Beskæftigelsesministeriet

Fra i dag kan man bestille de sidste feriepenge – i alt 56 mia. kr.

Del

Landets lønmodtagere kan bede om deres indefrosne penge fra i dag. Skal hjælpe økonomien i gang efter en svær tid.

Med få klik kan landets lønmodtagere fra i dag bestille de sidste ugers indefrosne feriepenge. For at få gang i økonomien har et bredt flertal i Folketinget besluttet, at man kan få udbetalt pengene før tid.

I alt har lønmodtagerne 56 milliarder kroner til gode, som kan være med til at få gang i samfundsøkonomien efter en svær tid.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er godt, at lønmodtagerne nu kan få deres feriepenge, så de kan være med til at hjælpe økonomien tilbage på sporet. Vi håber, at pengene vil blive brugt på danske varer og i lokale butikker og virksomheder, som har været hårdt ramt af coronaen. Fra udbetalingen i efteråret kan vi se, at pengene sparkede gang i omsætningen. Også denne gang er det tiltrængt.

- Mange af pengene ligger fortsat i virksomhederne. I en i forvejen svær tid har vi ikke villet bede virksomhederne om at indbetale feriepenge tidligere end oprindeligt planlagt. Derfor lægger staten ud, så pengene hurtigt kan komme ud og være med til at redde danske arbejdspladser. Det har været helt centralt for regeringen fra dag ét. Derfor har vi bl.a. lavet lønkompensation, der har forhindret tusindvis af fyringer.

I alt har arbejdsgiverne indberettet ca. 108 milliarder kroner i indefrosne feriepenge. Oprindeligt skulle de indefrosne feriepenge være udbetalt, når man når folkepensionsalderen, medmindre man inden da af andre grunde trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet, og man i den forbindelse beder om feriepengene.

Lønmodtagerne hævede i efteråret omkring 52 milliarder kroner før skat. Man kan bestille pengene på borger.dk, og der går op til ti dage til de kommer ind på bankkontoen. Nogle kan opleve at skulle vente lidt længere. Det vil eksempelvis gælde personer med særlige skatteforhold.

Det er frivilligt, om man vil have sine feriepengene udbetalt nu eller vente til senere. Lader man dem stå, vil de blive forvaltet af LD Fonde.

Sådan får du dine feriepenge

Bestil feriepengene her

  • Fra onsdag den 24. marts og frem til 31. maj 2021 kan du bede om at få dine sidste ugers indfrosne feriepenge udbetalt
  • Du skal gå ind via borger.dk/bestilferiemidler
  • Log på med NemID
  • Vælg ansættelsesforhold. Langt de fleste vil være lønmodtagere, men enkelte grupper vil skulle ansøge via en blanket
  • Herefter kan du se, hvor meget du får udbetalt. Beløbet er før skat
  • Bekræft en Tro & Love erklæring
  • Tryk på ”Bestil feriemidler”
  • Du får en kvittering, og pengene vil blive sat ind på din Nem-Konto
  • Efter få dage modtager du et brev med præcis angivelse af, hvor mange penge du får udbetalt, og hvornår pengene udbetales
  • Du skal forvente, at der går op til to uger, fra du beder om pengene, til du får dem udbetalt på din konto

Hvis du har spørgsmål, så kan du læse mere på borger.dk/feriemidler

Hvis du ikke beder om pengene nu, bliver de stående i LD Fonde, og du får dem automatisk udbetalt ved folkepensionsalderen, medmindre du inden da af andre grunde forlader arbejdsmarkedet, og du i den forbindelse beder om pengene. Man har mulighed for at lade feriepengene blive stående som en opsparing også efter folkepensionsalderen. 

Læs mere om de opsparede feriemidler her.

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets pressevagt 5123 2830.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Fungerende beskæftigelses- og ligestillingsminister Mattias Tesfayes kommentar til ledighedstallet for oktober 202130.11.2021 09:03:45 CET | Pressemeddelelse

I oktober 2021 var der 87.900 ledige. Det er 6.300 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 6,7 procent. Den positive udvikling fortsætter således, og i oktober oplevede vi det laveste antal ledige siden december 2008. Fungerende beskæftigelses- og ligestillingsminister Mattias Tesfaye siger: - Antallet af ledige bliver ved med at falde herhjemme, og vi er nu under 90.000 ledige. Det er en utroligt god nyhed, og kommer os alle til gavn. - Det gør mig selvsagt rigtig glad på både samfundets og virksomhedernes vegne, at ledigheden bliver ved med at falde. Men jeg er mindst lige så glad på vegne af de mange danskere, som i den seneste tid er blevet en del af det arbejdende fællesskab. - Alle vinder ved, at endnu flere nu har fået et job at stå op til om morgenen. Den gevinst kan ikke kun måles i kroner og ører. Men selvom ledigheden er faldende – endda til det laveste niveau i knap 13 år – er der stadig rum for at få endnu flere med på vognen.

Fungerende beskæftigelses- og ligestillingsminister Mattias Tesfayes kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for september 202122.11.2021 08:47:09 CET | Pressemeddelelse

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg igen i september måned, hvor der var 2.882.000 personer i job. Fremgangen ses primært i den private sektor, hvor der kom 13.000 flere lønmodtagere, mens der var et lille fald i den offentlige sektor på knap 500 personer. Samlet steg beskæftigelsen med 0,4 procent i september måned. Dermed sætter september ny rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret. Fungerende beskæftigelses- og ligestillingsminister Mattias Tesfaye siger: - Antallet af beskæftigede stiger igen. Nu til nye højder. Det er selvsagt enormt positivt, og en gevinst for såvel samfundsøkonomien som de danskere, der har fået et job at stå op til og et arbejdende fællesskab at være en del af. - Selvom ledigheden er faldende, har vi stadig ledige hænder i Danmark. I september 2021 var der 94.600 fuldtidsledige. Hvis vi kan få flere af dem med på vognen, vil det komme os alle til gavn. Den enkelte ledige, virksomhederne og samfundet som helhed. - Men regeringen er ikke

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum