Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Fra mandag kan københavnerne igen låne biblioteksbøger

Del

Den nuværende ordning med online bestilling af bøger og afhentning på Københavns Kommunes biblioteker bliver udvidet fra mandag den 8. marts, så alle københavnere kan låne bøger.

Siden slutningen af januar har forskere, studerende og skoleelever kunnet bestille bøger og materialer online til afhentning på et af Københavns Kommunes 20 biblioteker.

Den nuværende `click and collect´-ordning bliver udvidet fra mandag den 8. marts, så den kommer til at omfatte alle læselystne københavnere.

På baggrund af gode erfaringer med den nuværende ordning har Kultur- og Fritidsforvaltningen vurderet, at det er forsvarligt at udvide ordningen inden for de gældende rammer med nedlukkede biblioteker. Det er Kultur- og Fritidsudvalget netop blevet orienteret om.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde glæder sig på københavnernes vegne:

”Jeg er glad for, at alle københavnere får mulighed for at låne en god roman, bestille højtlæsningsbøger til børnene eller dykke ned i faglitteraturen. Især i en tid, hvor mange kulturtilbud fortsat er lukkede,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Åbning af det fysiske biblioteksrum

Med `click and collect´-ordningen kan borgerne alene hente reserverede bøger. Borgmesteren havde gerne set, at københavnerne også kunne få adgang til bibliotekernes fysiske rum.

”Jeg ville ønske, at vi kunne slå dørene op til bibliotekerne, byde københavnerne indenfor og lade dem gå på opdagelse i samlingerne eller læse avisen. Man kunne for eksempel have åbnet med tiltag som ensretning, begrænset ophold, sprit og afstand. Men det tillader den seneste genåbningsaftale desværre ikke,” siger hun.

Fakta

 • Udvidelse af nuværende ordning:
 • Den nuværende `pick and collect´-ordning på Københavns Kommunes biblioteker udvides fra mandag den 8. marts. Det betyder, at alle københavnere kan reservere bøger og materialer samt bestille tid til afhentning.
 • Begrænset åbningstid for afhentning af reserverede bøger og materialer samt aflevering af bøger:
  Hovedbiblioteket: hverdage, kl. 12-17
  Lokalbibliotekerne: hverdage, kl. 14-17
 • Kun afhentning af reserverede materialer:
 • Der vil ikke være adgang til samlingen samt til ophold i biblioteksrummet.
 • Kun adgang med tidsbestilling:
 • Der bliver indført tidsbestilling for at undgå, at for mange borgere samles. 

Kontakter

Spørgsmål kan rettes til:
Pressechef i Kultur- og Fritidsforvaltningen Julie Stemann Monberg, tlf.: 24 98 22 60

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kulturborgmester: Lukning af natteliv kl. 24 har aldrig været Alternativets politik16.3.2021 12:01:46 CET | Pressemeddelelse

”En storby som København skal selvfølgelig have et natteliv efter kl. 24. Det har aldrig været Alternativets politik at lukke festen ved midnat. Den misforståelse vil jeg gerne rydde af vejen en gang for alle.” Sådan siger Franciska Rosenkilde, kultur- og fritidsborgmester i København, efter et flertal i Borgerrepræsentationen har afvist Kultur- og Fritidsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningens første udkast til en ny Restaurations- og Nattelivsplan. ”Jeg er helt enig med flertallet i, at det udkast til en nattelivsplan, som forvaltningerne er kommet med, er for restriktivt. Lad os få pillet de restriktive elementer ud,” siger borgmesteren og fortsætter: ”Til gengæld har vi et politisk ansvar for at finde løsninger de steder i nattelivet, hvor der er udfordringer med larm, vold og skrald,” slutter hun.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum