tillykke Til AM Værktøj Odense A/S. Det er fantastisk med så ambitiøse og fremadskuende virksomheder på Fyn, og det viser vejen for andre virksomheder. Det er også vigtigt at anerkende, at AM Værktøj Odense A/S påtager sig ansvaret for at uddanne deres egne faglærte medarbejdere – det er vejen frem, siger Poul Strandmark formand for DI Fyn.

 

Kom til den lokale prisoverrækkelse:
Torsdag den 14. november 2019 kl. 10.30
hos AM Tooling A/S, Teknikvej 25, Hjallese, 5260 Odense S

 

Fakta om prismodtageren:

AM Tooling A/S i Odense har gennem årene udviklet sig til en virksomhed med over 60 medarbejdere, der er specialister i at fremstille alle former og størrelser for værktøj - fra 200 kg og op til 20 t.

Virksomheden er stiftet i 1991, og ejes i dag af adm. direktør Torben Viby og produktionsdirektør Carsten Laursen.

Høj faglig kvalitet forudsætter også dygtige kvalificerede medarbejdere, og det er ikke altid så let at få fat i en faglært værktøjsmager i en tid med mangel på specialiseret arbejdskraft, så AM Tooling er begyndt at uddanne værktøjsmagere, og har i dag hele 6 lærlinge inden for faget. 

 

Fakta om Initiativpris 2019

Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds. Det er virksomheder som på en eller anden måde kan fremhæves og fremstå som en god og inspirerende rollemodel for andre erhvervsledere.

Det er DI Fyn, der udpeger den regionale modtager af Initiativprisen. Og det er formanden for DI Fyn, der overrækker prisen.

Særligt kriterie for 2019: Mod til skalering

Virksomhedens leder har udvist et særligt mod til at gribe nye muligheder på et tidligt tidspunkt. Muligheder som gør at virksomheden i dag står bedre rustet til at gribe fremtidens muligheder. Hermed ønsker DI at prise modet til at træffe gennemgribende beslutninger særligt i forhold til emner som: ejerskab og ledelse, sikring af finansiering, tiltrækning af arbejdskraft, internationalisering og produktivitet. Målet er at sætte fokus på det mod og den indsigt, det kræver at igangsætte en markant skalering af virksomheden.

De 18 vindere i DI’s 18 Regionalforeninger dyster derefter om at vinde den landsdækkende Initiativpris, der uddeles på DI’s årlige SMV-dag i februar måned (Her er der tradition for at Prins Joachim uddeler prisen)

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere information kontakt konsulent i DI Fyn, Sigrid Wilbeck Hansen, på tlf.: 3377 3864 og mail: siwi@di.dk eller pressekoordinator i DI, Lars Bøgeskov, på tlf.: 2236 3138 og mail: larb@di.dk

Administrerende direktør, Torben Viby på tlf.: 2025 4197 og mail torben@amv.dk Formand for DI Fyn, Poul Strandmark, på tlf.: 2615 2733 og mail poul@bluepack.dk

Billeder

Information om DI Fyn

DI Fyn
DI FynFor yderligere information om DI Fyn:

Konsulent Sigrid Wilbeck Hansen
Mail: siwi@di.dk
Tlf. 3377 3864
Mobil: 6051 8420

Sekretær Susanne Munk Jørgensen
Mail: sul@di.dk
Tlf. 3377 3924

Følg pressemeddelelser fra DI Fyn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Fyn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum