Too Good To Go ApS

Frederikke er danmarksmester i overskudsretter

Del

Den store finale til DM i overskudsretter er netop løbet af stablen i Storms Pakhus i Odense. Vinderen blev Frederikke Grove Knutsen fra Amager, der imponerede dommerpanelet med sin overskudsret med gnocchi og tomat.

Tirsdag den 28. september blev der for andet år i træk afholdt finale i DM i overskudsretter arrangeret af LIDL og Too Good To Go.

I finalen var de tre hverdagskokke Frederikke Grove Knutsen fra Amager, Sigurd Høeg fra Hørning og Sys Valentin Clausen fra Broby, der dystede om at kreere Danmarks mest kreative overskudsret i Storms Pakhus i Odense.

300 danskere havde tilmeldt sig konkurrencen ved at indsende deres bedste bud på en overskudsret og tirsdag aften dystede de tre finalister samtidig med, at der blev afholdt madspilds-quiz med Anders Lund Madsen som quizmaster.

Og vinderens af Danmarks bedste overskudsret blev Frederikke Grove Knutsen, der havde tryllet nogle bagte kartofler, en parmesan-rest og nogle halv-slatne tomater om til en velsmagende og kreativ gnocchi-ret, der imponerede dommerpanelet.

Bedømt af erfarent dommerpanel

Til at afgøre, hvem der kunne kalde sig vinder af DM i overskudsretter var Jasmin Gabay, tidligere deltager i Den Store Bagedyst, Christian Wellendorf, holdkaptajn på det danske kokkelandshold, og Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.

Og efter en grundig smagning og votering blev de tre dommere enige om, at det var Frederikke, der skulle løbe med sejren:

“Frederikke lavede en ret med kartoffel-gnocchier, hvor hun ramte konsistenser og tilsmagninger spot on. Idéen med at bruge tomater til at give retten syre og sødme og parmesan til at give umami var rigtig god - og det gjorde, at Frederikke fik kreeret en enormt fuldendt ret til trods for, at hun brugte overskudsvarer,” fortæller Christian Wellendorf.

Jasmin Gabay tilføjer:

“Frederikke vandt, fordi det var en fuldstændig fantastisk overskudsret. Hun havde virkelig tænkt over ikke kun at bruge overskudsvarer, men også at bruge så meget af råvaren som muligt. Hun brugte for eksempel hele kartoflen ved også at bruge kartoffelskrællerne til chips. Jeg synes, at det var super godt tænkt.”

Hovedpersonen selv var både glad og stolt over at kunne forlade Storms Pakhus med den nye titel som danmarksmester i overskudsretter:

“Det her er virkelig noget, jeg brænder for. Når jeg laver mad, går jeg enormt meget op i at udnytte mest muligt af råvarene og undgå at smide ud. Derfor håber jeg også, at jeg med min ret kan inspirere andre til også at være mere kreative med deres rester derhjemme”, siger Frederikke Grove Knutsen.

Udover titlen kunne Frederikke også tage afsted med et gavekort på 10.000 kroner til LIDL og 1 års forbrug af Too Good To Go.

Nøgleord

Kontakter

Laura Frederikke Nielsen, PR praktikant hos Too Good To Go, tlf. 81 77 37 18, lnielsen@toogoodtogo.dk

Thomas Sejersen, presseansvarlig i Lidl: presse@lidl.dk eller tlf. 76 35 00 10

Billeder

Information om Too Good To Go ApS

Too Good To Go ApS
Too Good To Go ApS
Landskronagade 66
2100 København Ø

81773718http://toogoodtogo.dk

Om Too Good To Go

Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret i Danmark i 2016, og de nu over 45 mio. brugere har siden da reddet mere end 93 millioner lykkeposer med overskudsvarer, hvilket svarer til over 234.000 tons sparet CO2e. Too Good To Go har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 17 lande, hvor appen er aktiv.

I appen kan man redde lykkeposer/bokse med overskudsmad fra bl.a. bagerier, supermarkeder, restauranter, kantiner og producenter.

Too Good To Go har sideløbende iværksat en række oplysningstiltag for at fremme viden om madspild - bl.a. datomærkningskampagner og en række uddannelsestiltag.

Følg pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Too Good To Go ApS

føtex og Too Good To Go i nyt madspildssamarbejde: Et vigtigt skridt i den rigtige retning31.8.2021 07:01:00 CEST | Pressemeddelelse

I dag skyder føtex et landsdækkende samarbejde i gang med madspildsaktøren Too Good To Go. Det gør indkøbsturen billigere – og forventes samtidig at reducere dagligvarekædens årlige madspild med mere end 400 tons. Samarbejdet bliver det mest omfattende per butik indenfor supermarkedssegmentet. Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, siger direktør for føtex, Anja Madsen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum