Salling Group

føtex lancerer banebrydende genbrugspose til frugt og grønt

Del

Regeringen vil forbyde de helt tynde og lette bæreposer i en kommende handlingsplan for plastik. Men allerede nu introducerer føtex en helt ny genbrugspose til frugt og grønt som alternativ til den traditionelle, tynde knitrepose uden hank. Alene i føtex bruges der årligt 35 millioner lette poser, og med de nye genbrugsposer kan føtex reducere det antal markant.

Det skal være slut med et årligt forbrug på 35 millioner små, tynde plastikposer i føtex, der nu introducerer en helt ny genbrugspose til frugt og grønt.

I stedet for de tynde poser, man som kunde kan putte sine tomater og pærer i, når man er i frugt- og grøntafdelingen, vil de nye genbrugsposer være kendetegnet ved en kvalitet, der gør, de kan bruges igen og igen. Og således medvirke til, at det årlige forbrug på 35 millioner lette poser kan nedbringes:

– Introduktionen af de nye genbrugsposer betyder, at vi kan nedbringe antallet af de lette knitreposer, der kun bruges en enkelt gang. I Salling Group arbejder vi på at udfase plast, hvor det ikke er nødvendigt, og netop de lette, tynde poser er et godt eksempel på plastik, vi skal minimere, siger Jonas Schrøder, ansvarlighedsdirektør i Salling Group – som føtex er en del af.

De nye genbrugsposer i føtex er lavet af økologisk bomuld og kan bruges igen og igen. Dermed kan man undgå at tage nye poser hver gang, man køber frugt og grønt.

føtex og Salling Group har lanceret en ambitiøs plastikstrategi. Og føtex er således også den første supermarkedskæde i Danmark, der stopper for salg af engangsservice i plastik, hvilket sker fra årsskiftet.
Dermed spares miljøet for store mængder engangsplast.

Sætter et aftryk
I Dansk Erhverv roser man føtex-tiltaget, og miljøpolitisk chef, Jakob Lamm Zeuthen, mener netop, at den nye genbrugspose kan være et vigtigt og rigtigt skridt i en nødvendig kultur- og adfærdsændring.

– Der er ingen tvivl om, at engangsplastik kan være en trussel imod naturen og ressourcerne. Vi skal sætte ind, og det kræver, at både virksomheder og kunder bevæger sig væk fra en brug-og-smid-væk-kultur og i stedet bidrager til at få skabt respekt omkring ressourcerne. Med føtex’ genbrugspose kan man netop skubbe det i en positiv retning og undgå unødvendig plastik, som blot bruges en enkelt gang.

Ligesom produktion af plastik, har den nye genbrugspose af økologisk bomuld naturligvis også et miljømæssigt fodaftryk. Det er føtex bevidste om, understreger Salling Groups ansvarlighedsdirektør:

– Vi ved godt, at bomuld også sætter et aftryk, når det produceres. Men genbrugsposer kan være et godt alternativ til plastikposer, der smides ud umiddelbart efter brug, forklarer Jonas Schrøder.

De nye miljøvenlige genbrugsposer til frugt og grønt lander i føtex-butikker i det nye år.

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling, BR og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Flere end 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen, Sverige og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum