Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune i utraditionelt makkerskab: Efteruddanner bankrådgivere om energibesparelser

Del

Efteruddannelsen betaler sig for kommunens klimamål - og for pengeinstitutterne og de husejere, der efterfølgende får hjælp af de efteruddannede bankrådgivere. Energistyrelsen har vist interesse for ordningen, der kan udbredes til alle landets kommuner

Nyt varmeanlæg eller isolering på loftet. Bankrådgivere i Frederikshavn Kommune ved hvad de taler om, når de fortæller kunder i banken, at der er tusindvis af kroner at tjene ved at energirenovere boligen. De privatøkonomiske rådgivere i pengeinstitutterne får nemlig efteruddannelse i energibesparelser, så når kunderne kommer i banken for at tale budget eller låne penge, så får de en gang energiråd med på vejen. Ordningen er ny og døbt Frederikshavnermodellen, fordi det er Energibyen Frederikshavn, der fik idéen til efteruddannelsen.

”Vi håber at gøre bankpersonalet til ambassadører for energirenoveringer og nå længere i forhold til det kæmpe potentiale, der er for at spare på energien”, siger Poul Rask, der er Projektchef i Energibyen, Frederikshavn Kommune.

Bankrådgiverne lærer for eksempel hvad en klimaskærm er, og hvorfor det betaler sig at energirenovere. Den del af projektet sker i samarbejde med Bedre Bolig-rådgivere, der viderebringer den nyeste viden på området for at opgradere bankpersonalets energikompetencer. Bedre Boligs Energirådgivere tager også på hjemmebesøg og laver planer for energirenoveringer, som husejerne så tager med i banken. Tidligere fik husejerne ikke nok ud af energirenoveringer, fordi de blev udført sporadisk og ikke så huset som helhed. Men nu har bankrådgiverne bedre vidensgrundlag til at forstå planerne:

”Husejerne opnår større økonomisk råderum og bedre komfort og god miljømæssig samvittighed ved at energirenovere. Med en plan for renoveringen får husejeren den bedste energi-løsning på både kort og lang sigt”, siger Bahram Dehghan, Projektleder i Energibyen, Frederikshavn Kommune.

Økonomisk betaler ordningen sig for alle: Frederikshavn Kommune, der har som mål at være selvforsynende med vedvarende energi i 2030, og for både banker og kunder er der penge at tjene. Som tommelfingerregel fortæller Bedre Bolig rådgiverne, at et hus der energirenoveres stiger cirka 100.000 i salgspris, for hver gang det går fra én energiklasse til den næste. Skal huset ikke sælges hentes pengene i årsafregningen fra forsyningsselskaberne.

Projektet er en del af EU-projektet, Infinite Solutions. Frederikshavnermodellen er kommet så godt fra start, at Energistyrelsen allerede har bedt Frederikshavn Kommune om at dele erfaringerne.

For yderligere oplysninger kontakt:

Bahram Dehghan, Projektleder i Energibyen, Frederikshavn Kommune

Telefon +45 20 58 50 08

Poul Rask Nielsen, projektchef i Energibyen, Frederikshavn Kommune

Telefon +45 20 32 45 91

Nøgleord

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum