Forsikring & Pension

F&P: Aftale om stop for modregning er et politisk pletskud

Del

Regeringen og et flertal bestående af DF, SF, de radikale og Kristendemokraterne gør med aftens aftale op med modregning i folkepension og sociale ydelser til ægtefæller, når arbejdsdygtige danskere tager en ekstra tørn på arbejdsmarkedet. F&P kalder aftalen for et politisk pletskud, som både vil give flere tiltrængte hænder og hoveder til danske virksomheder og det offentlige – og som samtidig styrker lysten til at spare op til alderdommen. Aftalen vil have betydning for flere end 130.000 danskere, vurderer F&P.

- Det er en virkelig god aftale, som tager et tiltrængt opgør med modregningsreglerne. Det nytter jo ikke noget, at vi som samfund straffer arbejdsdygtige borgere på pengepungen for at tage en ekstra tørn. Det gør partierne bag aftalen heldigvis op med nu, siger adm. direktør Kent Damsgaard fra F&P.


Brancheorganisationen for de danske forsikrings- og pensionsselskaber har længe arbejdet for et opgør med modregningen.

- Vi har et af verdens absolut bedste pensionssystemer, som bliver endnu bedre, når politikerne nu fjerner modregningsreglerne. Det vil give endnu flere danskere lyst til både at spare op til alderdommen – og til at arbejde og bidrage, så længe man kan, siger Kent Damsgaard.


F&P vurderer, at regler om modregning i dag rammer flere end 130.000 danskere, som i dag kan blive straffet økonomisk med modregning, enten fordi deres ægtefælle modtager pensionsydelser som fx førtidspension, eller de selv bliver modregnet i deres pensionstillæg, hvis de ar-bejder.

- Aftalen fjerner modregning for omkring 130.000 danskere, og vores vurdering er, at aftalen her vil løfte arbejdsudbuddet med flere tusinde mennesker – samtidig med, at pensionssystemet bliver stærkere, siger Kent Damsgaard.

Kontakter

Pressechef Nicolai Schacke, F&P, 24 24 02 02 / nis@fogp.dk

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring17.5.2022 13:57:37 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvilken forsikring der dækker, hvis en legekammerat er på besøg og kommer til skade på trampolinen? Hvordan indboforsikringen dækker, hvis man har brug for genhusning? Og om man skal betale selvrisiko, hvis man påkører et rådyr?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum