Forsikring & Pension

F&P: NEKST’en skal være en presbold på den grønne omstilling.

Del
Regeringen lægger med Den Nationale Energikrisestab (NEKST) op til at øge tempo på udbygning af vindmølleparker på land og på udrulning af fjernvarme. Det er dybt nødvendigt, kvitterer F&P, der opfordrer til hurtigst muligt også at få sat turbo på udbygning af havvind og åbnet døren for nye projekter.

Ordene ”hurtig” og ”effektiv” går igen og igen i målsætningerne for Den Nationale Krisestabs (NEKST) første to spor, som Klima- energi og forsyningsminister Lars Aagaard (M) i dag præsenterede. Med hurtig afrapportering, hurtigere processer og effektiv udrulning – og det er der i dén grad brug for, vurderer F&P – brancheorganisation for forsikrings- og pensionsbranchen.

- Det er tydeligt, at regeringen med NEKST’en ønsker at afsende en presbold, der kan forcere den grønne omstilling og gøre os fri af russisk gas hurtigere. Så det tegner rigtig godt. Men nu gælder det om at holde tempo og lade det smitte af på de kommende spor og arbejdsområder for NEKST, siger Kent Damsgaard, administrerende direktør i F&P.

Han opfordrer regeringen til at give NEKST’en reel og tung slagkraft på alle områder indenfor den grønne omstilling:

- Vi må virkelig ikke glemme havvind. Der er smækket en dør i for åben-dør-projekterne, og det er en kæmpe udfordring, der skal løses hurtigt og effektivt. Det er vigtigt, der kommer en tidsplan snart, og at vi i fællesskab – regeringen, virksomheder og investorer - finder en løsning. Milliarder af danske investeringskroner venter på at komme i spil, men det gør de ikke, når projekterne går i stå, siger Kent Damsgaard.

Han peger derfor på vigtigheden af samarbejde mellem offentlige og private aktører, OPP:

- NEKST’en bør også helt oplagt fremme samspillet mellem offentlige og private midler til den grønne energiomstilling. Man kan jo skæve til den aftale, der er indgået om energiøerne: Privat medfinansiering - og måske endda medejerskab - kan give plads til innovation og nye løsninger, adgang til arbejdskraft og kompetencer, siger Kent Damsgaard.

- Det er nødvendigt at give realisering af grønne projekter en helt ny gearing. Og forsikring og pensionsbranchen bidrager gerne med løsninger- og investeringer - i det kommende arbejde om både udrulning af fjernvarme og forcering af udbygningen af vedvarende energi – til lands og til vands, siger han.

Nøgleord

Kontakter

Birgitte Hougaard, presserådgiver, F&P: 41 91 91 19

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Pensionsbranchen: Offentlig-privat samarbejde skal være del af løsningen for Forsvaret4.5.2023 13:41:10 CEST | Pressemeddelelse

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har netop præsenteret en afdækning af Forsvarets økonomi og regeringens plan for en genopretning. Afdækningen understreger, at der er stort behov for investeringer – både for at indhente efterslæbet på bygninger og i nyt personel og materiel. Pensionsbranchen står klar til at samarbejde om at bidrage til løsningen på de områder, hvor det er relevant.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum