ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Frederikshavn er Årets Transportkommune 2021 i Region Nordjylland

Del

Frederikshavn – Årets Transportkommune i Region Nordjylland – er en højdespringer på listen over Danmarks mest transportvenlige kommuner. Et spring på hele 17 pladser op ad listen har Frederikshavn Kommune taget på et enkelt år.

Flere faciliteter, bedre kapacitet på parkerings- og rastepladser samt medfinansiering til vejprojekter til modulvogntog er nogle af de tiltag, som har ført til, at Frederikshavn Kommune i år kan se sig selv placeret helt i toppen blandt kommunerne i Region Nordjylland i 2021 i den landsdækkende undersøgelse af vejgodstransportens vilkår i landets kommuner. Det er brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD, der står bag undersøgelsen og kåringen.  

”De lokale faciliteter og rastepladser spiller en vigtig rolle i det arbejdsmiljø, som chaufførerne i transportbranchen arbejder under. I en tid med massiv chaufførmangel er det vigtigt, at vi kan tilbyde attraktive og rimelige vilkår til medarbejdere i branchen. Derfor glæder det mig at se, at Frederikshavn Kommune har prioriteret netop det område sammen med en øget politisk bevågenhed”, siger ITD’s administrerende direktør Carina Christensen.

Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen (S), glæder sig over den flotte placering.

”Store dele af vores erhverv har markant behov for transport af varer, men også af medarbejdere. Derfor er det vigtigt for os, at transporten har gode vilkår, så vi kan understøtte bosætningen og erhvervsudviklingen sammen med vores borgere og virksomheder. For vi kan ikke gøre det alene. Jeg kan mærke en positiv oplevelse fra borgere og virksomhederne på de fælles indsatser, vi laver på infrastrukturområdet. Det giver en positiv tro på væksten og udviklingen af Frederikshavn Kommune. Vi har afsat flere penge til vedligeholdelse af vores veje i de senere år, og også til næste år har vi afsat flere penge i budgettet til netop infrastrukturen. Når det så er sagt, så er vi ikke i mål endnu, så vilkårene for transport er noget, der fortsat vil være i fokus i vores kommune,” siger Birgit S. Hansen. 

Stærke transportkommuner er vigtige i Region Nordjylland
En velfungerende transportbranche er en forudsætning for vækst, velfærd og velstand. Ikke mindst Brexit har illustreret hvor sand den påstand er. Derfor understreger ITD’s administrerende direktør Carina Christensen, at investeringer og prioritering af transportbranchens vilkår og muligheder er til gavn for hele samfundet.

”Det er en styrke for al produktion, handel og drift, at materialer, råvarer, produkter og fødevarer transporteres effektivt. Derfor er det positivt, at Frederikshavn Kommune tilbyder meget fleksible vilkår uden særlige begrænsninger på tidsrum, støjgrænser og totalvægt ved aflevering af gods i Frederikshavn Kommune. En velfungerende, lokal transportbranche er til gavn for hele regionen. Kommunernes opgave er at sikre den rette politiske bevågenhed og fornuftige rammer, så dygtige og ambitiøse transportvirksomheder kan yde deres bidrag til, at vores samfund kan fastholde sin vækst og velfærd. På det punkt udmærker Frederikshavn Kommune sig positivt,” siger Carina Christensen.

ITD’s kåring af Årets Transportkommune bygger på en undersøgelse fra analyse- og rådgivningsvirksomheden IRIS Group, der trækker på statistiske data fra både offentlige myndigheder og institutioner samt en spørgeskemaundersøgelse, der er udsendt til kommunerne.

Årets Transportkommune – Landsdækkende undersøgelse - top ti

Vejle Kommune

1

Horsens Kommune

2

Silkeborg Kommune

3

Vejen Kommune

4

Køge Kommune

5

Solrød Kommune

6

Favrskov Kommune

7

Aabenraa Kommune

8

Ikast-Brande Kommune

9

Høje-Taastrup Kommune

10

 

Årets Transportkommune i Region Nordjylland - top tre

Frederikshavn Kommune

1

Hjørring Kommune

2

Thisted Kommune

3

 

Årets Transportkommune: Landsvinder og regionsvindere

Region

Vinderkommune

Region Syddanmark

Vejle Kommune (landsvinder)

Region Midtjylland 

Horsens Kommune

Region Sjælland

Køge Kommune

Region Hovedstaden

Høje-Taastrup Kommune

Region Nordjylland

Frederikshavn Kommune

 

Om undersøgelsen bag kåringen af Årets Transportkommune
Rangeringen af kommunerne på vejgodstransportområdet er foretaget af analyse- og rådgivningsvirksomheden IRIS Group for ITD. Undersøgelsen er baseret på data indsamlet fra juli til september 2021 og består af en kombination af registerdata fra Danmarks Statistik og Vejdirektoratet samt en spørgeskemaundersøgelse blandt de tekniske forvaltninger i kommunerne. Der er indsamlet statistisk data fra 94 af landets kommuner (fire ø-kommuner er undtaget), og 62 kommuner har besvaret spørgeskemaundersøgelsen helt eller delvist.

Undersøgelsen vurderer blandt andet investeringer i det lokale vejnet, lokale faciliteter til for eksempel lastbilparkering, grønne tiltag på transportområdet, politiske initiativer, regulering af vejgodstransporten samt udlicitering og udbud af transportopgaver.

Den samlede rapport og tabel kan findes på www.aaretstransportkommune.dk

Information om ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Lyren 1
6330 Padborg

7467 1233http://itd.dk/

ITD er en privat brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder. Vi rådgiver og skaber netværk for vores 700 medlemsvirksomheder. Vi varetager transport- og logistikbranchens interesser politisk nationalt og internationalt. Vi giver samtidig medlemsvirksomhederne målrettede værktøjer, som gør en positiv forskel i den travle transportørs hverdag.

Følg pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum