Forsikring & Pension

F&P jubler over nyt Folketingsudvalg for digitalisering

Del
I dag får Folketinget et Digitaliseringsudvalg! Sammen med den nyudnævnte minister for digitalisering er det et vigtigt skridt for digitaliseringen af Danmark, lyder det fra forsikrings- og pensionsbranche.

Digitalisering er et område, der har været svært at omfavne, da det går på tværs af fagområder, myndighedsområder og ordførerskaber.

- Digitalisering er en tværgående disciplin. Men vi har manglet et samlet ansvar for den danske digitale linje. Derfor hilser vi det velkomment, at vi nu får både en digitaliseringsminister og et nyt digitaliseringsudvalg i Folketinget, lyder det fra Thomas Brenøe, vicedirektør i brancheforeningen F&P.

Danmark er førende i verden, når det handler om en digitaliseret hverdag, og skal vi forsat have succes, så skal der placeres et overordnet ansvar, som garanterer, at de digitale løsninger skaber værdi for borgerne og virksomhederne.

- Vi håber, at udvalget kan hjælpe med at sikre, at myndighederne ikke kun har fokus på effektiviseringsgevinsterne inden for det offentlige, da der tidligere har været en tendens til det, siger Thomas Brenøe.

Samtidig håber F&P, at udvalget kan bidrage til at gøre op med digital silotænkning og sikre, at den offentlige digitalisering ikke slutter ved kanten af den offentlige sektor. I de tilfælde, hvor borgernes digitale rejse går på tværs af offentlige og private aktører, er der behov for bedre digital sammenhæng. Det går ud over borgerne, når det ikke fungerer optimalt.

- Det er oplagt, at udvalget bliver inddraget i mandaterne, når Danmark skal forhandle om EU-reguleringen på det digitale område. De fremtidige digitaliseringstiltag bliver i høj grad fastlagt i Bruxelles - eksempelvis den kommende regulering af kunstig intelligens og EU’s data-forordning, som får enorm betydning for den digitale udvikling i Danmark, fortæller Thomas Brenøe.

- Vi glæder os til samarbejdet med Marie Bjerre som ny digitaliseringsminister og minister for ligestilling og det kommende nye udvalg. At udvalget er blevet en realitet, skyldes i høj grad Lisbeth Bech-Nielsen, da hun har rejst debatten om nødvendigheden af, at Folketinget nedsatte det nye udvalg, slutter Thomas Brenøe.

Kontakter

Nicolai Schacke, 24 24 04 02 / nis@fogp.dk

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Forsikrings- og pensionsbranchen: Regering giver et godt afsæt for nyt og stærkt sundhedsvæsen28.3.2023 11:26:40 CEST | Pressemeddelelse

Danskernes kernevelfærd i sundhed skal sikres – og fremtidssikres. Samtidig skal vi sikre samspillet mellem offentlige og private aktører i sundhedsvæsnet. Derfor er det godt, at en kommission skal se fordomsfrit på en fremtidig organisering, som også indtænker en større inddragelse af private aktører. Forsikrings- og pensionsbranchen spiller allerede en central rolle for danskernes sundhed, og branchen glæder sig til at bidrage aktivt i arbejdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum