Søfartsstyrelsen

Fredet fyr fra 1788 på Anholt renoveres

Del

Renoveringen af Anholt Fyr er sat i gang og forventes færdig i slutningen af oktober. Murværk, vinduer og døre skal renoveres.

Renoveringen af Anholt Fyr er igangsat og kommer til at vare seks måneder. Det fredede fyr på Anholt vil fremstå i al sin glans, når renoveringen er slut. Facaden på fyret skal både pudses op og males, og herudover skal der også renoveres både vinduer og døre på den gamle fyr.

Anholt Fyr er et af Danmarks ældste fyr. Fyret blev etableret helt tilbage i 1561 efter den kongelige resolution i 1560, hvor det blev besluttet at bygge fire strategiske fyr i Danmark, og repræsenterer på den vis et vigtigt stykke dansk kulturarv.

Det første grundmurede fyr på Anholt blev opført i årene 1785-1788.

Renoveringen af Anholt Fyr varetages af entreprenørfirmaet Aalsrode Tømrerfirma.

Fyret var besat under krigen mod England

Udover at have gennemgået en forvandling fra at være optændt med brænde i 1500-tallet, ombygget i 1780erne til brug af kul, senere til nutidig brug af elektricitet gemmer fyret på Anholt også en helt anden historie.

I forbindelse med englandskrigene i 1807 blev fyret først slukket af Danmark for at genere englænderne, og sidenhen blev fyret, og øen, besat af England.

Til brug for besættelsesstyrken og som en del af forsvaret mod angreb byggede englænderne en kasemat omkring fyrets sokkel samt en sekskantet skanse med kanoner, volde, grave og palisader. Dette fæstningsværk fik navnet "Fort York".

Kransen omkring fyrets sokkel, som fyret kendes på i dag, er resterne af englændernes kasemat.

Fyret og fyrmestergården er i dag fredede bygninger.

Renovering varer til oktober

Renoveringen af Anholt Fyr forventes færdig i slutningen af oktober.

Kontakt for yderligere

Jesper Kern Hansen, Bygningskonstruktør, 72 19 63 82, JKH@dma.dk

Nøgleord

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Fjordvænget 30
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

I Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum