Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune sender robotter i skole

Del

Telepresence robotten Beam begynder sin skolegang i Frederikshavn, og dermed er kommunen en af pionérerne på området. To robotter er allerede i brug

Skoleområdet i Frederikshavn Kommune har valgt at se på robotter til at løse problematikker omkring elevers langtidsfravær evt. i forbindelse med sygdom, operation eller andre problematikker. I dag er der mulighed for at tilbyde et begrænset antal timer af sygeundervisning hvor læreren besøger eleven i hjemmet. Eleven er under sygdomsperioden væk fra det sociale klasseliv, undervisning og andre arrangementer – der hører en skolehverdag til.

”Afprøvningen med kommunikationsrobotter skal sikre en øget tilstedeværelse for den enkelte elev i skoledagen - et mål er at sikre en øget socialisering under langtidssygefravær. Det at være væk fra skoledagen, kammarater og lærere giver nogle udfordringer for de elever der bliver ramt af en langtidssygeperiode, ” siger digitaliserings konsulent Morten Hedegaard udtaler:

Eleven er tilstede i undervisningen gennem en kommunikationsrobot der styres fra elevens computer i hjemmet eller der hvor eleven nu befinder sig. Eleven deltager i undervisningen gennem videodeltagelse og kan frit styre sin robot rundt i rummet. Frederikshavn Kommune afprøver lige nu 2 robotter hos elever i skoledistrikt Nord.

”Vi er spændte på resultaterne af vores afprøvninger, robotterne er blevet taget godt i mod af elever og lærere,” siger skolechef Vibeke Post Madsen, Frederikshavn Kommune.

Et øget servicetilbud til den enkelte elev under sygdom og som en skole mulighed til at inkludere elever, der kan have andre problematikker i forhold til at deltage fuldt ud i en klasseundervisning i en længere periode. 

”Den øget service samt fleksibilitet til forældre og elever ser jeg som en fordel, vi kan få med, når vi tør at sætte strøm til løsningerne,” siger udvalgsformand for Børn og Ungdomsudvalget, Christina Lykke Risager Eriksen, Frederikshavn Kommune.

Telepresence robotterne er installeret i samarbejde med Blue Ocean Robotics ApS, der er en førende leverandør af nye, spirende robotløsninger.

”Vi er rigtig glade for den entusiasme vi oplever hos Frederikshavn Kommune, der er ingen tvivl om, at Frederikshavn Kommune er én af pionererne på dette område. Telepresence robotter på skoleområdet kan være et af værktøjerne til, at løse nogle helt konkrete problemstillinger, som fx at få undervisere ud i landets yderområder eller få undervisning ud til elever der er ramt af langtidssygdom,” siger Peter Juhl Voldsgaard fra Blue Ocean Robotics.

For yderligere kontakt og en elev case                                      

Morten Hedegaard, IT- og Digitaliseringskonsulent, Frederikshavn Kommune

+45 6124 6943                     

Nøgleord

Billeder

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum