Forsikring & Pension

F&P: Opgør med modregning er en kæmpe håndsrækning til pensionister i job

Del
Folketinget indgik tilbage i januar sidste år en aftale, der skulle fjerne den økonomiske straf pensionister oplevede, hvis de tager et arbejde efter de var gået på pension. Nu bliver aftalen virkelighed. Stor ros fra F&P.

Den nye regering gør således op med modregning i folkepensionen, når arbejdsdygtige pensionister vælger at fortsætte med at arbejde efter folkepensionsalderen.

- Regeringen gør det mere attraktivt for seniorer at tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet og dermed bidrage med flere hænder til et trængt arbejdsmarked. Lige nu og her vil det påvirke 50.000 danskere, der således ikke får modregnet arbejdsindkomsten i folkepensionen, fortæller adm. direktør Kent Damsgaard, i F&P.

Praktisk vil man afskaffe modregningen af egen arbejdsindtægt i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg. Det vil medføre en forenkling af pensionssystemet, hvor man som folkepensionist ikke behøver at sætte sig ind i modregningsreglerne, før man siger ja til ekstra arbejde.

- Vi har længe arbejdet for, at denne uhensigtsmæssige modregning skulle afskaffes. Vi har et af verdens bedste pensionssystemer og regeringen er nu med til at gøre det endnu bedre, og samtidig vil det ifølge regeringens beregninger øge arbejdsudbuddet med godt 1.000 personer, siger Kent Damsgaard.

Kontakter

Nicolai Schacke, F&P, 24 24 04 02, nis@fogp.dk

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

F&P glæder sig over akut hjælp til presset sundhedsvæsen23.2.2023 09:56:59 CET | Pressemeddelelse

Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale om en akutplan for sundhedsvæsenet, som blandt andet sikrer bedre adgang til sundhedsfaglige medarbejdere fra udlandet og giver en økonomisk gulerod til sundhedsfaglige efterlønnere. Manglen på medarbejdere presser i alvorlig grad det danske sundhedsvæsen, så akutplanen er et vigtigt bidrag til at løse allermest presserende problemer, som det samlede danske sundhedsvæsen står med, vurderer F&P – brancheorganisation for forsikrings- og pensionsbranchen.

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring14.2.2023 13:00:00 CET | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, at hvordan erstatningen opgøres, hvis man brækker benet i en fodboldkamp? Hvilke forsikringer der er vigtigst, når man er ung og skal flytte hjemmefra? Og hvordan man er dækket, hvis bilen får motorproblemer på vej til Østrig?

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring17.1.2023 15:00:00 CET | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, at man skal huske ansvarsforsikringen, når man skal på skiferie i Italien? Hvad man skal være opmærksom på, hvis det bliver hård frost? Og om forsikringen dækker, hvis man forvolder en skade med et lejet køretøj i udlandet?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum