Forsikring & Pension

F&P: Sundhedsaftale bør sætte endnu mere fokus på forebyggelse i offentlig-private samarbejder

Del

Regeringens udspil om en ny sundhedsaftale har gode og nødvendige initiativer. Og det er på tide, for folkesundheden daler. Derfor mener forsikrings- og pensionsbranchen, at forebyggelse skal være højere prioriteret end hidtil.

Flere og flere danskere er inaktive og har for mange kilo på sidebenene. De unge ryger og drikker fortsat for meget, og mistrivslen stiger. Det giver anledning til stor bekymring i forsikrings- og pensionsbranchen, der har oplevet en voldsom udvikling i behovet for psykologhjælp og et fortsat højt træk på fysioterapi og kiropraktik.

Ifølge forsikrings- og pensionsbranchen er der desuden et stort potenti-ale for at styrke sammenhængen mellem den offentlige sundhedsindsats og den store indsats for sundheden, som hver dag løftes af de danske forsikrings- og pensionsselskaber.

- Regeringens udspil har heldigvis også fokus på, at vi får et samlet patientoverblik og bedre datadeling. Men vores branche oplever tit at måtte se sig nødsaget til at tilbyde forskellige former for tovholderfunktioner til at hjælpe syge danskere igennem sundhedsvæsenet. Vores sundhedssektor er i dag ikke indrettet med patienten i centrum, og det skal der gøres noget grundlæggende ved, fortæller adm. direktør i F&P, Kent Damsgaard.

Udspillet til sundhedsaftalen indeholder også et nyt fokus på kvalitet i det nære sundhedsvæsen.

- Flere af vores selskaber tilbyder i dag adgang til praktiserende læger ved hjælp af video-konsultationer og på mange tider af døgnet. Det har blandt andet fået en stor andel af mænd med korte uddannelser til at benytte sig af tilbuddet. Det er ellers en målgruppe, der i forvejen har svært ved at opsøge lægen, siger Kent Damsgaard.

De seneste år er efterspørgslen efter psykologhjælp skudt i vejret – især blandt de unge. Det er en udvikling, som i høj grad er accelereret under pandemien.

- Det er virkelig bekymrende, og derfor er det afgørende, at de unge får rettidig hjælp, så mistrivsel og sygdom i ungdommen ikke følger med op i voksenlivet. Derfor ser jeg også frem til regeringens bud på en 10-års plan for psykiatrien, siger Kent Damsgaard.

Der er ros fra branchen til udspillet vedrørende folkesundheden og un-ges rygning.

- Mange danskerne kæmper en sej kamp for at holde sig sunde livet igennem, derfor støtter vi også op om behovet for en Folkesundhedslov, som en række organisationer har sat sig i spidsen for. Men det er glædeligt, at reduktion af rygning blandt unge er i fokus i regeringens udspil, en indsats på denne front vil give større lighed i sundhed, siger Kent Damgaard.

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring17.5.2022 13:57:37 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvilken forsikring der dækker, hvis en legekammerat er på besøg og kommer til skade på trampolinen? Hvordan indboforsikringen dækker, hvis man har brug for genhusning? Og om man skal betale selvrisiko, hvis man påkører et rådyr?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum