Frederiksborg Brand & Redning

Frederiksborg Brand & Redning opretholder fuldt beredskab trods Corona-krisens udfordringer

Del

Social afstandtagen, hyppig afspritning af hænder, medarbejdere, der må arbejde hjemmefra. Hos Frederiksborg Brand & Redning er man ikke blevet forskånet for Corona-krisens udfordringer. Alligevel er man gennem fælles dedikation og en stor frivillig indsats lykkedes med at opretholde et fuldt beredskab igennem hele krisen.

Corona-virussens spredning har i de seneste uger påvirket alle dele af det danske samfund. Frederiksborg Brand & Redning er heller ikke blevet forskånet, men har – selv da smittetrykket var på sit højeste – succesfuldt formået at opretholdte et fuldt funktionsdygtigt beredskab. Og det er nødvendigt med det tørreste forår i mange år.

Selskabet, der er et partnerskab mellem beredskaberne i Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommuner, har til formål at rykke hurtig ud i akut opstående nødsituationer og arbejder også målrettet med brandforebyggelse og undervisning i brandbekæmpelse og førstehjælp.

”Det har været utroligt vigtigt for os, at kunne opretholde vores vigtige funktioner, herunder det akutte beredskab, på trods af de udfordringer, som Corona-krisen har stillet os”, fortæller beredskabsdirektør hos Frederiksborg Brand & Redning, Kim Lintrup.

Han roser både de faste medarbejdere og de mange frivillige, der alle har ydet en ekstraordinær indsats i en ellers svær tid.

”Jeg har oplevet et højt motiveret mandskab, der trods af den uvante situation, er gået til deres opgaver med den med samme entusiasme, kvalitet og professionalisme som vanligt. Det gør mig stolt, at vi løfter i flok, selv når det skal ske med behørig afstand.”

Frederiksborg Brand & Redning har under Corona-krisen fulgt myndighedernes påbud og regler for social afstandtagen og god håndhygiejne. Medarbejdere i ikke-kritiske funktioner arbejder hjemmefra, og det kritiske beredskab er blevet struktureret således, at der ikke er personalesammenfald mellem forskellige funktioner. Brandøvelser, kurser og andre undervisningsaktiviteter er blevet aflyst og det samme gælder interne, sociale arrangementer.

”Det har naturligvis været hårdt for alle, at vi har måttet undvære hinandens selskab, da det sociale samvær og sammenhold jo ellers er en stor del af vores DNA. Men der har hele vejen igennem været en fælles forståelse af alvoren i situationen og behovet for at holde afstand”, forklarer Kim Lintrup.

Statsministerens udmelding om den 2. fase af genåbningen af Danmark giver i første omgang ikke anledning til ændringer hos Frederiksborg Brand & Redning. Selskabet fastholder de iværksatte arbejdsrutiner og sikkerhedsforanstaltninger og ser frem mod den kommende sommer med øget bevågenhed.

”Den seneste periodes gode vejr har medført et af de tørreste forår i mange år, hvilket kan øge brandrisikoen. Danskerne er allerede begyndt at grille, og vi ved af erfaring, at det kun kommer til at tage til i sommermånederne, hvorfor vi naturligvis vil være ekstra meget på dupperne, uanset vilkårene”, afrunder Kim Lintrup.

Pressekontakt:

Kim Lintrup, Beredskabsdirektør i Frederiksborg Brand & Redning
Tlf.: 20625260
E-mail: klint@fbbr.dk

Nøgleord

Kontakter

Kim Lintrup, Beredskabsdirektør i Frederiksborg Brand & Redning
Tlf.: 20625260
E-mail: klint@fbbr.dk

Information om Frederiksborg Brand & Redning

Frederiksborg Brand & Redning
Løgismose 3
3600 Frederikssund

https://fbbr.dk/

Frederiksborg Brand & Redning er et kommunalt partnerskab mellem beredskaberne i Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommuner. Selskabet har til formål at rykke hurtigt ud i akut opståede nødsituationer og arbejder også målrettet med brandforebyggelse, brandtilsyn, brandteknisk byggesagsbehandling og undervisning i brandbekæmpelse og førstehjælp.

Følg pressemeddelelser fra Frederiksborg Brand & Redning

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.