Lederne

Forventning om stigende omsætning på Bornholm i resten af 2016

Del

2. halvår af 2016 vil blive særdeles godt for erhvervslivet på Bornholm, Lolland, Falster, Vest- og Sydsjælland.

Afdelingsformand for Lederne Bornholm Verner Haagensen
Afdelingsformand for Lederne Bornholm Verner Haagensen

Ifølge en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov forventer hovedparten af lederne på de lokale virksomheder i Vest- og sydsjælland, på Lolland, Falster og Bornholm, at 2. halvår 2016 vil blive præget af stigende omsætning, produktion, overskud og eksport. Også på beskæftigelsesområdet er der ifølge de lokale ledere grund til en vis optimisme.

Undersøgelsen viser, at 63 procent af lederne på virksomhederne har en forventning om, omsætningen vil stige i det næste halve år, mens 33 procent kalkulerer med omtrent uændret omsætning. Kun fire procent af lederne tror, omsætningskurverne i virksomhederne vil vende nedad i 2. halvår af 2016.

Optimismen går igen i forhold til virksomhedernes produktion såvel som overskud. 61 procent af lederne forventer, at produktionen stiger i det næste halve år, mens 58 procent kakulerer med stigende overskud. Også her gør det sig gældende, at kun meget få forventer nedgang: Henholdsvis to og seks procent af de adspurgte ledere svarer, at produktion og overskud vil falde.

Optimismen ses også på eksportområdet. Her svarer 59 procent, at der er stigninger i vente i 2. halvår af 2016.

I forhold til beskæftigelsen er forventningerne hos majoriteten af lederne, at vi er på vej ind i et halvår med enten uændrede tal eller stigninger. Blandt de 122 adspurgte lokale ledere kalkulerer over halvdelen, 64 procent, med, at det samlede antal af medarbejdere forbliver omtrent uændret, mens 31 procent tror, antallet af ansatte vil stige i resten af 2016. Kun seks procent af lederne belaver sig på en nedgang i antallet af medarbejdere.

Afdelingsformanden for Lederne Bornholm Verner Haagensen deler de positive forventninger til både økonomiske nøgletal og beskæftigelse.

- Jeg synes, at undersøgelsens resultater virker lovende. Nedsættelsen af fragtraterne har givet det bornholmske erhvervsliv det skub, som vi har brug for, så det bliver billigere at producere på Bornholm. Nedsættelsen af fragtraterne vil bl.a. hjælpe slagterier og maskinbranchen meget. Et andet vigtigt aspekt af undersøgelsen er, at kun 31 procent forventer at skulle ansætte nye medarbejdere. Det skyldes til dels de mange deltidsansatte på Bornholm, men jeg ved, at mange deltidsansatte får flere timer, og jeg tror faktisk, at de 31 procent er lavt sat, siger Verner Haagensen.

Ledernes konjunkturundersøgelse er baseret på svar fra 1.619 ledere, heraf 122 fra Bornholm, Lolland, Falster, Vest- og Sydsjælland. Alle er ansat på virksomheder i den private sektor. Undersøgelsen i sin helhed offentliggøres i slutningen af denne måned.

 

Yderligere oplysninger:
Verner Haagensen
Afdelingsformand
Lederne Bornholm
Tlf. 4030 6065
E-mail verner.haagensen@lederne.dk

Anita Clausen og Nicolai Fiil
Pressemedarbejdere
Lederne
Tlf 3283 3436 / 3283 3443
E-mail anc@lederne.dk / nfi@lederne.dk

 

Billeder

Afdelingsformand for Lederne Bornholm Verner Haagensen
Afdelingsformand for Lederne Bornholm Verner Haagensen
Download

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

PRM: Udnævnelser hos Ledernes Hovedorganisation5.9.2017 12:08pressemeddelelse

Som led i en organisationsændring har Ledernes Hovedorganisation med virkning fra 1. september udnævnt direktør Bodil Nordestgaard Ismiris til viceadministrerende direktør. Organisationsændringen betyder samtidig, at forsikringschef Anne Bou Casals er udnævnt til direktør og indtræder som nyt medlem af direktionen i Ledernes Hovedorganisation. Direktionen består dermed pr. 1. september af formand Svend Askær, viceadministrerende direktør Bodil Nordestgaard Ismiris, direktør Torkild Justesen og direktør Anne Bou Casals. Vibeke Skytte og Krister Ekström udtræder af direktionen, men fortsætter som direktører for hvert sit forretningsområde, henholdsvis HR & Administration og Kompetence- & MødeCenter. Henrik Bach Mortensen er pr. 1. september tiltrådt som direktør i Ledernes Hovedorganisation med ansvar for en ny afdeling, Politik & Presse. Henrik Bach Mortensen kommer fra en stilling som direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.   Yderligere oplysninger: Svend AskærFormandLederne

Ledelse på skoleskemaet i ni byer14.8.2017 06:00pressemeddelelse

Ledelse kommer på skoleskemaet i efteråret, når Lederne rejser rundt til ni danske byer for at gøre skoleelever klogere på, hvad det vil sige at være leder. Det sker som en del af den store kampagne, Lederne i år har skudt i gang under overskriften ”Tag Ansvar”. Initiativet er rettet mod elever på de øverste klassetrin i folkeskolen samt elever fra erhvervsskolerne, HF og gymnasierne. Sammen med deres undervisere kan skoleklasserne komme på besøg, når Lederne åbner en Tag Ansvar-butik i deres by. Direktør i Lederne Torkild Justesen mener, at det er oplagt at sætte ledelse på skoleskemaet. - Ledelse skaber stor værdi i samfundet, og derfor er det vigtigt at give unge mennesker en forståelse for, hvad ledelse går ud på. Vi håber at kunne inspirere de unge til at få lyst til at blive ledere i fremtiden. Ledelse handler om at tage ansvar og gå foran, og det har vi som samfund brug for, at endnu flere gør. Vi har brug for dygtige ledere på arbejdspladserne, men i høj grad også i civilsamfun

PRM: Fire ud af fem topledere arbejder i sommerferien26.6.2017 06:00pressemeddelelse

Kalenderen siger sommer, og en stor del af lederne fra de danske virksomheder er på vej på sommerferie. Men sommerferie er ikke ensbetydende med, at lederne glemmer alt om arbejde de næste tre eller fire uger. Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne løser halvdelen af lederne nemlig arbejdsopgaver i sommerferien, og blandt toplederne er det fire ud af fem, der forventer at arbejde fra stranden, sommerhuset eller poolkanten. Undersøgelsen, som er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og baseret på svar fra 2.120 ledere, viser, at 51 procent af alle adspurgte ledere arbejder i ferien. Splitter man svarene op på ledelsesniveauer, står det klart, at jo højere, lederen befinder sig i hierarkiet, desto mere udbredt er det at tjekke e-mails og svare på sms´er i ferien. Mens 49 procent af linjelederne og 63 procent af mellemlederne løser arbejdsopgaver, selvom der står ferie i kalenderen, gælder det 81 procent af toplederne. Undersøgelsen viser, at arbejde i ferien for ledere prim

PRM: Ledere forventer stigende beskæftigelse i resten af 201715.5.2017 09:12pressemeddelelse

Næsten halvdelen af lederne på de private virksomheder i Danmark kalkulerer med, at antallet af medarbejdere vil stige i det kommende halve år. Det viser en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne baseret på svar fra 1.881 ledere. Undersøgelsen afspejler samtidig stor optimisme, når det fælder forventningerne til omsætning, produktion, overskud og eksport. 46 procent af de adspurgte ledere forventer, at antallet af medarbejdere stiger det næste halve år i virksomheden. Optimismen er større end i Ledernes tilsvarende undersøgelser for et halvt og et helt år siden, hvor henholdsvis 41 og 42 procent af lederne kalkulerede med at skulle ansætte flere medarbejdere. 42 procent af lederne i den nye undersøgelse forventer, at antallet af medarbejdere forbliver omtrent uændret, mens kun hver ottende, 13 procent, tror, at der vil ske et fald i den samlede medarbejderstyrke i resten af 2017. Formanden for Lederne Svend Askær deler forventningen til stigende beskæftigelse i det kommende halve år, og

Lederne investerer millionbeløb i socialøkonomisk virksomhed23.3.2017 08:00pressemeddelelse

Der er tale om en virksomhed med et sundt forretningsmæssigt grundlag – og samtidig er det vigtigt at tage ansvar for at bidrage til at løse problemer både i Danmark og i resten af verden. Det er ifølge formanden for Lederne Svend Askær de primære årsager til, at Lederne nu investerer 7,5 millioner kroner i den socialøkonomiske virksomhed Social Foodies. Grundlæggeren af Social Foodies Thor Thorøe håber, at Ledernes investering vil danne trend, så flere traditionelle virksomheder og fonde begynder at foretage investeringer i socialøkonomiske virksomheder. Social Foodies driver blandt andet en chokoladefabrik i Sydafrika og foreløbig syv chokolade- og isbutikker i Danmark. Organisationen hjælper og samarbejder med flere sociale væresteder omkring jobskabelse, og de chokolader, der sælges i Danmark, bliver håndlavet af ansatte på fabrikken i Sydafrika. På tegnebrættet er også at investere i en biodynamisk farm i Uganda. - Social Foodies og andre lignende virksomheder er kendetegnet ved b

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum