Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommunes jobcenter mest effektivt

Del

Frederikshavn Kommune er bedre end sammenlignelige kommuner til at fjerne borgere fra offentlig forsørgelse. Det konkluderer nye beregninger fra Agenda

Beregningerne er baseret på de såkaldte kommuneklynger. De tager højde for, at kommunerne har forskellig sammensætning i indbyggernes uddannelse, alder, køn og civilstand. For eksempel ville Lolland Kommune have 2070 flere borgere i beskæftigelse, hvis de gjorde som Frederikshavn Kommune.

Og hvad er det så man gør på Jobcenteret i Frederikshavn Kommune? Jo, man arbejder blandt andet med Branchepakker. Branchepakker består indtil videre af seks forskellige pakker med en række fælles principper og en fælles struktur. De enkelte forløb tilrettelægges, så de i indehold og varighed matcher borgerens behov og kompetencer. Deltagelsen i branchepakkeforløbet sker parallelt med deltagelse i fx sprogskoleundervisning.

”Vi har et særligt fokus på arbejdsmarkedsområdet i Frederikshavn Kommune. Vi har længe vidst, at det er en rigtig god idé at kvalificere borgere i tæt kontakt til reelle job og i samarbejde med arbejdsmarkedet. Og at indsatsen nytter i så høj en grad som beregningerne viser, tager vi til efterretning. Branchepakkerne har skabt et stort antal selvforsørgende borgere, og det er en indsats vi er meget tilfredse med”, siger Birgit S Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

”Det er positivt, at vi nu kan se resultater af vores indsats på området, og det sker jo i samarbejde med virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner. Jeg opfatter det som bevis på, at det er den rigtige politik, vi fører”, siger John Karlsson, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune.

FAKTA: Beregningerne der er foretaget af Agenda, der er Dansk Arbejdsgiverforenings Nyhedsbrev, er baseret på tal fra Statistikbanken og gælder alle landets kommuner. Den overordnede konklusion er, at hvis kommunerne havde samme andel af offentligt forsørgede, som de sammenlignelige kommuner, der er bedst til at få folk i arbejde, ville 70.000 offentligt forsørgede kunne flyttes til arbejdsmarkedet.

For yderligere kommentarer kontakt

Birgit S Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune, +45 2916 3039

John Karlsson, formand, Arbejdsmarkedsudvalget, Frederikshavn Kommune +45 6124 6909

Nøgleord

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum