Niras A/S

Fra 12 til 2200 kolleger: Solgte sin rådgivningsvirksomhed efter 17 år og blev konsulent

Del

I 17 år var Dan Andersen partner i sin egen rådgivningsvirksomhed i Vestsjælland med speciale inden for vej- og anlægsopgaver. Den har han nu solgt til NIRAS, hvor han i dag er ansat. Og her er hans førsteprioritet stadig det samme: Et tæt forhold til kunderne.

Afdelingsleder Dan Andersen
Afdelingsleder Dan Andersen

Starten som selvstændig i 2001 var ikke glamourøs. Der var ikke noget fint kontor og heller ingen opgaver i ordrebogen, da han sammen med en daværende kollega, Preben Grønlund, etablerede firmaet Andersen & Grønlund med base i Viby Sjælland. I de otte år forud for at gå selvstændig havde Dan opbygget en masse erfaring, både fra en stilling i en kommune med opgaver lige fra parkeringspladser til vedligehold og drift af veje og fra sine 5 år i Rambøll med store trafik- og vejprojekter på hele Sjælland.

”Vi startede i kælderen i den ejendom, hvor jeg boede. Vi havde ingen kunder, men fik allerede første dag en opgave med at udvide en genbrugsstation for et affaldsselskab, som vi tidligere havde arbejdet for. De havde hørt, at vi selv var startet op, så de personlige relationer har haft afgørende betydning for, at vi fik den opgave”.

Fra opsøgende arbejde til kendt navn

Den første opgave gav ’smør på brødet’ og mulighed for at investere i materiel hardware. Og så var det ellers bare om at tage tasken under armen for at tage på besøg hos potentielle kunder – primært kommuner på Sjælland. Og det gjorde en forskel i ordrebogen:

”Flere ville gerne prøve en mindre rådgiver af, og vi løste ofte opgaver igen og igen for samme kunde. Fra at være to var vi pludselig 12 ansatte. Vi blev gazellevirksomhed tre år i træk. Det gik rigtig stærkt. I dag lever vi meget af de kunder, som selv henvender sig til os, nu som NIRAS, fordi de ved, hvad vi står for.

Stadig ’lille’ rådgiver i stor organisation

Da Andersen & Grønlund i september 2018 gik ind i NIRAS, udtrykte nogle af kunderne bekymring for, om det nære samarbejde ville ændre sig. Og her kommer Dans prioritering igen i spil:

”Alle kunder er fulgt med og flere af dem har allerede bestilt nye opgaver hos os. Jeg tror, at det hænger sammen med, at vi fra det øjeblik, vi valgte at gå ind i NIRAS, har tydeliggjort, at vi stadig vil arbejde på samme måde – hvor kunden er det vigtigste”.

Og når der som på NIRAS’ lokale kontor i Holbæk, hvor Dan nu sidder sammen med både de tidligere A&G-medarbejdere og nye NIRAS-kolleger, er vokseværk og behov for flere ressourcer, er det en fordel at være en del af noget større: ”De sidste to måneder har vi lånt tre kolleger fra Allerød til trafikopgaver. Og for mig personligt er det meget værdifuldt at kunne holde ugentlige Skype-møder med afdelingsledere fra andre lokalkontorer”.

Nøgleord

Kontakter

Dan Andersen
Afdelingsleder

+45 29442791

daan@niras.dk

Billeder

Afdelingsleder Dan Andersen
Afdelingsleder Dan Andersen
Download

Links

Information om Niras A/S

Niras A/S
Niras A/S
Sortemosevej 19
3450 Allerød

+45 4810 4200https://www.niras.dk
Niras A/S
Sortemosevej 19
3450 Allerød

+45 4810 4200https://www.niras.dk

NIRAS er blandt Skandinaviens førende rådgivende ingeniørvirksomheder.

Med et bredt felt af ekspertiser inden for procesanlæg, industri og byggeri over energi, miljø, vand & forsyning til infrastruktur, udviklingsbistand og byplanlægning bidrager NIRAS til løsninger på en lang række af de største samfundsudfordringer.

Følg pressemeddelelser fra Niras A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Niras A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum