Dansk Byggeri

Fredericia satser på erhvervsuddannelserne

Del

Dansk Byggeri Sydjylland og Fredericia Kommune samarbejder om at få flere elever i folkeskolen til at se muligheder i en fremtid som tømrer eller struktør. Ambitionen er, at eleverne i folkeskolen fremover skal følge arbejdet på en lokal byggeplads.

Flere unge i Fredericia skal tage en erhvervsuddannelse. Det er borgmester Jacob Bjerregaard og formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, enige om, men det kommer ikke af sig selv. Derfor er parterne gået sammen om at finde lokale virksomheder, der vil lade en folkeskoleklasse følge arbejdet på en byggeplads i en længere periode.

- Vi har i forvejen et rigtig godt samarbejde med Dansk Byggeri Sydjylland i forbindelse med den partnerskabsaftale, vi indgik for efterhånden en del år siden. Her har vi haft rigtig gode resultater i forhold til at hjælpe hinanden med at finde praktikpladser til de unge, som er i gang med en erhvervsuddannelse, men som ikke har haft held med at finde en praktikplads. Nu udbygger vi samarbejdet med endnu et projekt, siger borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard.

Ambitionen er at bruge faget ”Åben Skole” til at lave håndværksorienterede læringsforløb, hvor eleverne i 4. til 9. klasse skal være tilknyttet en lokal virksomhed, der har et længerevarende byggeprojekt, som eleverne kan følge. Det, eleverne oplever på byggepladsen, skal kobles til undervisningen i fx matematik og dansk.

- Vi ved af erfaring, at der sker en masse positive ting, når eleverne ser, hvad de fx kan bruge brøkregning eller ligninger til ude i virkeligheden. De får ligesom smag på både lektier og de muligheder, der ligger forude, og her er håbet, at vi kan få flere unge til at blive interesseret i en fremtid som håndværker, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.

Hele forudsætningen for, at projektet bliver til virkelighed er, at de lokale virksomheder åbner døren for folkeskoleeleverne. Fredericia Håndværkerforening og Business Fredericia står for alt det praktiske med at få skoleklasserne ud på byggepladserne.

- Jeg kan med stolthed sige, at vores lokale virksomheder er med på ideen, og de vil rigtig gerne vise både byggebranchen og deres virksomhed frem. De vil gerne tage ansvar for at sikre, at der også i fremtiden bliver uddannet nok unge med et svendebrev, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland.

Planen er, at de første elever allerede efter sommerferien skal ud på en byggeplads.

- I Fredericia har vi tradition for et godt og stærkt samarbejde mellem kommune, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, og sammen har vi skabt mange gode løsninger til gavn for vores virksomheder. Et godt eksempel er arbejdet med en helt ny strategi for flere faglærte unge, som Uddannelsesudvalget har skabt sammen med vores lokale erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner. Lige nu er vi ved at lægge sidste hånd på arbejdet med den nye strategi, som udover en række nye initiativer skal være med til at binde alle de mange gode initiativer sammen og styrke samarbejdet yderligere, siger formand for Uddannelsesudvalget og medlem af Venstre i Byrådet, Pernelle Jensen.   

Kontakter

Borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard, telefon 72 10 71 00
Formand for Uddannelsesudvalget i Fredericia, Pernelle Jensen, telefon 25 47 08 57
Formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen, telefon 22 49 65 60

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum