Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune går nu målrettet ind i kampen om at styrke de tre hovedbyer

Del

I kampagnen ”Yderområder på forkant” arbejder Frederikshavn Kommune for, at byerne Skagen, Frederikshavn og Sæby skal være lokomotiver for en udvikling, der skal gøre kommunen mere attraktiv for ny arbejdskraft.

Kampagnen ”Yderområder på forkant” er iværksat som et partnerskab imellem statslige parter, KL og Realdania. Frederikshavn Kommune deltager i kampagnen med et projekt, der skal bidrage til at styrke kommunens tre hovedbyer som omdrejningspunkt for hele kommunens udvikling og inddrage de unge og yngre børnefamilier som stærke medspillere i processen mod byernes udvikling.

Den aktuelle situation i kommunen understreger behovet for at have særlig opmærksomhed på byernes udvikling.

-       Vi står overfor en betydelig vækst indenfor den maritime branche, og virksomhederne har derfor et stort behov for at fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Som kommune vil vi bidrage til at indfri virksomhedernes behov ved at arbejde for, at byerne fortsat er levende, robuste og attraktive at bo i – ikke mindst for unge og børnefamilier, siger Anders Brandt Sørensen, formand for Plan- og Miljøudvalget, Frederikshavn Kommune.

 

Udvikling af eksisterende styrker

I projektet bliver der stillet skarpt på, hvordan de tre byer kan udvikles på baggrund af byernes eksisterende styrker og særlige kendetegn – både fysiske og menneskelige. F.eks. kan historiske og kulturelle særpræg komme til at indgå i nye og måske mere moderne sammenhænge, så borgerne kan blive inspireret til fornyet brug af byen.

Tæt samarbejde med borgere og lokale aktører

Frederikshavn Kommune har indgået en aftale med konsulentfirmaerne Adept og 12 byer om at medvirke i projektet. Konsulentfirmaerne er valgt, fordi de har sammensat et team af stærke kompetencer, der tilsammen gør dem rigtig gode til at se og tage udgangspunkt i de mange fysiske og menneskelige kvaliteter, der netop er til stede i vores kommune.

Konsulentteamet har især erfaringer i at udvikle byer sammen med unge, erhvervslivet samt borgere, som ikke normalt deltager i planlægningsprocesser, men som sidder inde med gode idéer, der kan omsættes til nye konkrete tiltag i byerne. Frederikshavn Kommune har sammen med konsulentteamet fokus på at skabe et bredt engagement, og forløbet vil tage udgangspunkt i den værdifulde viden, som borgere, erhvervsliv og andre lokale aktører råder over i forvejen. Med udgangspunkt i de lokale vinkler skal der inspireres til at tænke og handle i nye retninger.

Baggrund

Projektet har modtaget støtte fra kampagnen ”Yderområder på forkant”, der er iværksat i et samarbejde imellem to tidligere ministerier, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Miljøministeriet ved Naturstyrelsen samt KL og Realdania.

Kommuner, der deltager i projektet, skal vise nye veje til en realistisk, nuanceret og positiv omstilling af yderområderne frem til 2030, så yderområderne kan være på forkant med udviklingen – til gavn for hele landet. Projektet gennemføres i 2015 og 16.

Læs mere om kampagnen på www.påforkant.dk.

For yderligere oplysninger kontakt:

Anders Brandt Sørensen, formand for Plan- og Miljøudvalget

Telefon 20 25 29 43

abso@frederikshavn.dk

Nøgleord

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum