Flügger group A/S

Fra gyngende grund til rekordresultater

Del

I 2016 leverede Flügger sit dårligste regnskab i flere årtier. I løbet af de seneste 13 måneder har malerkoncernen opjusteret sine finansielle forventninger tre gange, leveret historisk stærke resultater og udvidet sit fodfæste i Østeuropa gennem opkøb.

Det har taget fire år, to strategier, hårdt arbejde og en stærk holdindsats at skabe en effektiv og strømlinet forretning og hæve bundlinjen fra 21 millioner kroner i juni 2016 til en forventning om en bundlinje på 200-215 millioner kroner i juni 2021.

Selvom der næppe kan herske tvivl om den betydning, CEO Jimmi Mortensen har haft for Flüggers udvikling, nægter han at kalde det for andet end en stærk holdindsats:

Vi er gået fra gyngende grund til at have et godt overblik over alle processer i virksomheden. Vi har mere hånd i hanke med, hvad der virker og ikke virker for økonomien blandt andet via væsentligt forbedrede it-systemer. I den forbindelse har vi også taget den svære beslutning om at lukke 20 procent af vores butikker. Derfor er Flügger i dag en veldrevet forretning, der på ny er klar til at tage vækst ind, siger Jimmi Mortensen.

Vækst er netop, hvad der har præget Flüggers resultater i 2020. Ud over en historisk stærk indtjening har de seneste 13 måneder budt på to internationale opkøb, Unicell i Polen og Eskaro, som har aktiviteter i flere lande i Østeuropa. Sidstnævnte afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse, men forventes at blive lukket i starten af 2021.

Gør-det-selv-drømmen lever i Østeuropa

Med opkøbene har Flügger udvidet sin tilstedeværelse i Polen og får adgang til store østeuropæiske gør-det-selv-markeder i vækst, som står i stor kontrast til de stagnerende forhold i Norden, hvor private i flere år har tyet til professionelle malere.

Det er først for nylig, vi er kommet ud af det dødvande, som gør-det-selv-markedet har været præget af for os. Væksten på det felt ligger i Mellem- og Østeuropa, og nu køber vi os til markedspenetrering og yderlig acceleration via to veldrevne forretninger, siger Jimmi Mortensen, der ser opkøbssynergierne gå begge veje:

Der er stordriftsfordele i form af bedre indkøbspriser. Derudover får Flügger andel i højt specialiseret viden om gør-det-selv-markedet, og Unicell og Eskaro kan drage nytte af den udvikling, Flüggers forretningsmodel har gennemgået de seneste fire år. Med opkøbene i Østeuropa vil vi også gerne være med til at skubbe på bæredygtighedsagendaen på de markeder. Vores fokus på plastik, CO2-neutralitet og 100 procent bæredygtig maling forventer vi på sigt kan blive en markant konkurrencefordel for både Unicell og Eskaro.                                                                                                           

Økonomisk milepæl i sigte

Med aftalen om købet af Eskaro kommer Flügger et stort skridt nærmere koncernens finansielle målsætninger.

Vi har opjusteret tre gange siden august. Fremgangen skyldes corona-handlen, men også justeringen af forretningsmodellen og købet af Unicell, forplanter sig til bundlinjen. Vi har fået en solid start på regnskabsåret, og det giver os en tro på, at 2020/21 bliver året, hvor Flügger passerer en økonomisk milepæl og leverer mere end 2 mia. kroner i omsætning og en historisk høj indtjening. Havde Eskaro været en del af Flügger-koncernen for hele regnskabsåret 2020/21, ville vores samlede omsætning udgøre knap 2,5 mia. kroner, og EBIT-marginen have ligget i niveauet 9-10 procent, vurderer Jimmi Mortensen, som heller ikke vil afvise flere opkøb.

Vi holder stadig øje med markederne, og Flügger har det finansielle kapitalberedskab til det, hvis der skulle byde sig muligheder i form af veldrevne virksomheder. Vores fokus er på profitabel vækst til top- og bundlinje. Hastigheden afgøres af, hvad der byder sig i markedet, siger Jimmi Mortensen. 

Nøgleord

Kontakter

Jimmi Mortensen
CEO, Flügger group A/S
(+45) 40 64 75 45
jimo@flugger.com

Ulla Matthiesen
Head of Communication, Flügger group A/S
(+45) 40 64 75 87
ulma@flugger.com

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Flügger group A/S

Flügger group A/S
Islevdalvej 151
2610 Rødovre

http://www.flugger.com/

Flügger group A/S har cirka 175 forretninger i Danmark og mere end 550 sammenlagt i Danmark, Sverige, Norge, Polen, Island og Kina. Virksomhedens rødder går helt tilbage til 1890 i Danmark. Flügger har altid været malerfagets leverandør, og siden 1975 har kæden også ydet professionel vejledning og hjælp til private. https://www.flugger.dk/

Følg pressemeddelelser fra Flügger group A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Flügger group A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum