DI Aalborg

Fra handelsskoleelev til klejnsmed – Mattias vinder DI Aalborgs Lærlingepris 2020

Del

Det lå ikke i kortene, at Mattias Pedersen fra Aalborg skulle være klejnsmed. Efter folkeskolen valgte han handelsskolen, hvorefter han ville læse handel og økonomi på universitetet. Et sabbatår endte dog i helt nye planer, og i dag står Mattias som vinder af DI Aalborgs Lærlingepris 2020.

Da Mattias Pedersen blev færdig med handelsgymnasiet, tog han et sabbatår for at tjene nogle penge. Her fik han arbejde hos Bladt Industries. Det skulle bare være for en kort periode, da han skulle videre på universitetet. Men Mattias fik øjnene op for, at der var andre veje at gå. Tiden hos Bladt Industries og gode snakke med familie og værkfører førte til en læreplads som klejnsmed.

- Når jeg står midt på arbejdsgulvet, så kan jeg på ingen måde forestille mig, at jeg skulle på universitet for at læse handel og økonomi. Det her er min hylde og jeg stortrives. Jeg er super taknemmelig over, at jeg fik øjnene op for andre muligheder, siger Mattias Pedersen.  

- Det er velfortjent, at Mattias vinder den her pris. Rigtig mange unge vælger gymnasievejen. Men Mattias havde modet til at sadle om, da han opdagede, at han brændte for noget andet. Han er et godt forbillede for andre unge mennesker, siger Henrik Hagens, næstformand for DI Aalborg og adm. direktør hos Hagens Fjedre.

Mattias har i sin læretid været med til alt fra mindre røropgaver til at bygge store transformerstationer til internationale offshore vindprojekter. Og hos Bladt Industries har der fra start været stor tilfredshed med Mattias’ arbejde.

- Mattias er hurtig til at skabe sig et overblik, hvilket gør, at han hurtigt kommer i gang med de opgaver, han bliver stillet overfor. Der er ingen tvivl om, at han er meget vellidt blandt kollegaerne, og det skyldes absolut de unikke kompetencer han besidder. Både fagligt og menneskeligt, siger Michael Madsen Mortensen, svejseinstruktør og lærlingeansvarlig hos Bladt Industries.

Mattias afsluttede sin læretid med en svendeprøve til topkarakter. Derudover fik han et diplom for at være den bedste kammerat på årgangen. I dag er han fastansat i rejseafdelingen hos Bladt Industries, som var hans helt store ønske.

- Jeg kan slet ikke se mig selv andre steder end her hos Bladt Industries – og jeg er så glad for, at der er blevet plads til mig i rejseafdelingen. Tænk at jeg nu får lov til at rejse rundt i hele verden og lave det, jeg brænder for, siger Mattias.

DI Aalborgs Lærlingepris 2020 blev uddelt på Bladt Industries mandag den 31. august 2020.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere kontakt chefkonsulent Henrik Marcher Larsen på tlf.: +454015 8858 eller e-mail: heml@di.dk  

Billeder

Information om DI Aalborg

DI Aalborg
DI AalborgFor yderligere information om DI Aalborg:

Chefkonsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Aalborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Aalborg

DI med opfordring til kommunerne: Brug flere penge4.5.2020 20:00:00 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt. Landets kommuner spiller en stor og vigtig rolle i at holde dampen oppe i Danmark, så hjulene kan køre rundt i dansk økonomi. I Nordjylland er der iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men der er brug for, at kommunerne samarbejder endnu mere med lokale virksomheder. Derfor lancerer DI 44 konkrete anbefalinger til kommunerne, så vi kan hjælpe hinanden med at komme så helskindet som muligt ud af krisen.

Hurtige fisk fra Grønland og Sydpolen bliver belønnet med initiativpris30.10.2018 14:00:00 CETPressemeddelelse

Det er ikke meget, man hører fra virksomheden Technodan Industrial Controls A/S (TIC) i Støvring. Ikke desto mindre bliver deres løsninger brugt til at effektivisere og automatisere produktionslinjer i hele verden. Deres betydning for industrien bliver nu hyldet med DI Aalborgs initiativpris 2018. TIC udvikler automationsløsninger til en bred vifte af maskiner og anlæg. Det indebærer både hardware og programmering samt tavlebygning og el-montage. Virksomheden arbejder med flere brancher, men har siden etableringen i 1991 haft flest opgaver og projekter inden for fødevareindustrien. Det foregår i partnerskab med de virksomheder, som bygger maskinerne, og her er TIC’s indsigt og knowhow uvurderlig. ”Når vi sidder derhjemme med familien omkring middagsbordet, så tænker vi ikke altid over, hvordan vores bøffer og vores fiskefileter egentlig er havnet på bordet. TIC er en virksomhed, som med tekniske løsninger skaber velstyrede og effektive produktionslinjer. Alt andet lige er det med til a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum