Beskæftigelsesministeriet

Fra 1. juli kan du få opsat pension udbetalt hurtigere

Del
Danskere får fra 1. juli lov til at bestemme mere over deres opsatte pension, hvis de udskyder pensionsalderen.

RETTET VERSION Det er præciseret, at beløbet på de 17.600 og 17.400 kr. er et årligt beløb og ikke månedligt. Vedhæftede pdf er ligeledes præciseret.

----------

Folkepensionister får fremover mulighed for at få deres opsatte pension udbetalt hurtigere og mere fleksibelt. Det fremgår af et netop vedtaget lovforslag, der skal gøre det mere attraktivt at blive længere på arbejdsmarkedet.

Lovforslaget indebærer, at opsat pension fra 1. juli kan udbetales hurtigere. Pensionister kan fx vælge at få udbetalt et engangstillæg for det opsatte grundbeløb og et højere månedligt tillæg i 10 år – i modsætning til i dag, hvor det kun er muligt at få udbetalt opsat pension som et livsvarigt månedligt tillæg.

Det vil eksempelvis betyde, at en enlig person med ret til fuld folkepension, der udskyder sin pension i to år, kan få udbetalt en engangssum på 149.700 kr. samt et månedligt tillæg gennem 10 år, som årligt udgør 17.600 kr. Med den nuværende ordning kan den enkelte kun vælge at få et månedligt livsvarigt tillæg, som årligt udgør 17.400 kr.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: 

- Vi kan heldigvis se, at stadig flere seniorer udskyder pensionsalderen, men vi skal fra politisk side gøre alt, hvad vi kan for at fastholde den positive udvikling.  Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med udsigten til en hurtig udbetaling af opsat pension gør det endnu mere attraktivt at blive lidt længere på arbejdsmarkedet. Og jeg både tror og håber, at mange seniorer vil benytte sig af muligheden og få lidt flere penge mellem hænderne i deres første år som pensionister.

I løbet af de næste 20 år vil aldersgruppen over 70 år vokse med cirka 50 procent. Det er derfor helt afgørende, at flere danskere vælger at blive et par år ekstra på arbejdsmarkedet, hvis vi skal bevare et stærkt velfærdssamfund og ikke overlade en regning til kommende generationer.

Lovforslaget er en del af udmøntningen af Aftalen om flere år på arbejdsmarkedet fra juni 2017, der blev indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

52.000 flere personer over 60 år arbejder i dag sammenlignet med for fire år siden.

Fremover kan pensionister selv vælge:

  1. Et højere månedligt tillæg i 10 år til grundbeløb og pensionstillæg
  2. Et engangstillæg for det opsatte grundbeløb + et højere månedligt tillæg i 10 år til pensionstillæg.
  3. Livsvarigt månedligt tillæg til grundbeløb og pensionstillæg.

Det udbetalte engangstillæg for det opsatte grundbeløb vil ikke indgå i beregning af topskat.

Ud over flere muligheder for udbetaling af tillæg for opsat pension, indebærer lovforslaget skærpede krav til optjening af ret til fuld folkepension. Reglerne bliver ændret således, at

  • Man skal have boet i Danmark, Grønland eller Færøerne i 9/10 af optjeningsperioden fra det fyldte 15. år og frem til tidspunktet for tilkendelse af førtidspension eller folkepensionsalderen.

  • Flygtninges optjening af ret til førtidspension harmoniseres.

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 202422.4.2024 08:10:49 CEST | Pressemeddelelse

I februar 2024 var der 3.014.700 lønmodtagere i job. Det er 5.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden februar 2023 er der dermed samlet set kommet 34.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.800 flere lønmodtagere fra januar 2024 til februar 2024. I samme periode er der kommet 1.600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Beskæftigelsen ramte med hele 3.014.700 i februar endnu en rekord. Det er utrolig positivt, at vores virksomheder og den offentlige sektor fortsat har brug for flere medarbejdere, og at flere hermed bidrager til fællesskabet og forsørger sig selv. - Vi har fortsat en stærk økonomi med et robust arbejdsmarked, som vi kan være stolte af. Dertil kommer at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet og nu er på et rekordlavt niveau.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til STAR's ledighedstal for marts 202419.4.2024 09:00:10 CEST | Pressemeddelelse

Det er anden gang, Beskæftigelsesministeriet offentliggør egne ledighedstal. Ledighedstallene viser, at der i marts 2024 var 86.500 fuldtidsledige. Det betyder, at udviklingen i ledigheden er uændret. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - STAR’s ledighedstal viser igen i marts, at ledigheden er uændret. Antallet af ledige har de sidste par år ligget på et lavt niveau, hvilket kommer os alle til gavn. Vi har en stærk økonomi, så vi har fortsat udsigt til et robust arbejdsmarked. - Vi har stadig brug for arbejdskraft både i den private og den offentlige sektor. Derfor giver vi ufaglærte mulighed for at tage en faglært uddannelse på 110 procent dagpenge. Desuden har vi et lønløft parat til offentligt ansatte grupper i vores velfærdssektor, og så er det vores mål, at nogle af de 43.000 unge, der i dag er uden job eller uddannelse, kommer med i arbejdsfællesskabet. Fremover offentliggør Beskæftigelsesministeriet sine egne ledighedstal samt egen indikator for ledigheden. Ledi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye