Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune slukker lyset

Del

Lørdag 25. marts er der international Earth Hour. Det betyder, at Frederikshavn Kommune igen slukker lyset for at sætte fokus på, at klimaforandringer er en af klodens største trusler

Frederikshavn Kommune er, som Danmarks første klimakommune med, når den verdensomspændende klimakampagne, Earth Hour, opfordrer alle til at slukke lyset, lørdag 25.marts mellem 20.30 og 21.30, for at skabe opmærksomhed om klimaet.

”Vi går gerne forrest. Til hverdag har vi i kommunen erhvervsudviklingsprojektet Energibyen, og derfor glæder vi os til at markere, at her i Frederikshavn Kommune ligger det os på sinde at arbejde målrettet med klimaet,” siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Mere end 7000 byer i 172 lande deltager i kampagnen, som WWF – Verdensnaturfonden står bag. I år for tiende gang. Sidste år valgte Dansk Energi at kritisere kampagnen, fordi den opfordrer til at spare på el, der ifølge Dansk Energi er mest skånsom over for miljøet, og derfor bør være den foretrukne energiform:

”Men for os betyder det noget, også selvom det er en symbolsk handling. Og vi deltager, fordi idéen er brugbar. Vi mener jo ikke, at handlingen skal stå alene. Tværtimod, så viser vi her i Frederikshavn Kommune hver eneste dag, at klimaudfordringerne bliver taget alvorligt på alle fronter. Vores fjernvarmenet udnytter overskudsvarmen, vi har bybusser, som kører på gas, og vi energirenoverer alle vores ejendomme. For nu at nævne et par eksempler,” siger Birgit S. Hansen.

Spar på energien

I Frederikshavn Kommune slukker Forsyningen lyset på udvalgte gader og veje, men kommunen opfordrer alle de virksomheder og borgere, der har mulighed for det til at deltage:

”At slukke lyset en time på grund af en kampagne er en gestus over for miljøet. Men kampen for miljøet er noget, der bør ligge os på sinde også i dagligdagen. Hvis vi husker at lukke køleskabet, hvis vi husker at skrue ned for varmen, hvis vi husker, at vi også kan lade bilen stå engang i mellem, eller viser hensyn til miljøet i andre handlinger, så gør det ikke bare en forskel for forbruget i hverdagen, men også for verdens ressourcer på sigt,” siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

FAKTA:Earth Hour er verdens største klima-event, og idéen er opstået på baggrund af klimaets hastige forandring. Earth Hour startede i Australien i 2007, hvor WWF Verdensnaturfonden lancerede kampagnen med en fælles opfordring til at slukke lyset en time for klimaet. www.earthhour.org

FAKTA: Energibyen er et projektsekretariat, der blev oprettet i 2007, som en lokalpolitisk strategisk besluttet indsats på energiområdet og for at opnå CO2 reduktion. I 2014 tog man endnu et skridt og vedtog en plan for overgang til 100 procent vedvarende energi, og den beslutning arbejder Energibyen i dag med at realisere.

For yderligere oplysninger kontakt

Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune, +45 2916 3039

Nøgleord

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum